За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 3 941
  • 97
  •   2
Отговори
# 45
  • In transit
Може да сложиш всякакви червени плодове или някое леко кисело сладко, като от кайсии, например.

# 46
  • Русе
Скрит текст:
Мисля да правя панакота, но искам да сложа парченца ягоди или друг плод вътре? Кога да ги сложа и какви плодове слагате?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post_13.html

# 47
  • София
Търся рецепта за баница със сметана на Ваня. Бях я запазила,но не откривам.

Може би става въпрос за тази рецепта: Баница на пури със сметана и сирене?

# 48
Здравейте мили дами. Днес реших да направя бисквитена торта , но крема не ми се получи, получи се гъст и като сопол. Нишесте с вкус ванилия на марката Биосет. Пишеше да разтворя в мляко нишестето и да го добавя към врящото мляко , така и направих , разбърках за 1 минута защото си беше достатъчно гъста консистенцията му и се получи това ?!
Къде бъркам, някой има ли идея, защото уж фасулска работа тази бисквитена торта ама на..

# 49
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте мили дами. Днес реших да направя бисквитена торта , но крема не ми се получи, получи се гъст и като сопол. Нишесте с вкус ванилия на марката Биосет. Пишеше да разтворя в мляко нишестето и да го добавя към врящото мляко , така и направих , разбърках за 1 минута защото си беше достатъчно гъста консистенцията му и се получи това ?!
Къде бъркам, някой има ли идея, защото уж фасулска работа тази бисквитена торта ама на..

Нишестето трябва да се сгъстява на умерен /слаб/ огън и да се бърка постоянно с телена бъркалка докато стане готово. Ако е на силен огън е не са бърка  постоянно, става на бучици. Приблизително както виждам на снимката.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_31.html

# 50
  • In transit
Щипалката, трябваше да го бъркаш, докато започне да бълбучка и да бъркаш интензивно, за да не стане на бучки...на по-слаб огън.

# 51
Два въпроса:
1- Листа сушена салвия ще може ли да замени ефекта на пресни такива в ястие (телешки език в масло)?
2- За бисквитена торта. С какъв крем (яйчен варен, нишесте, сметана, заквасена сметана...!дайте ваше предложение!) и кога да смеся разтопен шоколадов кувертюр, който също да вложа в тортата? Ще се поднася студена на топки.

# 52
  • Sofia
Два въпроса:
1- Листа сушена салвия ще може ли да замени ефекта на пресни такива в ястие (телешки език в масло)?
Стига да не се пържи става, само се ползва наполовина количество от сушената подправка.

# 53
  • In transit
Мари, по 1. Може. Става и да се пържат в масло, ако са на цели листа. На бавен огън.
по 2. Ето вариант с два крема, където ще вложиш и шоколадовия кувертюр: https://www.mycookingcreations.com/2010/06/torta-di-biscotti.html Става за поднасяне на топки.
И с крем капучино, без варене, но и без шоколад: https://www.mycookingcreations.com/2009/11/una-torta-veloce-con- … ma-capuccino.html

# 54
Благодаря, момичета! Kissing Heart

# 55
  • София
Търся рецепта за баница със сметана на Ваня. Бях я запазила,но не откривам.

Може би става въпрос за тази рецепта: Баница на пури със сметана и сирене?

Благодаря. Същата е.

# 56
  • София
Телешко шкембе в тенджера под налягане -колко време се вари ?

# 57
Телешко шкембе в тенджера под налягане -колко време се вари ?
По мои наблюдения си зависи от тенджерата и шкембето, но 40 минути приблизително, ако е действително телешко, т.е. от младо животно.

# 58
Здравейте, гъба кладница, купена в неделя, не мирише на мухъл, не е омекнала, но я забравих и сега виждам, че има някаква бяла плака по единия пакет. Струва ми се, че съм чела, че не е нещо, заради което гъбата е негодна за готвене, но все пак да питам, защото не съм съвсем сигурна.
Скрит текст:

# 59
Върху етикета обикновено пише, че този " мухъл/плесен" не е вреден, а си е нормално да го има. Купувала съм от вериги и почти винаги е било така. Нямали сме проблеми след консумацията.

Общи условия

Активация на акаунт