Родителски права и отношения

• 3 566
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Петре, в БГ ли се случва драмата?

Как 50% от дохода ти?

270 - 300 лв.? 600 лв. доход?

Ти па как реши, че са 270-300?

# 16
Аз нищо не разбрах-ти какво искаш? Да й вземеш родителските права и тя да плаща издръжка,да имате споделено съжителство или да ги гледа тя,а ти да плащаш издръжка?

# 17
  • София
Най-лесно е Петър да праща децата при майката с дрехи, храна и т.н. Или да заведе дело за справедливо определяне на режим и издръжка.
Него уж не го кефи как сам се е набутал хем да гледа сам децата, хем да издържа предателката, пък после се чуди как да промени собственото си решение.
Че тя бившата с тия 540 лв направо е забогатяла.

# 18
Аз нищо не разбрах-ти какво искаш? Да й вземеш родителските права и тя да плаща издръжка,да имате споделено съжителство или да ги гледа тя,а ти да плащаш издръжка?

Споделено както си е към момента, но съм решил да спра да й давам пари..  Аз не искам да съм баща за две виждания в месеца, но найстина не заслужава при повече поемане от моя страна И СУХА ПАРА. Благодаря за съветите. Ще се пробваме предполагам се разберем , но ще видим.

# 19
  • Out of the Mix
Ако е безимотна, на улицата, и няма никакви доходи, не знам кой съд й е дал правата.
Но и той не се е борил явно да ги получи.
С такава жена семейство не се прави, че па и рога му е сложила.

Петър явно е добър самарянин.
Въпросът не е в сумата, а в принципа, ако ще 50 лв. да са, не 500, може да са и 5000.

Нанагорно му идва сам с децата, със сигурност, и иска споделяне на грижите, нормално, но трябва адекватна майка, питането в уравнението е дали е такава? Според мен не.

# 20
Петър иска децата да се гледат по равно, без да дава 540 лв на месец издръжка.
На 6 и на 4 години.
Петър получава 4 хиляди чисто на месец.
Бившата му няма доходи. Доскоро е работила танцьорка в нощен клуб и още нещо.
В задачата какво се пита, тези деца, които уж повечето време Петър ги гледа, какво ще ядат, докато са при майка си. Или как Петър да спести 540 лв на месец.
Или как децата да ги гледа майка им, а Петър да ги вижда два пъти месечно?

Как да не хрантути 3то дете се пита в задачата, тъй както аз я разбирам.

# 21
  • София
Ревокър, никой съд нищо не ѝ е дал.
Тя си е тръгнала, децата останали при Петър, а той от добро сърце ѝ давал пари.
Сега гледат децата 50:50. Законово никой не дължи нищо на другия.
Аз не видях Петър да се вълнува тя как ще гледа децата, докато са при нея.
Твърде наивен го раздава.

# 22
Ситуацията към момента е за това каква е като майка и какво става около нея :
- родителите и не и помагат, но имат 2 апартамента - в единия живеят те, помагат и през месец с 200 лв.
- тя си търси работа, но по каквото е завършила т.е. дизайн , но с две деца, без стаж не я взимат.
- решава сега буквално , че искала бизнес да си прави.. не ми е казала какво , но може би фото студио
- детето до 2 година не знаеше думата МАМА, казваше БАБА максимум, иначе тати, дядо си знаеше
- изневеряваше повече от  2 години, търпях в името на децата и хубаво , че се свърши
- сега живее в апарамента на мъжа си, като той плаща ипотека , храна, а тя иска тези пари да им купува при излизане играчки , дрехи и тем подобни , но от тия пари знам , че плаща и сметки
- кара се на големият , защото  се лигавил, имало и следи върху него , но пак за да не стресираме децата не съм правил скандали

Защо така се замислих за тези пари и да спра да съм балък...
- преди 1 2 месеца като и плащах, уж нямаше пари и я гледам  след превода на нощен бар в същия ден
- решението за работата и че се опитвала собствен бизнес да прави вече ме шокира, защото да ги гледам 50 процента или повече и ДА давам пари, за да ги гледа тя в нейното време..и да спре открито да си  търси сериозни доходи ми преля чашата на търпението. Ако имате въпрос дали ще и потръгне бизнеса... не съм оптимист, просто и липсва опит и няма трудов стаж освен барбанка.

--------------------------------

Ревокър, никой съд нищо не ѝ е дал.
Тя си е тръгнала, децата останали при Петър, а той от добро сърце ѝ давал пари.
Сега гледат децата 50:50. Законово никой не дължи нищо на другия.
Аз не видях Петър да се вълнува тя как ще гледа децата, докато са при нея.
Твърде наивен го раздава.

>> Петър преди се вълнуваше, за да не се чустват зле децата - това в началото, после Петър осъзнава, че бившата му и изгодно да си живее в този режим и тя си има мъж, както казва една приятелка да му мислят.

# 23

Въпреки това, през цялото време аз продължавам да плащам издръжка, която е около 50% от минималната заплата за двете деца

Благодаря предварително!

Кой ти я определи тази издръжка и те задължи да я плащаш, че не става ясно?

# 24

Въпреки това, през цялото време аз продължавам да плащам издръжка, която е около 50% от минималната заплата за двете деца

Благодаря предварително!

Кой ти я определи тази издръжка и те задължи да я плащаш, че не става ясно?

Никой не ме задължил, просто има бащи ,  който дават и без решение от съд, но майките гледат децата найстина както си е като дни. Един адвокат би питал директно давани ли са пари, ако не са айде една година назад, но са давани в случая + гледане.

А защо толкова давам? Защото , ако е по - малко това може при едно съдебно дело да не тежи толоква.

Ходил съм при адвокати.. директно питат плащал ли си .. щом е около тая сума е по ОК да няма после притенции. До 1 година назад може да иска пари и сигурно го знаете.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 11:24 от petar343

# 25
Нямат брак , не са минали през съд за определяне на издръжка и кой ще гледа децата.
Сега жената има нов мъж и Петър иска той да поеме издръжката на неговите деца,  щото майка им няма доходи.
Сам е преценил да й превежда минималната издръжка, за да не го съди тя. Все пак, явно тя ги е гледала в някакъв момент.
Еми, ако имаш майка, която да ти помага, заведи дело ти да гледаш децата, или се споразумейте с бившата.
Ама да й ги дадеш, тя да ги гледа, с такава мижава издръжка, не е добре за тях.

# 26
Нищо не дължиш в режим 50:50.
Всеки издържа децата в периода, в който са при него.
Най-вероятно големите разходи (дрехи, почивки, забавления) ще останат пак в теб, но не виждам смисъл от пари, които да даваш на майката, с които да гледа децата докато са при нея.
Реално ти даваш пари за нея, не за децата си, т.к. тя не допринася с абсолютно никаква финансова част.

# 27
  • София
Хем боли, хем сърби.
Иск идва от думата "искам". Отиди при адвокат и обясни какво искаш.
Не забравяй, че има и "насрещен иск".

Превеждаш ли парите по банка като всеки път пишеш "издръжка"?

"Изневяра" съвсем не означава "връзка", дами!

# 28
  • Пловдив
Той твърди, че той ги гледа.
Не ми стана ясно защо непременно трябва да има майка, за да ги гледа, както и какво значение има дали имат брак.

Не става ясно също според Василиса майката неспособна ли е да работи, че въпросът се поставя така, новият и мъж да издържа децата на Петър, и дали е същото при безработен баща, на когото майката не му дава пари за времето, когато той взема децата.

# 29
  • София
Авторе, извинявай, ама звучиш като голям балък. Вземи се консултирай с адвокат какви са ти опциите и си уреди нещата по съдебен път. По това, което описваш, на тази жена не дължиш нищо нито правно, нито морално.

Общи условия

Активация на акаунт