Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 448
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Ето ги на живо найкчетата

Бялата подметка е една идея по-твърда, а вътрешната е мекичка.
В това време нищо не правим. Баткото обикновено ходи да играе в локвите с баща си, малкия го редувам бънджи, диван, земя 🤣 малко по-късно ще го взема с мен на късен обяд с приятелки.
Днес съм отделила време да чистя/подреждам из нас, няма да свърша всичко, но колкото.
Аз не съм фен на детските кътове, баткото съм го водила 4-5 пъти до момента.

# 136
По мое време детски кътове нямаше - смятайте колко съм древна Joy и единствените места, пригодени за деца (с известни условности) бяха площадките, детските ясли и градини. Напоследък ми се налага повече ходене по институции и с радост мога да кажа, че бавно и славно се превръщаме в по-цивилизована държава, понеже само на едно място ме изгледаха накриво затова че си мъкна бебето с мен. Навсякъде другаде му се радваха и ми помагаха с транспортирането. В НАП специално заради мен включиха външния асансьор Simple Smile Преди години по институциите много се мусеха, че децата им "пречат" на работата. За щастие вече не е така. Пътят ми за разходка минава покрай едно училище и като минавам от там децата, които пушат покрай оградата намалят децибелите. Само мотористите все още не могат да сгреят защо не се раздава газ покрай бебешка количка.

# 137
  • Пловдив
Междудругото имах ходене в икономическа полиция, Ивайло беше почти новороден, шегуваха се момичетата, че е най-малкият им посетител и много му се радваха.
На ехографа на млечните жлези пак бях с него.
Моите наблюдения са, че на бебета повече се радват, след това децата стават камикадзета 🤣 но така или иначе не винаги имаме избор. На много места нямам желание да се помъкна с баткото, но...и моите и чуждите деца понякога ме напрягат. Но всеки минава през този етап.

# 138
  • София
Герка, Патиланци беше до нас, когато живеехме в Младост. От години е Боби и Кели. В междучасията се измъквахме да скачаме на бабут, учех в едно от училищата в непосредствена близост.😀
Иначе Вики постоянно обикаля и се катери по нас. С баща му много играят, показва му някакви неща на играчките. Като затворници сме за съжаление в това време. Така се надявах на слънце, а и мъжът ми си е вкъщи и исках тримата да си излезем семейно, уви няма да стане.
Седи абсолютно стабилен и малко повече вода започна да пие от шишенцето на Филипс, което за нас е постижение.
Днес отново дадох червена леща, заедно със зеленчуци и реших да сложа малко оризче да дъвче уж. Добре се прие, само се надявам от червената леща да няма реакция, че много ме е страх. 🤐
По съвет на педиатърката през 10 месец ще дадем трохички сиренце да видим какво ще стане. От малко количество тя не очаква бурна реакция. Отново си хапва количества, отделно от порциите и по 800 мл кърма общо цока. Днес се излъга и за малко десерт. Много обича банан.
След като се събуди от дрямка ще дам да гризе малко царевичен снакс, ябълки и морков май беше. Лошото е, че и на мен ми хареса този снакс, дано остане за детето. 😀
В петък бях на мамолог профилактично - всипко е наред. Интересно, че се ходело по време на лактационен период. Simple Smile))

# 139
Наде, все пак реши да отидеш на мамолог още докато кърмиш? Аз се чудя защото на много места чета, че трябвало 6м след спиране на кърменето, вкл. тук проследих дискусията в темата за кърменето.

А продължаваш ли да цедиш или Вики суче?

Между другото и аз съм израснала в Младост, но в в Младост 1. Сега там няма нищо ама нищо общо с каквото беше преди 20г, когато се преместихме. За съжаление промяната, както и в цяла София, е към много по-лошо.

Днес Момчил яде от нашата супа, отделено преди да се посоли. Супа със свински сърце, бъбрек и дроб, зеленчуци. Наситних месото на много дребно, дадох и коричка пица да си гризка. Не очаквах, но много му хареса 🥹

Не съм водила детето по никакви институции, дори не мога да си го представя, той изобщо няма да кротува, освен ако не спи. Или пък да обядвам с приятелки - освен ако не се редуват да се занимават с него и да го контролират къде щъка и какво си пъха в устата - за такава работа няма много желаещи 😂

# 140
В това ужасно време се затваряме цял ден вътре и с колата ходим до мама за 2,3 часа през единия от интервалите на будуване, за да се измори повечко с баба ѝ ( с мама живеем на 5 къщи разстояние).

А вчера както си беше добре и никакви симптоми за болест, цяла вечер се будеше от кашлица, а като се събуди беше и по-зле. Педиатърката ни е много, много точна и дойде в неделя, заради нас в кабинета да я прегледа, защото знае, че тя лекарства не приема никакви през уста и ги повръща на секундата. Започнахме пак инхалации с Натрий и Пулмикорт, тя все пак ми изписа хомеопатично спрейче - ИМУНОТРОФИНА КАШЛИЦА спрей, ама не се получи пак повърна, пробвах Биозин спрейчето, пак не стана… Обаче прочетох в листовката на Имунотрофина спрея, че съдържа мед, дали няма да направи реакция? Много ме е страх с този мед.. Има мигновен ефект наистина, дори и след като повърне то и залепва по гърлото един вид и поне час два няма никаква кашлица. Да се надяваме с инхалации да се оправи положението, че те са ми единствения спасител..

# 141
  • София
Гери, цедя се. Преди прегледа се изцедих и наистина всичко се виждаше, макар че каза, че имало много кърма. Явно си разбираше  какво гледа жената, доволна съм. Ходи си се на прегледи и по време на кърмене. Няма да казвам какви неща съм чела, но се радвам, че си отидох за спокойствие.
Аз в Младост 3 израснах. Никога не ми е харесвал кварталът. Като се преместихме в сегашния си намерих мястото.

Mom to be - по-бързо да се оправя девойката. Много, много неприятно.

Засега няма реакция от лещата. После обмислям грах да въведа.

# 142
Наде, аз също знам, че уж като спреш да кърмиш. Нещо спомена ли ти лекарката колко време след като спреш се ходи пак?

# 143
  • София
Ами не е така, по време на кърмене също се прави профилактика. Както казах и лекарите също, 3 години не може примерно да се откара без преглед.
След кърмене 6 месеца или дори година.

# 144
  • Пловдив
За жени от 30-50 години е през 2 години ехографията на млечни жлези. Аз на 34 за първи път отидиох, след първото дете мислех да ходя и а днес, а утре и така си остана.

# 145
  • София
Деси, много бъркаш. Може би имаш предвид мамография? Тя е през 2 години, заради самото облъчване.
Всяка година трябва да се ходи на преглед.

При здрави жени е веднъж в годината.

https://nadezhdahospital.com/sektori/obrazna-diagnostika/profila … -raka-na-gardata/

И на много места го пише.

# 146
Деси, много бъркаш. Може би имаш предвид мамография? Тя е през 2 години, заради самото облъчване.
Всяка година трябва да се ходи на преглед.

При здрави жени е веднъж в годината.

https://nadezhdahospital.com/sektori/obrazna-diagnostika/profila … -raka-na-gardata/

И на много места го пише.

Деси има предвид какво евентуално плаща НЗОК. Както знаем, профилактиката в България е гола вода, така че който иска да се грижи профилактично за себе си, си плаща.

Аз днес направо изтрещявам за пореден ден вкъщи. Обръща всичко надолу с главата, не мога нито нещо да работя, нито да си почивам, няма с какво да го забавлявам, не иска ни играчки, ни нищо. Почвам да се съмнявам дали ще издържа още 1г вкъщи с детето. Отгоре на всичкото от няколко дни е със сополи, от които едвам диша. Бистри са, но определено му пречат, едвам успявам да го забърша от време на време, голяма борба е..

# 147
  • София
Не съм разбрала, че за НЗОК става въпрос. Иначе какво покриват нямам идея и не разчитам.

Гери, дръж се. При нас положението е майко мила. Снощи пак от 4 до 5и30 будува, стана в 7 и 15. Какво ли не правим с мъжа ми, няма и няма оправия. Sad Вече съм много отчаяна.

# 148
Здравейте! Отдавна  не съм писала, поради факта , че малкия е най-активното бебе което съм виждала.Близнаците ми на куп не са ме побърквали толкова.
От месец вече е на кухня , давам му всичко с изключение на кашкавал и прясно мляко и обичайните за над годинка.
Всичко разбира , но осъзнато нищо не казва.Дърдори си негови работи постоянно иначе.Страшно много се радва на деца , особено ба кака и на бати.
Лази като стрела , изправя се навсякъде , главата я тупка нон стоп, а последните няколко дни прави по 2-3 крачки между мебелите.Просто няма спирка.
Има 4 зъбчета , все отдолу , горните са подути от много време , но все още не избиват.
Със спането .. мираж , все обикаля , върти се .. пък почне да пляска с ръце в 3 през нощта .. цирк!
Яде все още мляко между 4 и 6 сутринта.
Никой не иска от бабите да го гледа , че бил много труден , не застава на едно място и аз вече стабилно си откачам!

Като ви чета трябва да наблегна повече на игрите и това да го уча на разни неща.За сега само кокошка имитира , че имаме в двора.
Та така , отплеснах се.Чета ви с интерес като остане време , полезно ми е и много се радвам на всички бебоци.Да са здравички!🍀

# 149
  • Пловдив
Да, за НЗОК имам предвид, в Пловдив все още имаме страхотни специалисти по образна диагностика, които работят по каса, просто часовете са за след месец примерно.
По НЗОК направлението за профилактика важи два месеца /от към края на миналата година било така ми каза лекарката/.

Общи условия

Активация на акаунт