Стани богат - тема 28

• 22 418
  • 776
  •   1
Отговори
# 150
Не са естествено растящи. Той изброи ЮАР, Австралия и др. все едно са местен вид.
И аз имам саксии с фаленопсис у нас, както и хиляди други жени в България, това не означава, че в България растат фаленопсиси.

Впрочем, отговорът "боб" беше странен - как може да има гора от боб?

П.п. къде е разпространен евкалиптът, според Уикипедия: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0% … _distribution.png

# 151
Въпросът беше стряскащ на пръв поглед, но лесен за разнищване.
- Гора от боб не може да има.
- Няма как да има по-голяма борова гора от Тайгата
- За евкалипта се каза, не му е там мястото.

# 152
Знаеше Толкин, което е добре - често участниците не са чували нито един от изброените отговори, когато са писатели.

Тук не знам. Знам за Константин Велики, обаче кои са тези слепци... Мексико имаше друга легенда, затова мисля, че не е той.

# 153
То само Истанбул имаше шанс - Бизанс (най-първото име, което знам) е основан по времето, когато са се водили от пророчествата.

И ефектът на Дросте стана безапелационен победител след 50:50. Преди това две опции отпадаха от воле, но не знаех какво е това отражение. Сега, по време на рекламите, имах време и за илюстрация.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 18:18 от Черна станция

# 154
За каква пирамида говорят, това на споменатото изображение, не е ли обикновена призма? Полегнала на една страна.

# 155
  • Пловдив
Ц-ц-ц, какво било ефект на Дрост! Grinning Нямаше да предположа какво е.
Иначе след отпадането на очевидния
 подвеждащ отговор за разсейването щеше да е ясно, че е това.

И призма трябва да е онова, да, не пирамида.

# 156
Въпросът за яхтата беше брутално подвеждащ...!

# 157
Изхабен жокер за запалката. И хитро подлъгване за младата участничка. От де ще знае тя за някогашните проблеми със запалките?  Много по-близки са и проблемите с вятъра и чадъра. Но чадърът трябваше да отпадне заради доживотната гаранция.

Семипалатинск също е лесен за дъртаци като мен.

Виж въпросът за Марианската падина си беше налучкване, защото при радиус на Земята от 6000 км, 11 км са по-малко от 0,2%. Тоест всяка дупка може да е. И даже подводния хребет.  Даже Марианската падина ми беше прекалено биеща на очи...

# 158
Думата "ветроустойчив" объркваше въпроса за запалката..

# 159
Именно, по време на вятър е много трудно да задържиш пламък и на клечка, и на запалка. Затова е била ценна.

И въпросът за бакелита беше за старци, моите набори нямаше да сбъркат. Всички знаем, че той е първата пластмаса, станала революционна, заради здравина, електроизолационни свойства, топлоустойчивост...

# 160
Ако чадърът е много просто направен,може пък да издържи до живот... Това си помислих и затова не го изключих...

# 161
И бакелитът не беше труден, ние имахме някога едни стари контакти от бакелит, не знам за какви съдове говореше тя.
При Марианската падина щях да сгреша, мислех, че е синята дупка...

# 162
От бакелит са се правели ключове, контакти, фасонки (да им имам новия правопис на БАН), корпуси на радио апарати и телефони, фигурки за шах и какво ли не.

Чадърът има плат, който не може да е толкова издръжлив.

# 163
Странно ми е, че не е чувал за Милениум.

Манерхайм звучи повече финландски, отколкото германски. По скоро съм за Финландия

# 164
Е, то само Финландия има от какво да се пази. Австрия от Германия е абсурд, да е СССР също... Но е лесен жокер за човек с Гугъл.

А за Милениум и аз не съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт