🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #13: от вторник до четвъртък, 20:00

• 109 139
  • 2 134
  •   1
Отговори
# 1 005
От вчерашния епизод гледах само моментите на Васил и Ади, защото са ми най-интересни и сладки. Видях защо той побърза да я целуне - точно когато тя възнамеряваше да опита морските дарове. Искал е да го направи така или иначе, но побърза, за да не му мирише на скарида. 🤣
Трябваше стриди да им сложат. Тогава щяха да са в една спалня 100%

# 1 006
Глупостта на 23-годишната Даниела да подписва заеми с лихви и да се забатачи в дългове е ясна (но все пак не знаем дали е подписвала и в лично качество, защото в регистрите могат да се видят само запорите срещу ЕООД-то ѝ, т.е. задължения, за които тя лично не отговаря). Това, че 10 години по-късно все още си представя, че успехът в живота минава през богат мъж, въпреки лошия опит, също.
Снощи обаче ми направи впечатление и един друг щрих. Ако е толкова фалшива и всичко към Мартин е театро, защо се изказа така резервирано как вижда бъдещите отношения с дъщерите му? Нищо не ѝ пречеше да изиграе ентусиазъм - на думи е лесно. Реакцията ѝ беше откровена и по принцип казаното вярно - семейства с доведен родител са доста сложни и може да има сериозни проблеми и при най-добри намерения. Зодиите са елементарно обяснение, но все пак да кажа, че стрелецът е един от най-откровените знаци, дори с риск да си счупи главата.
Запорите са си баш в ЛИЧНО качество . Запорирани са й дяловете , които притежава във фирмата. Барабар с банковите й сметки и всичко, което би могла да притежава .

Ок, сигурно е така. И аз го допусках, но съм проверявала само в Апис, а там не се виждат детайлите. Между другото, възможно е абсолютната 10-годишна давност на задълженията на Даниела да изтича сравнително скоро и Мартин да е наясно.

# 1 007
Или пък е възможно като проговори по телевизията, да се надява въпросният да ѝ опрости дълга. Намекна, че знае неща за него ѝ родителите му, а той е човек, който гради имидж. Прави дарения, гаси пожари, ала-бала… Едва ли ще се радва да излезе наяве какви ги е вършил.

# 1 008
Срещата с майките е много полезна, защото показва как може да изглеждат жените след години.

Майката на Люба макар и много автентична и сладка по душа, доста запусната, отпусната и пълничка ми се стори. Майката на Клаудия беше по-добре, ама пък беше по-претенциозна, а като изкара дъщеря си красива, ми стана малко смешна. Клаудия наистина има големи очи, но плюсовете ѝ са дотам. А лудостта ѝ определено е доминираща в излъчването ѝ.

Ако бях мъж, наистина щях да се позаинтересовам как изглеждат родителите на момата. Ако са с поддържани и стройни фигури, хубави за възрастта си, бих се съгласила за по-дълго обвързване. Иначе ще се замисля, защото не е ясно какво ме чака след 10-20 години.

В този ред на мисли - що не ни запознаха с Данкина мама и с Данкин татко? Rolling Eyes Интересно щеше да ми е да го видя този бохем.

# 1 009
Или пък е възможно като проговори по телевизията, да се надява въпросният да ѝ опрости дълга. Намекна, че знае неща за него ѝ родителите му, а той е човек, който гради имидж. Прави дарения, гаси пожари, ала-бала… Едва ли ще се радва да излезе наяве какви ги е вършил.

На това му се казва заплаха и изнудване, не самозащита.

# 1 010

На това му се казва заплаха и изнудване, не самозащита.
Хайде ся. Данка била виновна, че му взимала парите, а той няма никаква вина, че като типична мутра от 90-те си иска подаръците обратно, като вече не му изнася. Че и бил заплашван, видите ли. Един дол дренки са и двамата, намерили са се.

# 1 011
Очевидно не е било подарък. Заемът не е подарък. Прането на пари също не е подарък. Мерси от такива “подаръци”.

# 1 012
Тета, мама Светла ще те пусне скоро за национално издирване… Да знаиш…

# 1 013
Очевидно не е било подарък. Заемът не е подарък. Прането на пари също не е подарък. Мерси от такива “подаръци”.
Фиктивен заем, за да може да обясни произхода на парите пред НАП. После той е видял възможност да я наиграе. И сега тя се опитва да направи същото с него. С други думи - каквото повикало, такова се обадило. Игра за дебили, в която няма невинна и виновна страна, а двама души, които се състезават кой е по-хитър.

# 1 014
Малко като тв историята им с Мартин - кой от кого по-хитър, а накрая от глупав по-глупав.

# 1 015
Значи, ако я набият , тя ще е виновна, а не този който я е набил (класически victim blaming).

Ако има ревнив бивш, проблемът пак е в нея? Явно не сте били с мъж ревнивец и не знаете до какви ужаси може да доведе това, Мартин е същият.

Ако обясни защо има запори, вие без да знаете и познавате бившия и цялата ситуация, 100% сте сигурни, че тя е виновна? А да, ако не говори за запорите си, пак е виновна.

И всичко това, защото има мнение по въроса какъв мъж иска да има до себе си и говори за женска енергия?

Живеете с разбирания от преди 100 години, феминизъм и демокрация, свобода на избора и словото са непонятни думи за този форум. Мъжът винаги е прав, а жената е лошата, дам... Дам!
Големи обобщения - никакъв victim blaming не е. Явно травмите говорят и не четете внимателно. Отивате в крайности. Ревността е нормална. Нейните проявления и степента на ревност са различни. Някои хора по някакъв странен, подсъзнателни причини си търсят тормозещи партньори. Ако някой тормози другия, той ще го тормози със или без ревност. Ревността е просто предтекст. Защо си Зайо със шапка, защо си без шапка. Такива хора имат по-голям проблем - това не е просто ревност.

За запорите - не знаем подробности - но по принцип не се сещам дали феминизма беше да взимаш пари и да си мислиш, че има безплатен обяд.

Относно кой бил крив, кой прав по пол - един и същи форум ли четем? Доста се сипва на Ергените и даже хората, които не харесват Клодет, се кефят как мъчеше Виктор, защото е смотан.

Желанието да те ревнуват е проблем. Такива хора създават постоянно ситуации и търсят контрол, конфликт или запълване на комплекса им.
Ревността сама по себе си е съвсем нормална, ако харесваш човека и ако е в рамките на естественото дразнение и  нормалната защита на репутацията. Нормално е да имаш някакви изисквания за морално поведение. Тук вече е тънката линия. Кое е морал, кое е доверие и кое е контрол, тормоз и подчинение на другия. При Мартин не знам какво е, но май има някакъв елемент на контрол по принцип във връзките му и дори извън ревността - например, че е карал Йоанна да се облича в рокли (или пък Йоанна му е ходила по акъла).

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 17:32 от Linda*kiss

# 1 016
  • Обран бостан ;)

Е как какви ? Обгрижвал я е, глезил я е. Какво лошо има в това ?Trollface

Тия при Маги ли ги е плещила Диди, че бях спрял звука.

За това ли по едно време Марто гледаше, все едно му казаха, че е осиновен. Глей ти, глей ти. Ц.ц.ц.

# 1 017
  • Out of the Mix
При все, че вече има деца, не иска повече, бохемче е, по живота, на мястото на Мартин щях да си джиткам с 20 годишни.
Дори му се чудя, вместо да си лашка Йонна, навита и готова, кръшна и флексабилна, направена, палава, кво се мъчи с тоя боцуняк Даца, и всичките драми покрай нея. Оставям предаването настрана.
А малката сладурана колкото, толкова, още и още. Sweat SmileSmirk Вярно в един момент може да прииска деца, но кой знае, ако се докаже с годините, примерно изкарат 3-5-7, пак може да стане баща, с много по-младата жена "Райска градина". Mr. GreenJoy

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 11:29 от Revoker

# 1 018
Скрит текст:
Глупостта на 23-годишната Даниела да подписва заеми с лихви и да се забатачи в дългове е ясна (но все пак не знаем дали е подписвала и в лично качество, защото в регистрите могат да се видят само запорите срещу ЕООД-то ѝ, т.е. задължения, за които тя лично не отговаря). Това, че 10 години по-късно все още си представя, че успехът в живота минава през богат мъж, въпреки лошия опит, също.
Снощи обаче ми направи впечатление и един друг щрих. Ако е толкова фалшива и всичко към Мартин е театро, защо се изказа така резервирано как вижда бъдещите отношения с дъщерите му? Нищо не ѝ пречеше да изиграе ентусиазъм - на думи е лесно. Реакцията ѝ беше откровена и по принцип казаното вярно - семейства с доведен родител са доста сложни и може да има сериозни проблеми и при най-добри намерения. Зодиите са елементарно обяснение, но все пак да кажа, че стрелецът е един от най-откровените знаци, дори с риск да си счупи главата.
Запорите са си баш в ЛИЧНО качество . Запорирани са й дяловете , които притежава във фирмата. Барабар с банковите й сметки и всичко, което би могла да притежава .

Ок, сигурно е така. И аз го допусках, но съм проверявала само в Апис, а там не се виждат детайлите. Между другото, възможно е абсолютната 10-годишна давност на задълженията на Даниела да изтича сравнително скоро и Мартин да е наясно.
Между другото, давността няма да изтече скоро . Има образувано изп дело през 2024 и 2025 г.
Нищо не я оправдава.
На 23 живеех в Студентски град. Учех и работех. Издържах се сама. Вечер работех в дискотека за пари. А през деня в кантора на пълен работен ден, за да науча професията. И учех редовно . Покрай работата попаднах на женен мъж, който ми предложи да ме издържа срещу ,,присъствие ". И за секунда не съм се подвела или подлъгала. За да си с успешен мъж, трябва да имаш ниво. Иначе си стока , пък тя нека си развива теории за женска енергия

Абсолютната давност не се прекъсва от изпълнителните дела и започва да тече от момента, в който вземането е станало изискуемо, което като нищо може да е от преди доста години. Но това са технически детайли и няма защо да затъваме в юридически обяснения.
Не се опитвам да я оправдавам, а просто имам нездраво любопитсво към различните аспекти в ситуациите на главните герои в шоуто. Допускам, че на 23 г. тя не е имала изградената философия на "момичето за милиони", хванала се е с доста предприемчив и като гледам профила му интересен и интелигентен мъж. Как са стигнали до идеята и тя да стартира бизнес, само те си знаят, но не е чудо невиждано партньорът, особено ако самият той е с много бизнеси, да инвестира пари в бизнес на приятелката си. Нещата се объркали между тях и тя остава с планина от дългове, от които не вижда измъкване със собствени сили. Някак оцелява (фирми на сестра и за чистене и т.н.) и пълен кръг до началната точка - богати мъже. Не одобрявам ни най-малко житейската ѝ стратегия, но по принцип ми е любопитно как стават хората това, което са и не го виждам толкова просто и черно-бяло.

# 1 019
Маги трябваше да задълбае малко и в посока общи деца. Щеше да е интересно да им чуем мненията по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт