Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 451
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мами, моля за съвет, тъй като педиатърката ни е чак в сряда на работа, а телвфона й е изключен... Бебо е на почти 10 месеца, от началото на седмицата беше със запек, от четвъртък започна разстройство-течно и жълто. Не съм променяла нищо от храната, която му давам обикновенно. Днес ми отказва попара, пюре... Изпи на обяд 130 мл АМ (от стандартните 210мл) и не иска повече. Пие вода, сънлив е, няма температура, 5 и 6ти зъб пробиха преди няколко дни.
Какво мога да му дам да успокои стомахчето? Да чакам ли педито в сряда или да го отиваме на спешен кабинет?!
Благодаря Ви предварително.

# 166
Здравейте мами, моля за съвет, тъй като педиатърката ни е чак в сряда на работа, а телвфона й е изключен... Бебо е на почти 10 месеца, от началото на седмицата беше със запек, от четвъртък започна разстройство-течно и жълто. Не съм променяла нищо от храната, която му давам обикновенно. Днес ми отказва попара, пюре... Изпи на обяд 130 мл АМ (от стандартните 210мл) и не иска повече. Пие вода, сънлив е, няма температура, 5 и 6ти зъб пробиха преди няколко дни.
Какво мога да му дам да успокои стомахчето? Да чакам ли педито в сряда или да го отиваме на спешен кабинет?!
Здрасти! Ние бяхме същите преди месец и педиатъра ни беше извън страната и ми писа да дам капки Биогая 2х5капки, банан и бисквитки и се оправи положението, даже не се наложи да я карам след това. Все пак се допитай до лекар, но няма да навредят поне.

# 167

Пробвай да му дадеш разтворено прахче Ентерол, то е безопасно за бебета. Когато Момчил имаше разстройство му дадох и се оправи.

При малки деца най-големият проблем с разстройството е, че може да се дехидратират. Затова давай често вода, също така му свари чай от шипки или от джоджен, те са запичащи и успокояват. От храните запичащи са пюре от ябълки, картофи, солети ако вече гризка.

Бързо възстановяване!

# 168
Благодаря Ви, отивам до аптеката за Биогая и Ентерол. Отказва банан, а много го обича по принцип..   ще пробвам и с чай от шипки и джоджен, дано да пие. Благодаря отново ❤️

# 169
Морковът също действа много запичащо. Бих посъветвала обаче да го предложиш в комбинация с тиква. За всеки случай започни отново да стерилизираш посудата и приборите на детето - възможно е да е лепнало от някъде някой стомашен вирус.

# 170
Морковът също действа много запичащо. Бих посъветвала обаче да го предложиш в комбинация с тиква. За всеки случай започни отново да стерилизираш посудата и приборите на детето - възможно е да е лепнало от някъде някой стомашен вирус.

Тиквата действа разхлабващо, изобщо не е добра идея при разстройство. Ако иска да комбинира морков с нещо, нека е с картоф и/или варен бял ориз. И без мазнина.

# 171
Мен това ,,сънлив е" би ме притеснило, имайки предвид, че нашето чудо е на педал по цял ден и е ухилена нон стоп. Та ако така ѝ се случи бих си я завела на лекар. Вярно, че и не трябва за всичко да скачаме и хоп в болница, но не бих рискувала. Бързо да се оправя бебче!💜

# 172
Здравейте, купих тази слънцезащита, но не пише  дали става за лице... някой от вас ползвала ли я е ?
И попринцип лицето мажите ли?

# 173
Гери, пише ми се, ама нямам желание да ви досаждам с моите неудачи като родител. Иначе малкият напредва лека-полека с грубата моторика, вече пълзи като гущерче, надявам се скоро и стандартно. Уча го да казва боц на нослетата на играчките му, така може да си практикува и без мен, и те не шават.

За празника с риск да ви стана досадна ви споделям отново малко творчество Simple Smile
https://docs.google.com/document/d/1cP6VjSpM6SbRVUOC1Bx8EyElIMs8 … edit?usp=drivesdk

Надявам се, че ви е весело настроението днес и всички имате хубав празник с малките съкровища Simple Smile

# 174
  • Пловдив
Аз при разходки основно лицето мажа със слънцезащита. На баткото нанасям и от моята понякога, за бебето ползвам малките разфасовки на ДМ.

# 175
Здравейте, има ли сред вас мами, които смятат да правят кръщене и рожден ден в един ден Август месец? И как мислите да ги съчетаете?
Предвид, че Август е страшна жега според вас дали ще е добре ако кръщенето го направим сутрин  по хладното, а рождения ден вечерта след 6 ч като се разхлади? Не знам как да го измисля така, че хем да не е много жега хем и бебето да не е кисело да е наспано и тн и тн ....
20 август живот и здраве ще правим кръщене, точно на годината. В 16:00 е църквата в едно китно селце до града. След това се връщаме в града, там се намира заведението, от 18:00-19:00 ч. Пада се през седмицата и не мисля, че гостите ще стоят до късно. Имам си баби, да са ми живи и здрави, и когато на бебето ми се приспи, ще я вземат. Иначе все още имаме дни с три дремки, особено сега, когато сме навън с количката по- често.

# 176
  • София
Еви, за мен е редно да се заведе на педиатър. Отказва храна, сънлив е, разстройство - това би ме разтревожило доста. Според някои американски педиатри зъбите и симптоми на настинка нямат връзка!
Та, да, бих си завела детето веднага.

# 177
Благодаря Ви, отивам до аптеката за Биогая и Ентерол. Отказва банан, а много го обича по принцип..   ще пробвам и с чай от шипки и джоджен, дано да пие. Благодаря отново ❤

Как е детето, оправи ли се?

Момчил не търпи шапки на главата, веднага ги сваля. Не знам как ще караме лятото 😒

# 178
Ето ни и “нас”!
Маги, поредната приказка в рими, която се хареса!
Какви неудачи, сподели?!

Моят мрънчо, май пак го тормозят зъби. Или просто е в такава кисела фаза..стои ми в краката изправен и вкопчен и реве ли реве..направо в чудо се виждам. Докато не го взема на ръце, не млъква.

# 179
А моят мрънчо ще се окаже по-хитър отколкото съм подозирала. Днес го хванах да реагира различно на една и съща ситуация, но с различна публика. Когато пада и баща му е наблизо (един вид няма кой да му отрази драмите), пада-става и продължава. Когато обаче аз съм в района, се извисява един чутовен рев, за да го вдигна, гушна и успокоя. Мека Мария ще изляза аз. А си мислех, че няма да ми минават глезотии...И е усвоил една тънка хитра усмивчица, дето направо казва "Знам, че не даваш, ама ще дадеш" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт