Стани богат - тема 28

• 22 403
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
И аз не помнех името, но съм виждала първата мис България (трябва да съм чувала името), а и знаех коя е Ренета Инджова. Не разбрах кое име не му харесва (според него не подхожда на миска) - Люба или Йоцо, защото на мен и двете ми звучат нормално. Люби познавам няколко и според мен е приятно звучащо име, а Йоцо е старомодно, но какво от това...

Наистина безинтересен епизод.

# 136
Въпросът за бохемите беше гаден, да се чудиш от къде точно е тръгнал терминът. За кобрата се знае от по-старото поколение, а и за първата мис България знаех. Но жокерите лошо търсеха. Това с арменския спортен клуб излизаше за 15 секунди при правилно зададен въпрос и правилно търсене.

# 137
  • Пловдив
"Курфюристите", вика чичото.
Дъщеря ми, като и казах да слуша СБ, че да научи какво е курфюрст, вместо да мрънка, че и е скучно, отговори: "защо пък трябва да ми пука какво е". Така, де, то играчът не знае... Wink
Дотук всички отговори май ги знаех. Дори за "Хоментмен" бях чувала, може би защото съм от Пловдив. За бохемите ми се вижда много лесно даже.
А дойдох да кажа, че това, че калоферската дантела била наричана "бяла магия", май са си го поизмислили(?), а на Кънчев разсъжденията пак звучат нагласено.

До Люба Йоцова не съм стигнала, но и за нея знам. Ех, днес трябваше да съм аз. Wink

А, да, за кобрата не знаех, но не оставаше друго освен пилотаж.

# 138
  • София
Много слаб старт.
Така ако я карат не знам... :/ Рейтингите пролетта бяха трагични, надявах се на сериозно надграждане.
Този Яни, първият участник се изложи. Три лесни въпроса, той използва три жокера и накрая изгоря. А можеше да се справи дори без жокер.

Аз пък не знаех за Люба Йоцова. Ама сигурно с помощта на телефонен жокер щях да преборя гадния въпрос. Grinning

Ники поне си е на познатото ниво, стартира с 2:0, ама на лесни въпроси.

Добрите рейтинги идваха от Билалов. Кънчев просто не става и хората го усещат.

# 139
И аз не останах очарована от "премиерата", но може би по-скоро от играчите. Бохеми - ясно е че идва от областта. Не може да е от опера, освен че не е и от Верди. Напразен жокер. Калофер - не помня от къде, но го знаех, а и по пътя на логиката другите градове по своему са известни с други неща, докато Калофер не. За арменците - не го знаех, първата ми реакция беше да преценя как ми звучат названията. Но, след това - преди края /или в края на ВСВ, сега не помня - на евреите през това време само им е било за спорт, а и депортирането/спасяването им, логически не пасваха за нацията да се занимава с допълнителни дейности. Другото незнайно - оставаха арменците. За Люба Йоцова - не знах, но и в този момент бях заета с друго, така че не обърнах внимание, а и след това спрях да гледам - миска ли е била, не ми се търси?

# 140
И за мен е слаб старт на новите епизоди.
Очаквах много повече.
Много от участници не знаят кога кой жокер да използват, не рискуват, водещият в много случаи разсъждава излишно...

# 141
Скучно, скучно.

И двамата участници бяха гОла вОда.

Втрещи ме вторият, който съвсем сериозно смяташе, че Люба Йоцова нямало как да е мис България, защото името не подхождало на красива жена Close

# 142
Мда, играчите не бяха много добре. Вторият мисля, че съм го засичала в един бар често, като физиономия ми е познат.

# 143
  • Пловдив
Според мен той мислеше за съвременна млада или сравнително млада жена, евентуално миска от последните 30-40 години, чието име да е чувал. Не загря, че става дума за преди сто години.
Не че съвременна жена не може пак да се казва Люба Йоцова, но не беше чувал за подобна.
Кънчев после какви ги приказваше, че само при мис (не при първа професорка и т.н.) ставало дума за състезание и това подсказвало отговора? Аз поне така го разбрах. Във въпроса пишеше само "постижение" и според мен това изобщо не предпоставя непременно състезание.

# 144
Не знам какво си е мислил, ставаше въпрос за "първо" постижение, което предполага доста назад във времето. Надали имаме първа миска чак през '94-та.

# 145
Разсъжденията на Кънчев бяха странни и за бялата магия - жените в развитите градове не се занимавали с ръкоделие, защото си имат по-интересни неща за правене?!

# 146
  • София
За съжаление подкрепям повечето преди мен, че не съм особено въодушевен от поредния "нов" старт на СБ. Олекна ми това предаване и дори се случва да пропущам епизоди. А за скептицизма ми (личен и с добавен опит) относно БГ варианта на играта - не мисля, че ще се случи да го разколебаят скоро.

# 147
Кънчев преди малко каза, че в ЮАР растял евкалипт. Сигурно и коали има.

# 148
  • Пловдив
Евкалипти отдавна са привнесени на много места по света, без коалите. Една израелска певица нали пееше за евкалипт, дори за България тук-таме из ботаническите форуми обсъждат как и къде може да се гледа у нас, предвид опасността по-сериозно зимно застудяване да го умори. По Черноморието мисля, че могат да виреят, нашето и останалото - грузинско, турско и т.н. - дървета, де, не чак естествени гори.

Аз все пак изключих само бора и боба. За боба участникът си каза, плюс че звучеше като майтап заради името, а и каква гора от тревисто растение (няк'ва джунгла от храсталаци освен Wink); а за бора - из планините си има произволно големи борови гори и едва ли някой е отбелязал най-голямата. Ама знаеш ли... Grinning

В Средна Азия има и студове, с големи амплитуди, суша също, та не знам за възможността за естествено завъдили се евкалиптови гори, но не можех и да го изключа.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 01:34 от Магдена

# 149
При нас (южно черноморие) наоколо има, в един двор даже е като гора и май не могат да се отърват от евкалипта.

Общи условия

Активация на акаунт