Стани богат - тема 28

• 22 362
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
Каква е думата, когато вятърът духа в листата на дърветата?... Според мен, на български думата е "шумолене"...

Гора зашуми, вятър повее... (Хр. Ботев)

Кога зашумят шумите, буките... (Нар. песен)

# 91
Честно казано, предпоследният им въпрос - чия кариера в развлекателната индустрия, е започнала от конкурс за двойници на Стийв Мартин (цитирам по памет), беше много по-труден от този за шумоленето.
Но водещият направо им каза отговора (с жокер).
За мен абсолютно никой от изброените не прилича на Стийв Мартин.

# 92
Честно казано, на двойката преди Мат Деймън и Кен Дженингс ми се видяха ужасно трудни и стартовите им въпроси, някъде към Катманду започнаха да стават по-лесни, на въпроса, на който изгоряха, си мислех, че е Уитни, ама не бях сигурна. Изненадах се колко бързо и безапелационно отговарят, явно много американски бяха първите въпроси, докато на двойката Деймън Дженингс не бяха толкова специфични въпросите и ми се видяха сравнително лесни. Не знаех за Белия лотос, за двойника на Стив Мартин и последния въпрос се колебаех, ама като цяло въпросите бяха песен да ги минеш с няколко жокера. Вчера между другото даваха за китовете по "Кой да знае", като пуснах телевизора по някое време, ама мисля, че и без това е популярен факт. Малко ми се видяха прекалени шегите на водещия към Мат Деймън, може би не ми е чак дотам развито чувството за хумор, ама на моменти ми идваше в повече.

# 93
Стартовите въпроси на предната двойка бяха като за американци - на мен също ми бяха странни.
Знаех за Белия лотос, защото следя темата за сериалите и ми излизат разни клипчета в Ю туб, но иначе не го следя.
Никога не бих избрала Бритни Спиърс на последния им въпрос - знам, че публиката ги подведе, но дори и в такава ситуация не бих я избрала.

"Враждата" между Джими Кимъл и Мат Деймън е нещо като продължаваща шега - започнала е преди години (от него, със съгласието на Мат) и продължава и до момента. На мен ми изглежда грубичко и досадно, но си е тяхна работа.

# 94
Не знам дали сме го коментирали вече въпросът, сега нали са повторения, но пореден пример как Ники Кънчев "стига" до верния отговор с грешни разсъждения и съждения. Въпросът беше нещо от сорта "в кой град се намира кварталът Комуна 13?". И Кънчев обяснява: Нали знаеш, че в някои хотели липсва числото 13? Тези хотели кой ги държи? Отговаря си сам - мафията. И в кой от тези градове има мафия? - Меделин, разбира се, нищо че сред възможните отговори беше и  Палермо, Сицилия, Италия, където е ориджинът на мафията.

# 95
Така е - дава верни отговори, но приказва много глупости. И не само в тези случаи, а и когато се опита да добави нещо от себе си, при обяснението на другите въпроси.
Пълни измислици - според мен не ги е чел или видял някъде, а умът му ражда "факти" на момента.

# 96
Да, то за това Билалов преди си мълчеше, не се излагаше...

# 97
  • Манчестър
Не знам дали сме го коментирали вече въпросът, сега нали са повторения, но пореден пример как Ники Кънчев "стига" до верния отговор с грешни разсъждения и съждения. Въпросът беше нещо от сорта "в кой град се намира кварталът Комуна 13?". И Кънчев обяснява: Нали знаеш, че в някои хотели липсва числото 13? Тези хотели кой ги държи? Отговаря си сам - мафията. И в кой от тези градове има мафия? - Меделин, разбира се, нищо че сред възможните отговори беше и  Палермо, Сицилия, Италия, където е ориджинът на мафията.

Какво е ориджинът?

# 98
Произход, оригинал, място където нещо започва или се създава - мафията възниква в Палермо /предполага се/. Във връзка с въпроса в СБ - можеше да бъде и Палермо, но ако беше все някой ще беше чувал или прочел за "Комуна 13". Това важи и за другите градове, затова остава Колумбия. Малко "изсмукано" от пръстите, но има минимална логика. По принцип - или знаеш отговора, или не.

# 99
Да, аз го знаех от предаване за туризъм. Не мисля, че може да се установи по логически път, което Кънчев се опита безуспешно да демонстрира.

# 100
Вчера този студент по журналистика Димитър Халачев беше толкова изумително невеж, обаче му се възхитих колко беше хладнокръвен и със самочувствие, и как си вярваше, че - е, просто този въпрос не го знае, иначе си знае. Вярно, че му бяха лесни въпросите, ама докрая не беше заключил, голямо самочувствие, голямо нещо, обаче си тръгна с пари, за разлика от други рискуващи и знаещи повече.

# 101
Страхотно му се издразних на този бъдещ журналист. Да не знаеш кой е Хемингуей? И с тая усмивка, весело му беше. Даже спрях да го гледам в един момент след като дочух някаква вече по-висока сума. Да си тъп и пак да вземеш пари - но не знам какви бяха последните въпроси, може и да е проявил някакви познания или пък по-лесни въпроси да са били. Има нещо сгрешено във формата, не винаги има равнопоставеност по отношение сложността на въпросите.

# 102
Този неприятник го помня още от първоначалното излъчване на епизода.
Кънчев чак не можа да скрие възмущението си и каза, че е шокиран, че някой не е чувал за Хемингуей.

# 103
Страхотно му се издразних на този бъдещ журналист. Да не знаеш кой е Хемингуей? И с тая усмивка, весело му беше. Даже спрях да го гледам в един момент след като дочух някаква вече по-висока сума. Да си тъп и пак да вземеш пари - но не знам какви бяха последните въпроси, може и да е проявил някакви познания или пък по-лесни въпроси да са били. Има нещо сгрешено във формата, не винаги има равнопоставеност по отношение сложността на въпросите.

Лесни бяха въпросите като за сумите. Мен лично ме затрудни само въпросът за "гонзо" журналистиката, който беше за 3000, мисля, но туй учи журналистика. За 5000 въпросът беше нещо от сорта "Къде може да видиш Изгрев над Тихия океан и залез над Атлантическия океан?", предвид възможните отговори, нямаше как човек да се обърка, пък и е много уникално. Там не беше чувал за Хокайдо абсолютно нищо. За 10000 въпросът беше нещо от сорта "Кой американски художник е известен с техниката си на рисуване на картини с хвърляне (изливане) на боя върху платното?". 

И за преди 3000 му бяха лесни въпросите, че и съобразени със специалността му. Споменс се вече за Хемингуей. Но човекът беше готов да бори и въпроса за 10000 лева, който също хич не беше труден, но той не беше и чувал за Джаксън Полък, ако му бяха останали жокери. За щастие, ги беше изхарчил за елементарни въпроси.  Много, много неприятен участник.

# 104
Не знам защо този човек, който изглеждаше и се държеше неадекватно, беше едва ли не покровителстван. Още първия път ме подразни, сега само като го видях - превключих.

Общи условия

Активация на акаунт