Паническо разстройство - 65

• 24 637
  • 948
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Темата е за Паническо разстройство, но бих искала да попитам има ли някой с депресия,  която не се повлиява от антидепресанти.
От години съм така, но имах дълга ремисия с Велаксин и Ламиктал.
Не зная какво се случи, но спрях Ламиктала и изпаднах в най- дълбоката яма.
Включих го отново, но въпреки това не мога да се стабилизирам.
Сутрин особено ми е страшно подтиснато, че и на плач ме избива.
Според мен и психиатъра може би Велаксин е спрял да действа.
Да, но с какво да се замени, след като съм пила всички видове АД.
Отчаяна съм...

# 271
Лирена, моя позната е с депресия от година, лечението и е 3 таблетки есцитил дневно+три пъти по 0.12мг клонарекс разпределени през деня+вечер преди лягане сетинин.Не знам до колко са сравними случайте, но само с това мога да помогна.

# 272
Как са ти хормоните(полови и щитовидни много влияят на настроението)?Дефицит на Д3(трябва да е на горна граница при референтни стойности)?Някакви други мерки освен лекарствата-работа с психолог,спорт ,разходки,туризъм,хоби,личностно развитие?

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 19:14 от dt

# 273
Всичко съм изследвала- нямам дефицити.

# 274
Аз бях в клинична депресия. Мен ме оправиха с амитриптилин, включително антипсихотици за няколко месеца, и лекарства за сън, понеже не можех да спя. За сън и антипсихотика бяха за 3 месеца. Амитриптилина около две години, като подейства след 3-4 месеца някъде.

# 275
  • Швейцария
Лирена, трицикличен антидепресант пробвала ли си? Щом с ССРИ не става...Плюс антипсихотик.

# 276
Да, преди години - Анафранил. Във високи дози.
Да, повлиях се , но след време, при намаляването, отново изпаднах в депресия.

# 277
Лирена здравей. Сина ми е с неповлияваща се тежка депресия. Пил е почти всичко вече и няма подобрение никакво. Понеже сега се мъчи трети месец с Анафранил  и е вече на доза 175мг. , би би споделила колко висока доза си пила и кога се повлия от него? И ние търсим лечение . Но до момента почти всичко от всички групи, антипсихотик е пробвал , за сън пие също ремирта и клонарекс, нищо не помага.

# 278
  • Швейцария
За сън защо не пие Зопиклон?

# 279
Защото миналата година пробва, но с 2 Зопиклон или 2 Геродорма не можеше да заспи до 4-5ч. сутринта.
Доста време беше на 1/4 Клонарекс от 2мг + 1 Ремирта, но вече дозата му идва ниска и започна да пие през ден по 1мг. Клонарекс +1 ремирта.

# 280
Момичета за пръв път ще пробвам клонарекс ,заради упорито безсъние.1/4 много ли е за първи път Страх ме е вече от лекарства.И дали ще ме преспи ?По-точно дали ще удължи съня ми и ще бъда ли труп на другия ден.Благодаря

# 281
1/4 от колко милиграма?

# 282
От2 мг.Или по малко да взема ?

# 283
Има и от 0.5, но зависи кой Ви е предписан.

# 284
Здравейте възможно ли е да се замайвам от това? -
Съвсем дискретни деформитети на вертебралните канали в каудалните отдели.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 15:29 от Evi10199

Общи условия

Активация на акаунт