За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 867
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Аз така и не харесах модерните неща с трюфел Simple Smile

# 466
Специфични са си трюфелите, не всеки ги харесва. То не е и до мода а просто до вкус.
На мен и качамак с трюфел ми бяха сервирали веднъж да опитам, пак ми хареса Grinning Имаше още нещо също интересно и вкусно добавено отгоре, на вече само трюфела помня от цялата композиция.

# 467
оу казамак с трюфел ми стана много любопитно. може да пробвам във водата от нуделите да сложа малко царевичен грис за тест .

# 468
То си беше с истински трюфел, не нещо вторично овкусено или пък просто добавено накакво олио с трюфел. Вкусно беше, много. За съжаление не влезе в менюто, опитвахме тогава предложения за меню на заведение но точно това не се вписа в концепцията и си останах с еднократно опитване. Ако беше останало да го предлагат, със сигурност щях да си поръчвам от време на време.

# 469
Попитах в темата на К.  но там ударих на камък, та да питам и тук...Моля за отзиви за този миксер, ако имате.
Или да чакам лидълския 🤔.

# 470
Нито този, нито лидълския чакай. Вземи си читав миксер, че да не береш ядове.

# 471
  • Sofia
Имаше една рецепта за бъркана торта/сладкиш с котешки езичета,сметана,ананас и кокос,много бърза и вкусна,но не намирам никъде от тези бисквитки.
Може ли да се направи с други или с бишкоти?

# 472
  • In transit
Доли, имам подобна торта, поне по описаното от теб. Правя я с бишкоти савоярди, с пандишпан, с котешки езичета, каквото имам под ръка, важното е да има блат.

# 473
  • Sofia
На пластове ли е,т.е. блат,крем,блат…или всичко се обърква?
З-то тази с езичетата беше бъркана,а езичетата се начупваха на парченца.
Опитах се да ги направя,но не ми се получиха 🤨
Не ми се занимава пак за втори опит.

Да питам и за тортата със спаначени блатове…Може ли да се направят със замразен спанак?

# 474
Doli, да не търсиш една много стара форумска рецепта, дето я правехме с лидълските "котешки езичета"?
Скрит текст:

Не знам дали така ще стане линка, но като напишеш в Гугъл " бг мама торта с котешки езичета и ананас" излизат всички теми
https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%B3+%D0%BC%D0%B0%D0%BC% … e-mobile&ie=UTF-8

# 475
  • Sofia
Същата е 👍🏻

# 476

Да питам и за тортата със спаначени блатове…Може ли да се направят със замразен спанак?
Да. Предимно с такъв я правя.
Размразявам, изцеждам, смилам с олиото.

# 477
Правила съм три пъти спаначената торта и винаги със замразен. Размразявам, отцеждам и смилам с олиото.

# 478
  • София
Тази сметана става ли за крем супа от грах ,моркови и целина за деца ?

И защо в тази рецепта има заквасена сметана ,а в самото приготвяне има прясно мляко ?

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 18:45 от Станислава5642

# 479
Не виждам защо да не става сметаната. В рецептата има и прясно мляко, и заквасена сметана, а в начина на приготвяне (доколкото виждам, че снимката е обърната странично) е пропусната сметаната.
Ти тия рецепти ги ползвай колкото за идея, чак толкова не се вторачвай какво са пропуснали и какво не, въпросът е в храните на детето да влагаш продукти, които са адекватни за възрастта му и ги понася и харесва.  

Допълвам се, че съм последна: В някои супи и боршове, пък и други ястия, заквасената сметана се добавя накрая и се разбърква, така че може в случая и такова приложение да са имали предвид, то е и най-логично, не да се обработва топлинно.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 19:28 от Кубратова

Общи условия

Активация на акаунт