RYANAIR - 29

• 39 829
  • 799
  •   1
Отговори
# 210
здравейте,

Трябва ми писмо от авиокомпанията Ryanair, че не съм се явила на полета. Ще го предоставям на застрахователите, за да ми възстановят парите. На кой мейл мога да се свържа с Раянер, на 04.06.2025 писах на customerqueries@ryanair.com, но все още нямам отговор. Има ли някой с подобен опит скоро?
Директно пиши в чат на съпорта. Искай live agent и обясни какво ти трябва.

# 211
Може да има куфарче по минималните размери за всички обаче Simple Smile
Те не са чак хиляда размера. Уиз и Райън се различават с 5 сантиметра, другите не вярвам да има толкова значение.

Което би било?
Аз говоря за моят конкретен случай естествено и си е мой проблем, но Ита напр.е с широчина 35см.
Моят куфар е с размери 56/36/21 по данни от сайта.
Мерейки го с ролетка последните две са 36/20, само заради дръжката от един пръст е 56см.

Ходих да меря на Линате и да питам персонала на Ита става ли?

Казаха, че няма проблем. На практика на изхода ги нямаше.

После го сложих в стойка на Уиз:

И ми се струва, че става.

Обаче ще пътувам с Раян и няма как да го премеря да видя влиза ли.
Това ми е дилемата.
Нямаш дилема, regina, 100% ще влезе в клетката на Раян.

# 212
Честно казано не съм ги гледал всичките, но от опита ми само нискотарифните мерят ръчния багаж, което доста ограничава. Сега ЕС ще променя законодателството и ще въвежда минимални размери на ръчния багаж (затова не ми се преглеждат всички авиокомпании, за няколко месеца само).
Пегасус са малко странни, защото имат изисквания за 3кг макс на малкия ръчен багаж.
Честно казано малко са ми прекалени тия тревоги за багажа. Тук жената направо отиде и купи 3 твърди куфарчета без да ме пита, и като се възмутих тя ми вика "продавача каза, че става за ръчен багаж" Grinning
Ами какво да правим, това е.

# 213
Купувам приорити само ако ми трябва допълнително багаж, но и тогава минаваме от последните на гейта. Не ми се виси нито в автобуса нито в самолета. За багажа винаги се намира място, ако сме с раници директно под седалките, ако сме с приорити и горе няма място стюардите свалят нечия раница и  си качвам куфара.

# 214
Бърз преглед, най-малкия багаж е на Райън - 55х40х20 приоритет и 40х25х20 безплатна чанта

иначе предложението за багажа в целия ЕС е
2. Proposed Changes
The European Union also plans to standardize hand luggage rules, allowing one carry-on bag up to 55 x 40 x 20 centimetres (10 kg) and one small personal item up to 40 x 30 x 15 centimetres.

Main cabin bag: Maximum 55 x 40 x 20 cm, including handles and wheels.
Personal item (e.g., laptop bag or handbag): Maximum 40 x 30 x 15 cm.
Bags exceeding these dimensions will need to be checked.

# 215
Да питам и аз за багажа 😀 някой от вас пътувал ли е с куфар на естил, влизат ли в рамката на ryanair? Размерите са му точни, мерих и вкъщи, но притесняват ме тия точни размери да не стърчи от някъде.. (https://www.estilbags.com/p/kufari/kufari-rachen-bagazh/kufar-es … end-cheren-55-cm/)

# 216
  • Варна
Много благодаря на всички, които ми писаха!
Скоро ни предстои пътуване, та ходих да купувам чанти с размер 40/25/20.....да ми е мирна главата.
Каква чанта купихте? Сега обикаляме за раници и куфар. Купих един, който малко по-малък от размерите и остана още един куфар и две раници.

# 217
И накрая всички с торбичка Билла и ролка тиксо. И ще лепят и стягат в зависимост от мерилката на авиокомпанията.
Това заприличва на някакъв абсурд и действително е време (поне в Европа) да се сложат някакакви регулации със санитарен минимум.
Пък който иска да пуска фандък по някой сантиметър отгоре...

# 218
  • Варна
Имам закъснение над 3часа при кацане.
Понеже първоначално беше с 1 час, с в последствие сменен имам 2 полета с опциите за подаване на иск за компенсация.
Когато избера правилния номер полет ми дава “опитай отново”, а когато избера стария номер полет с първоначалния час, мога да продължа. Това някакъв опит да се откажат хората или е възможно наистина да има проблем? Но пък какъв, че да не допуска подаване на заявка.

# 219
Принципно можеш и с имейл свободен текст да си поискаш компенсация, та не е фатално ако формата не работи. Защо да не допуска, ако избереш първия не можеш ли да продължиш? Както съм казвал, сайта им хич не е лишен от бъгове, така че всичко е възможно.

# 220
  • Варна
Ако избера първия мога, но там номера на полета е различен.

# 221
  • Mostly in my mind
Къде се въвеждат кодовете за отстъпки? В приложението не виждам опцията.

# 222
Много благодаря на всички, които ми писаха!
Скоро ни предстои пътуване, та ходих да купувам чанти с размер 40/25/20.....да ми е мирна главата.
Каква чанта купихте? Сега обикаляме за раници и куфар. Купих един, който малко по-малък от размерите и остана още един куфар и две раници.

Вчера бях в магазина на Гранд Гепард във Варна на бул. Вл. Варненчик.
Обясниха ми, че са почнали да правят чанти за Уиз и Райън. Аз скоро ще пътувам с Райън и взех тези чанти, като сега са намалени с размер 40/25/20
https://grand-ghepard.com/product/%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%be-%d1%8 … 0%b5%d0%bd%d0%b0/
И тези стават и са нова много хубава материя с размер 40/25/20"
https://grand-ghepard.com/product/%d1%87%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0 … b0-%d0%b2-%d0%b7/

# 223
  • SF
Има такива чанти по магазините. На мене раница ми е по-удобна.
Често кацаме в един град, а с наземен транспорт се придвижваме до друг. Заети ръце с яке, чадър, ако се налага, мъничка чанта и тази чанта, билети, карти... не ми е удобно да имам и тази тежест на ръце. А и самата чанта тежи.

# 224
Esmee, така е права си, но раниците които гледах и много ми харесаха се оказаха големи и не исках да рискувам, а имаха и дръжка отстрани.

Общи условия

Активация на акаунт