Паническо разстройство - 65

• 24 615
  • 948
  •   2
Отговори
# 255
Не вярвам, че веднъж бъгнат мозък може да се оправи. По-скоро състоянието се приспива-ремисия. Това не е болест, това е състояние. Многократно сме го обсъждали тук. При мен състоянието е в ремисия втора година. Но си имам слабите моменти.

# 256
Аз ще отворя тема, която много психолози разискват и честно казано нямам твърдо мнение по въпроса.Всички говорят за вътрешен конфликт.Паник атаките и тревожността идват заради такъв вид "конфликти".Какви са Вашите впечатления по въпроса? Има ли ли сте такъв конфликт и смятате ли, че паническото разстройство по този начин си е прокарало път?
Примери за вътрешен конфликт;
1.Искам, но не мога
2.Не искам, а трябва
Например работиш работа, която те натоварва психически, изцежда, не я харесваш, но си принуден да я работиш.То в 90% от случайте излиза, че всички имат вътрешен конфликт.Същото важи и за връзки и отношения.Не искаш да си с някой (подсъзнателно го знаеш), но си с него от години и не можеш да вземеш крайно решение.Такива примери са ми давали, като към момента осъзнавам, че посещаването на различни психолози в чувствителен момент може повече да обърка човек, от колкото да му помогне по някакъв начин.Не знам какъв е мля вътрешен конфликт, иначе.Ако има такова нещо изобщо.

# 257
Да,имала съм такива конфликти.Имала съм случки в живота,които са ме разтърсвали из основи.И да смятам,че те са причина за състочнието ми в момента.Не директно.Наложи ми се да "израстна" рано.Не съм посещавала психолог,но четях много литература(т.нар.приложна психология).Значително си промених мирогледа и решенията ми са все по осъзнати и категорични.За мен вече не съществуват такива ситуации,като дадените примери.Щом нещо е в моя вреда бива елиминирано на всяка цена(почти)Започнах да се обичам.Не казвам,че това е панацея,но е едно от нещата,които значително подобряват положението.Опитайте,не е страшно.Няма нужда от извинения и оправдания,измисляне на причини"защо да не го правя".

# 258
Dt,чукни пет! Споделям мнението напълно и за себе си! Откакто минах през този ад се научих как да обичам себе си и живота. Не пропускам вече нито един миг от него заради неоправдани страхове. Съдбата си е съдба и не можем да избягаме от нея. Дойде ли време разделно сме непосилни,колкото и да се страхуваме и премисляме нещата..

# 259
Dt,чукни пет! Споделям мнението напълно и за себе си! Откакто минах през този ад се научих как да обичам себе си и живота. Не пропускам вече нито един миг от него заради неоправдани страхове. Съдбата си е съдба и не можем да избягаме от нея. Дойде ли време разделно сме непосилни,колкото и да се страхуваме и премисляме нещата..
Страхотна мисъл браво 💯🩷

# 260
Мхм, да.
И след два дена пак тук… 🫣 На приказки е лесно, на практика - не толкова.

# 261
Мен ли визираш?Може да звучи като оправдание,но никога не съм се оплаквала в темата и винаги съм била за работа над себе си и следене на физическото здраве( не за всичко са виновни психичните проблеми)не само взимане на лекарства и вглеждане във всеки симптом.Дори преди време бях нападната за това и спрях да следя темата.

# 262
Съвсем не.

# 263
Явно мен визираш и е доста неетично,сори. Коства ми много да работя със и върху себе си, но щом се приема така явно човек не може хем да се оплаче,когато му е трудно,хем да сподели,когато му е добре. Разни хора,разни идеали. Бъдете здрави и вярвайте повече в себе си Wink

# 264
Аз съм с НМ. Моят проблем е,  че вярвам, че енергията следва (проявява, реализира) вниманието (НМ). Така се бъгвам, ако НМ е особено упорита и персистира.
Иначе не вярвам да има човек без вътрешни конфликти. Осъзнаваш един, отработваш, появяват се други. Да, някои са замаскирани, други са по-сериозни по чуждо мнение но като цяло всичко що е конфликт е обект на смут за ума.

# 265
Явно мен визираш и е доста неетично,сори. Коства ми много да работя със и върху себе си, но щом се приема така явно човек не може хем да се оплаче,когато му е трудно,хем да сподели,когато му е добре. Разни хора,разни идеали. Бъдете здрави и вярвайте повече в себе си Wink

Неетично според кого? Аз смятам, че истината е такава, ти смяташ, че е друга. Нямам нищо против, когато някой се оплаква, тя темата е за това - да споделим, и да се пооплачем. Въпреки, че ми се иска никой да не преминава през такива неща, защото знам колко е тежко. Просто ми е трудно да повярвам, че е възможно да си преминал през нещо толкова лошо, и в следващия момент, буквално да се “пренастроиш”. Може и да греша де. Различни хора, различни съдби, така е.

# 266
Аз мога да се включа с мнение, че наистина е много трудно човек да превъзпита мозъка си.Като се върна назад във времето през 2019г. съм била млада-младина, явно това доста е помогнало за справянето и излизането от дупката, както и нова любов (тогава).И съм си мислела, че край, това е, победила съм.Отне ми година да се почувствам отново себе си.А в интерес на истината втория път ме удари дори по-силно, и по егото, заради факта, че веднъж съм се преборила без никаква медикаментозна подкрепа или психологическа.Прибрах се от почивката и определено се гордея със себе си, че останах.Тревожността беше с мен през цялото време, но си струваше!

# 267
Да така е,много е трудно.При мен процеса  е постепенен и продължава вече 20 години.Въпреки всичко,което съм научила и  сега има моменти,които ме разклащат,но се "събирам" по-бързо и лесно.Затова писах,че не е панацея,но много помага.

# 268
Здравейте ….
Помагайте отново съм в порочния капан
Пих линефор 50 и тритико сега от известно време пак съм зле……..//
Ставам рано през ноща , ходя на борси и пътувам на далече. Тази нощ станах в 04:00
Звънна алармата и рязко скочих, всичко ми се разтрепери, болка в челото, главата, тила, висок пулс.
Скована челюст , потене и под гърдите всичко туптеше ………
Слабо замъглено зрение много трудно се уравновесих ………. Направо умирах.
Изглежда нищо не ми действа и не съм добре.
Преди пиех золофт и бях добре
От какво го спряха и заместиха ме съм окей
Сега следобед пак реших да поспя и със ставането същия сценарий. Скачам и треперя
След 30 мин леко се пооправям , но още имам слабо зрение.
Днес и световъртеж получих……….. с повръщане
Лекарите по добре от мен знаете, изписват на посоки без да се замислят.
Вече не знам каква комбинация подходяща да приемам и да съм добре
Моля за помощ …….

# 269
Посещавате ли психолог? Лекарствата стабилизират състоянието, но психотерапията  работи по корена на проблема (аз също съм като Вас).Симптомите не са опасни и не са враг...приемете ги и ще изчезнат лека,полека.Това си повтарям аз..

Общи условия

Активация на акаунт