Стани богат - тема 28

• 22 459
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
Какво се случва на тихата улица в класическия роман за деца на Павел Вежинов?

# 226
Аха, ясно, заблудила съм се.

# 227
Забележката има резон. За тези, които знаят за произведението, препратката към заглавието е очевидна. За този, който е писал въпроса и вариантите, явно също и не се е замислил за двусмислието.

# 228
Аз не си спомням много произведението, но заглавието - да. Не си спомням и да е имало катастрофа, а някакви детски истории. Ники Кънчев каза за изчезнало дете.

# 229
За този, който е писал въпроса и вариантите, явно също и не се е замислил за двусмислието.

Този, който е писал въпроса, едва ли е чел книгата. Simple Smile

ПП Бодлер е тук, но не го знаех, питах Гугъл.

# 230
Е, Доре е най-известен точно с илюстрирането на "Божествена комедия".

# 231
И аз точно за тези илюстрации бях сигурна. За останалите – не.

# 232
За мен въпросът за Доре беше лесен, едно че го знам по принцип и второ - имам българско издание на Ад с неговите илюстрации.
Амбра също го знам - на много парфюми пише, че съдържат амбър (май на повечето, които имам - сигурно ми харесва, щом се насочвам все към такива) - има се предвид китовата гадост, а не кехлибар (който на английски е амбър и по принцип също може да се използва в парфюмерията).

# 233
Амбрата беше адски лесно, за Доре щях да се предам. Само за Ад бях сигурна, че не е вариант.

# 234
Ползвам плажно масло "Амбър солей",та беше лесно...

# 235
Топ игра от първия участник днес и ме е яд, че си тръгна само с 3 000лв.

Въпроса за поговорката беше готин, като и аз като него се насочих към "не ще познае истината". Звучеше ми най като израз. Добре, че ползва жокер.

За филма се сетих, чак след отговора, че съм го гледал. Изключих Хетфийлд и Грол, но вероятно бих искал жокер.

За Рузвелт въпроса беше такъв, на който два от отговорите можеха веднага да се махнат. ЦРУ се създава през 1947, ако не бъркам, а Супербоул започва през 60-те години, като преди това е имало много шампиони, но формата е бил различен. Аз се изкуших от круиза, защото точно по това време са започвали да стават популярни. Все пак, по-логична беше експедицията в Африка.

За макемаке директно го знаех.

Въпросът за 20 000 съдържаше вграден силен жокер. Думата каза изключва испаноговорящите държави, тъй като там думата за къща е каса. Испания и Аржентина директно отпадат. Португалският ми е по-непознат, но се сетих че има отбор Каса Пиа и предположих, че и там е така Laughing. И чисто лингвистично оставаше Италия.

На последния въпрос нямах идея. Не ми е сила областта и бих се отказал, ако нямам жокери.

# 236
O, не съм съгласна. "Не ще познае истината" е много философско, не е римско. Римското е "хляб и зрелища", "разделяй и владей" - все практични идеи. 100% бях за вярното.

# 237

И по каква линия беше лесно? Ambre е кехлибар, не амбра.

# 238

И по каква линия беше лесно? Ambre е кехлибар, не амбра.
Всеки си има своя логика... Yum

# 239
Този много го подпираха и искаха да стигне по-нагоре. Лесни въпроси и като за капак въпрос за 10К за Макемаке беше с 3 очевидно измислени отговора, все едно въпрос за до 500 лева. Всичките въпроси ги познах, за Доре случайно, с грешна логика, така че едва ли се брои, ама другите баш си ги знаех. За Доре си мислех, че понеже 3 от произведенията бяха ранни, особено "Божествена комедия", от Ренесанса, да речем, реших, че Бодлер може би е след Доре и той не е бил жив, за да илюстрира "Цветя на злото", когато е публикувана, но се оказа, че били съвременници. Не съм чела "Цветя на злото", но съм чела един роман, където убиецът беше фен на Бодлвр и на стихосбирката, и знам, че са някакви гадост, които той си фантазира, влюбен в бялата си муза, докато си имал черна муза (буквално черна, щото тъмнокожа), с която осъществявал фантазиите си, които не можел с бялата, която била жена с положение. Та какво исках да кажа, илюстрациите на стихосбирката трябва да са бая гадни.

Общи условия

Активация на акаунт