RYANAIR - 29

• 39 824
  • 799
  •   1
Отговори
# 195
Има доста нахални пътници, но и Ryanair не си помагат. Факт е, че има хора, които пътуват 15-20 пъти с един куфар, който изведнъж на 21-вото пътуване се оказва извън ограниченията. То е ясно, че винаги е бил извън, но като правилата се налагат спорадично, тогава е нормално определени пътници да се шокирани. Понякога дори в самите проверки няма постоянно отношение. Много служители дават зелена светлина на пътниците да набутат с всички сили раницата си в рамката, та даже и да я бият с юмруци и ако криво-ляво влезе дават благословия, докато други служители съм виждала да захапват пътници дори за деликатно добутване в рамката.

Не оправдавам тарикати, особено екстремно нагли хора с чанти по 15 сантиметра по-големи във всички посоки, но докато самите служители не могат да се съгласят едни с други как ще налагат правилата, тогава ще има и  неприятни сцени.

# 196
  • SF
И права сте и не съвсем. Не е нужно при двама или повече пътуващи, всички да имат кабинен багаж. Багажа е гъвкава опция, може да се вземе според нуждите. Често взимаме един кабинен, когато пътуваме двама. Много е грозно, когато си помъкнал пет торби и се нисиш на опашката да не те забележат.Била съм свидетел на ужасно грозни сцени, дори намесата на полиция.
Размера на RYANAIR е 40/25/20, размера, които пишете е за друга авиокомпания.

Въобще не е нужно всички да имат кабинен багаж и затова често нямат.
Ако има прекачване, тези 20 евро се умножават по 4. За някои двойки това наистина са си пари. Не всички пътувания са лтйжър и за кеф. Много от пътниците са студенти или младежи с бюджетни пътувания и по 40 или по 80 евро отгоре на всяко пътуване малко натоварват бюджета им.
Иначе хубаво им решавате проблемите - на двама/трима пътника, едно допълнително куфарче. Удобно е за семейства с дете. Но хората може и да не са от едно семейство.

# 197
Не решавам проблема на никого. Споделям как може да пътува двойка(семейство)  с повече багаж от ръчния и да спазва правилата.  Всяка авиокомпания си има правила и е важно да се спазват. Хора разни сме, всеки има глава на раменете и сам си решава......

# 198
Не се заяждам, но наистина ли си мислите, че хората не са се сетили, че могат да пътуват с един куфар?

# 199
На летището в Пиза имаше няколко двойки на опашката за прайорити, при които единият беше с куфар+раница, другият беше без куфар, само с раничка, тоест вторият човек не е заплатил за тази услуга и може би трябваше да е на нашата "нон прайорити" опашка. Но в крайна сметка ги пускаха заедно всички. Възползват се от предимството на партньора, съпруга, приятеля или какъвто е там.

# 200
То пък голямото предимство да стоиш в автобуса да чакаш другите да се качат.

# 201
Докато не се научим, че правилата са за всички и не започнем да ги спазваме, вечно ще тъпчем в тинята. Много е лесно да си намираме оправдание за да ги заобикаляме. Преди година, се наложи да се качи полиция на борда заради пътник, преминал с остър предмет.

# 202
  • Milano
Темата за багажа е комплексна.
Съвсем не са само хора с икономически проблеми "да спестяват 20 евро".
При моето последно пътуване една група очевадно без финансови проблеми беше дошла на изхода с ръчен багаж като за бизнес класа на Емирейтс.

В интерес на истината обаче не може човек да има 15 куфарчета, за да отговаря точно на изискванията на различни компании.

Моите последни пътувания - с Ита, Бритиш, Раян, Изиджет - размерите на куфарчетата са различни за всяка една.
Ако добавя и Уиз, с която не летя но само за пример, стават 5 различни размера.

# 203
Може да има куфарче по минималните размери за всички обаче Simple Smile
Те не са чак хиляда размера. Уиз и Райън се различават с 5 сантиметра, другите не вярвам да има толкова значение.

# 204
То пък голямото предимство да стоиш в автобуса да чакаш другите да се качат.
Първо... нямаше качване на автобус, а директно се излиза на пистата, самолетът е спрял наблизо.
Второ... ако говориш за София, има автобус, но има значение дали ще се качиш в първия автобус или третия. Когато си в третия, вече всички са си наслагали багажите горе, насядали са, вдигаш хора, за да седнеш, занимаваш се гъчкане на багажи. Абсолютно има значение дали ще си сред първите качили се или сред последните.

# 205
Сега се напрегнах, куфарчето ми става за Ryan, което значи ли, че е голямо за Wizz? Ще им видя размерите.

# 206
  • Beyond the stars
Сега се напрегнах, куфарчето ми става за Ryan, което значи ли, че е голямо за Wizz? Ще им видя размерите.

Wizz отпускат 5см в единия размер, мисля, че на Ryan са най-малките размери, тъй че няма да имате драми.

# 207
Скоро ни предстои пътуване, та ходих да купувам чанти с размер 40/25/20.....да ми е мирна главата.

# 208
здравейте,

Трябва ми писмо от авиокомпанията Ryanair, че не съм се явила на полета. Ще го предоставям на застрахователите, за да ми възстановят парите. На кой мейл мога да се свържа с Раянер, на 04.06.2025 писах на customerqueries@ryanair.com, но все още нямам отговор. Има ли някой с подобен опит скоро?

# 209
  • Milano
Може да има куфарче по минималните размери за всички обаче Simple Smile
Те не са чак хиляда размера. Уиз и Райън се различават с 5 сантиметра, другите не вярвам да има толкова значение.

Което би било?
Аз говоря за моят конкретен случай естествено и си е мой проблем, но Ита напр.е с широчина 35см.
Моят куфар е с размери 56/36/21 по данни от сайта.
Мерейки го с ролетка последните две са 36/20, само заради дръжката от един пръст е 56см.

Ходих да меря на Линате и да питам персонала на Ита става ли?

Казаха, че няма проблем. На практика на изхода ги нямаше.

После го сложих в стойка на Уиз:

И ми се струва, че става.

Обаче ще пътувам с Раян и няма как да го премеря да видя влиза ли.
Това ми е дилемата.

Общи условия

Активация на акаунт