Стани богат - тема 28

• 22 447
  • 776
  •   1
Отговори
# 180
А някой може ли да каже къде в книгата Мечо Пух използва фразата "Колкото повече, толкова повече"? Не мисля, че се среща точно в този вид, но може и да греша.

# 181
Май имаше някаква тъпа книга за философията на Мечо Пух - имах приятелка в училище, която я четеше...
Момичето игра най-зле, а всъщност нямаше никакво значение, че обърка Гоя с Гоген, защото сигурно пак нямаше да посочи верния отговор. Тази картина на Гоген е изключително известна, тя е неговият шедьовър, има я по учебници за гимназисти...

# 182
Фройд не би озаглавил свой труд толкова простовато...

Учуди ме вчера оня,дето не знаеше за двата чешмени крана – за топла и студена вода – в Англия...!

# 183
  • София
Мъжът избуха всичките си жокери още след 6 въпроса?! Два жокера за цвета на проводника, УТФ? Преди това за тенис топките пита Ники?! :о
Дамата три въпроса след 500 - три жокера. 90% от участниците този сезон са такива като нея.
‘’Ударно’’ начало на седмицата просто.

# 184
Ама пък това за Мечо Пух беше гадно.  За зарина пък беше безумно лесно за стари хора като мен, учили военно обучение Simple Smile

# 185
  • Пловдив
Какво е чалъм - за 200 лв. Тъкмо си мислех преди малко за някогашно момче от махалата, чиято дъщеря, поне по име, трябва от днес да е в съседен първи клас с моя син, но аз тоя човек като възрастен никога не бих могла да го разпозная. Може теоретично да съм го видяла днес сред родителите на първолаци дори. От неговата майка, която ни преподаваше плуване пак някъде първи-втори клас, научих какво е чалъм. Синът и, този същият, я питал, спомена тя тогава, какво е чалъм. Ами правилно Ви е питал, другарко, викам аз - какво е чалъм наистина?
Не знам младите знаят ли ги тия думи. Един в предишния сезон не знаеше чапкънин, чобанин и сарафин.

# 186
Аз се втрещиха, че лазарет и безистен не знаеше какво е момичето.

На единия участник от вчера го зачукаха с трудни въпроси на малки суми, пък и той не си използва целесъобразно жокерите. Според мен за нулевия не е лесен въпрос за такава малка сума. Той не го знаеше, приятелят му не го знаеше, аз също не го знаех..Заради цветовата схема RGB си мислех, че ако важи, жълтото не е, но не бях сигурна дали важи в случая подобна схема. На телевизора имам тройка жакове, там точно жълтото се явява един вид основния кабел.

# 187
Гледах вчера, но не беше удобно да пиша.
Този човек, който не можеше да казва Р, се изложи много, а няколко пъти повтори, че внимава да не се изложи...

# 188
Гледах вчера, но не беше удобно да пиша.
Този човек, който не можеше да казва Р, се изложи много, а няколко пъти повтори, че внимава да не се изложи...

Според мен не се изложи, показа интелигентност и ерудиция, не говореше глупости, но явно е хуманитарен профил. Дори и за топката на тенис май не е толкова лесен въпросът, просто май сме го гледали вече някъде, щото си спомням как се обясняваше, че като се появила телевизията, ги направили жълти, че да се открояват по-лесно на черно-белия образ. Това за писмото беше само за 3000 лева въпрос също и с едно 50/50 щеше да отхвърли колебание то и да продължи.

Друг въпрос от предишно предаване ми се видя нелепо формулиран. Кой географски обект се намира между Япония и Папуа-Нова Гвинея...? Може да спрат до тук, защото дори и за хора, които са в час с тези неща, никаквс полезна информация не носи уточнението, че се намирал на 6300+ км от центъра на Земята, като се има предвид, че за удобство фигурата на Земята е рвферентен елипсоид (различни видове има, с леки разлики в параметрите) с голяма и малка полуос с разлика помежду им плюс минус 30-50 км, която разлика компенсира напълно както височината на Еверест, така и дълбочината на Марианската падина. А пък за хора, които не разбират, съвсем никаква полза не им носи подобно уточнение. Въпросното отстояние не беше нито максимално (голямата полуос), нито минимално (малката полуос). Тия изброените обекти не бяха към полюсите, че да отстоят на минималното разстояние от центъра на земята, където е малката полуос. Не бяха и съвсем на екватора, та със сигурност има множество от точки по земната повърхност, отстоящи на въпросното разстояние от центъра на земята. Не се питаше за най-отдалечената или най-близката до центъра на Земята точка (които не са нито Еверест, нито Марианската падина). Ако ме разбрахте, де.

# 189
  • Пловдив
За объркване беше май онова за разстоянието до центъра на Земята.

Иначе и аз само по Япония и Тихия океан бях за М. падина, но едно или две от другите (не се сещам и кои бяха) не ги знаех къде са.

# 190
За объркване беше май онова за разстоянието до центъра на Земята.

Иначе и аз само по Япония и Тихия океан бях за М. падина, но едно или две от другите (не се сещам и кои бяха) не ги знаех къде са.

Абе, видя ми се много странно. Май наистина във въпроса имаше, че е в Тихия океан, защото се сещам, че Бермудския триъгълник го изхвърлих, че е в Атлантика, другият отговор не помня какво беше, и оставаха Марианската падина и Тихоокеанския хребет, който очевидно е някъде в Тихия океан.

# 191
Според мен, имаха предвид, че е близо до ядрото.

# 192
Според мен, имаха предвид, че е близо до ядрото.

Не е близо до ядрото. Марианската падина  не е точно на екватора, но е на 11 градуса с.ш. Колкото и да е дълбока, там радиусът компенсира, и  на такова разстояние от ядрото има множество формирования, както издигнати, така и хлътнали. Най-близката точка до центъра на Земята беше някаква бездна  близо до Гренландия, която е по-плитка от Марианската падина, но е по-близо до центъра на земното кълбо

# 193
Защо се чудят толкова, естествено, че е 5 лв...

# 194
  • Другата България
5 лева е тука, но телефонния жокер щеше да свърши идеална работа, без да се налага да се хабят два други.
Диамант е отговора за мойсанитът.

Общи условия

Активация на акаунт