Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 455
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Ами, не се справям с храненето. Но наистина не ми се мрънка тук, неудобно ми е. Виждам, че се опитвате да ми помогнете, чувствам се даже почти осиновена от няколко мами тук и не се чувствам ок да мрънкам ПАК. Можи би само един-два въпроса - който дава жълтък през ден, по цял.ли давате вече? Някой научи ли се да пие от чаша и как? Имам чувството, че силиконовите ни улеснения както помагат, така и пречат. Тръгва да гризе чашата на изи пизи, стъклена чаша няма да му хрумне да гризе. Ако попадне все пак вода в устата, я изплюва.
Ползвате ли от тия смукалки за продове и за кои плодове? Не сколасвам да давам никасви продове по никакъв начин. Напоследък го дохранвам с АМ, че яде малко пюрекаша и не идва ред за плод...

Спим на спалнята двамата, като за мен има около 1/5 спалня. За калъфките от дивана, с които съм го оградила отдолу, има 1/5, на останалото пространство мигрира през нощта. Днес дори не се мъчих да го сложа успоредно и с глава до моята. Само регистрирам нощем къде в пространството е.

От всичко, което ми се струва трудно, най-трудно ми се струва да го подстрижем. Не си го и представям дори. Отделно че надава рев като му мием косата, а е развил и страх от сешоара, не знам защо. Преди си беше ок. Просто е необходимо да го подстрижем, а така си му обичам косичката, защото с нея се роди и расте специфично Simple Smile

Иначе да, големи хитрушковци са. И всеки ден не ви ли изненадват колко много разбират и колко много знаят вече.

# 181
Маги, тъй като моята бебка не можеше да пие от сламка, започнах да и показвам и уча аз, защото мислех, че на 7м. трябва да може вече. Купих като за начало шише със сламка за вкъщи и в продължение на 2,3 дни ѝ показвах как се пие от прозрачна сламка, пълнех единия край на сламката с вода и задържах с пръста от другия край и бавничко сипвах в устичката ѝ 1,2 пъти и на 3-тия оставях тя сама да си издърпа водата и после предлагах тя да пие от нейното шише и се получи към 4-тия ден, което ме улеснява много, защото хем и е интересно, че го прави, хем си пие вода. Задавяше се само 1-вия ден, сега вече прави едни голееми глътки.  Сега и поръчах термоса със сламка на Yum Yum Bamboo с името ѝ, а то ще ни е за навън.

Аз давам половин яйце, през 2 дни. Сварявам го и режа на половина заедно с белтъка, намачквам леко и го добавям или към пюре или с кисело мляко. Правя го от началото на 9м., като постепенно увеличих до половин белтък, защото така или иначе приготвях палачинки и  застройки с цяло яйце 🤷🏻♀.

Не искам да ви плаша, но с тези смукалки за плодове племенникът ми си разкърви езичето на 6,7 м.
От прекалено силното смукане дупчиците му се бяха отбелязали на езика, та след около 5 мин от всяка дупчица протече кръв. Даже не пробвах да ѝ дам такова нещо, като нагледно видях какво се случи.. Всеки ден хапва по 2 ягоди сама си ги гризе и дъвче с венци, хляб, банан, палачинки, моркови, краставички също.

# 182
Здравейте, вкъщи също не е скучно. Малката най-накрая започна да лази, от три дни е в постоянно обикаляне и близане на играчките на брат и (за негов ужас). За съжаление и нощем тренира, та вече трета нощ ми будува по час, а аз заради неизбежното будуване реших да я мъча и да не я кърмя на всяко будене, та съвсем зле е сънят. Вчера е спала 2х 30мин, защото не заспива на гърда и не я доприспивам с гърда, чудя се до кога ще издържи, като ми отказва и трета дрямка..
Имам нужда от помощ вече, но не се решавам за консултант по сън, защото нямам възможност да следвам стриктен режим, когато баткото е вкъщи, което обезсмисля начинанието. А и парите хич не са малко, като се замисля, че скоро майчинството ми аха ще стига за сметките само.. лошо ми става.
От сламка така и не се е научила все още, а и аз показвам, но не. Вода пие по няколко глътки от стъклена чаша, Маги, опитай с шотче в началото. За подстригването - баткото докато беше на тази възраст без проблем го подстригвахме, после намерих една безшумна машинка, за кучета от джъмбо. Предупреждавам, че става само за веднъж и после изхвърляй, защото започва да скубе.

# 183
  • Пловдив
Гери, баткото без шапки израстна - няма лято, няма зима. А лятото преди яслата по цял ден е шарил из двора.
Поиска шапка миналата година, като видя другите деца в градината.

Маги, нищо не редувам и не спазвам с малкия. Не давам и отделно жълтък.
Течности също почти не приема, включително и сокове ми отказва.

Иначе винаги съм твърдяла, че децата разберат всичко и много добре се ориентират в обстановката.

# 184
Привет на всички  Мами на пълзящи бебета :, включвам се набързо да споделя по въпросите и за нас..
1. Вода си пие от стъклена чаша тип шот(или такава с дебело стъкло,че знам случаи за отхапана стъклена чаша ). Пие от шише но се дави ,кашля ..чудо , а като гледа нас да пием от чаша чак трепери и му дадох, като аз регулирам колко да надига и си преглъща доста добре.в началото естествено я изливаше цялата на лицето си Simple Smile или като се напие почва да изплщва с пазвата и се смее.
2. Пюрета яде, но е пълен цирка, викам цялата фамилия и почва един карнавал...докато не си изяде не го оставяме. Жълтък давах сега съм спряла, защото вечер даваме от нашето ядене,  а то често е нещо със застройка.
3. От два дни гледам езика на детето от двете страни лилав. обвиних всички ,че е паднал и се е прихапал без да ми споделят (от страх да не им се скарам)....същевремнно ползваме два месеца ВЪПРОСНАТА БЛИЗАЛКА за плодове и си смуче нон -стоп от нея (почти винаги замразено от камерата ,че мн тече ,а и помага за зъбите)....та БЛАГОДАРЯ за включването ..от къде се е получила това с езика..живи и здрави да сте винаги сте ми полезни Simple Smile
4. Нощем също спи във всякакви чудати пози,дори и седнал го намерих в ъгъла Simple Smile

# 185
Здравейте, при температура навън 30 гр. изкарвате ли бебетата навън? При нас от сутрин до вечер е много горещо... пък цял ден да сме си вкъщи е мъчение ....

# 186
  • Пловдив
Аз го изкарвам, но за в Пловдив 30° е обичайна температура. На 22.05 в колата показваше 34°, на 23.05 в 14ч, - 39°.

# 187
Аз също давам силиконова чаша със сламка, нямам голям успех , нооо съм длъжна да давам Grinning
Шапките и за нас са голям проблем, вече дори спрях да ги слагам, омръзна ми да ги събирам по улицата ..
Относно плодовете - аз давам, режа банан или банан с авокадо. До сега не е имало проблем с разраняване.
А за жълтъка - давам все още по половин през ден, смятам ,че е достатъчно.
Пилала, онази нощ и при нас имаше седнало спящо бебе Joy Първо се зачудих дали спи и го катурнах да легне Joy

# 188
Маги, Момчил гризе всички чаши, не само силиконовата на EZPZ. От стъклена съм му давала няколко пъти като сме при баба му, ами опитва се да я гризе и нея. Но той гризе, лапа и дъвче абсолютно ВСИЧКО. Страшно любознателен е, като отидем на ново място се ослушва известно време и тръгва на разузнаване, вече идеално разбира за какво служат дръжките на чекмеджета и шкафове и ги ползва по предназначение…Иначе го научих да пие от чашката като му давам всеки ден по няколко пъти, месеци наред, аз му я държа и накланям и пак се дави и олива. Напоследък няколко пъти се опита сам да си я наклони, естествено изля всичко. Трябва да му взема чаша със сламка за навън.

Сиска, ние засега излизаме сутрин до към 11:30, когато не е чак такава жега. М/у 12 и 16ч може би няма да излизаме сега лятото, особено ако е такъв ужас като миналото лято. Силно се надявам да не са чак такива нетърпими жеги!

Ще ползвате ли репеленти и какви? Повечето са за 1+ или дори за 2+.

За протокола аз също се чувствам като неудачница, въпреки че бебето ми вече ходи и яде всичко. Защото съм недоспала, нервна, сдухана, понякога неизкъпана, ходя с baggy дрехи и обувки, които само се нахлузват, къщата ми е мръсна и разхвърляна, социалният ми живот е евентуално по площадките, банковата ми сметка се топи…и мога да продължавам. А, забравих най-важното - вече не разполагам нито с времето си, нито с тялото си!

# 189
Момичета, в какво “пържите” палачинките? Гхи, масло от авокадо ?

# 190
Говорете ми за неудачи... Днес имахме случка с много кръв. Чак не ми се разказва. Засега ще го следим и едва  другата седмица след няколко прегледа ще има някаква яснота колко точно е зле положението. Просто... Стискайте ми палци да сме се разминали само с кръв и уплах.

# 191
  • Пловдив
Вятър и мъгла, стискам палци всичко да остане лош спомен.
Като си говорим за температура... Днес тръгнахме на тази скромна горещина 🤭

# 192
Благодаря Ви, отивам до аптеката за Биогая и Ентерол. Отказва банан, а много го обича по принцип..   ще пробвам и с чай от шипки и джоджен, дано да пие. Благодаря отново ❤

Как е детето, оправи ли се?

Момчил не търпи шапки на главата, веднага ги сваля. Не знам как ще караме лятото 😒

С едно прахче ентерол и 2 пъти биогая,затихнаха нещата, до днес... Пак разстройство, говорих с педиатърката, каза биогая сутрин и вечер по 5капки и диета картофи, ориз, банан. 🙇 Изнервен е, мляко пие, хапна пюре картоф и морков, попара ми отказва категорично. Пръстите в устата, изнервен, няма температура. Ако до утре, няма промяна отиваме при педиатърката. Благодаря Ви момичета, да сте живи и здрави Вие и семействата Ви 🥰.

Вятър и Мъгла 🙏 пожелавам от сърце, всичко да бъде наред

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 20:15 от Eviiie

# 193
Има ли бебета със разбъркани режими...моето бебе взе да заспива вече много бързо през нощта след като хапне, буди се по два три пъти. Преди й трябваше по 30-40 минути приспиване. Преди си спеше само два пъти по час и нещо два всяка дрямка. От едно известно време нощем заспива бързо, а през деня първата й дрямка е 30 Мин, макс 40, втората час и половина. И от няколко дни прави и трета дрямка, обяснявам си го, че може би е че денят е по дълъг и късно се стъмва...има ли и други мами с такива бебета...
Вятър и мъгла,
Дано всичко е наред ..с Божията воля..❤️

# 194
О..днес и ние имахме случка.
Падна и се разби устната…потече си кръв.

Иначе…режимът ни по принцип е с две дрямки. Миналата седмица няколко дни имаше доста ранни събуждания и направи 3 дремки. Последните дни е ужасен сънят му, заспива уж нормално вечер..и след 2 часа почват едни чести будения, дълги приспивания. Регресия ли е..какво е?! Второ дете ми е.. ама да ви кажа изобщо не знам как да се справя.

Може да пие вода от чаша(аз му давам) и от обикновено шише(пак аз му давам). Гълта, не се дави. Навън си пие от шише с един сплескан биберон за вода от DM.
От сламка не може. Предлагах му..ама като не може не е драма. Не мога да се занимавам да мия и разнасям няколко вида шишета/чаши.
Дъщеря ми изобщо не пиеше вода на тази възраст. По 1-2 глътки на ден беше максимумът. Бях я пробвала със сокове..НЕ.
Не казвам, че е добре да не пият вода, но понякога няма какво да се направи, предлагаш и до там.

Общи условия

Активация на акаунт