Паническо разстройство - 65

• 24 489
  • 946
  •   1
Отговори
# 240
Диарията и при мен си е типичен придружител на тревожността.
И при мен е така. Винаги щом съм неспокойна и пред криза съм с диария. Вече е постоянно. Ходих на гастро, разбира се мислих най-лошото, всичко е ок уж.

# 241
eautendre, моят съвет е да не са поддаваш на тревожноста и да си прекратяваш почивката, напротив....остани и се убеди, че всичко ще бъде наред. Това е първа крачка от борбата. Enjoy!🥳

# 242
Здравейте,нова съм в темата незнам с какво да се определя😃май с Па и страх.Имам въпроси към вас .Първият е защо и откъде се появяват натрапчивите мисли?Какво и как ги провокира? 🙂борите ли се да ги стопирате без лекарства?

# 243
Здравейте, хора, как сте? Моля, някой да сподели нормално ли е на 21 ден от есобел все още да се хващам за натрапчивите мисли като най-големия идиот и да ме докарват до лудост.Останах на почивката.Чувствах се супер 5 дни.От снощи до днес се смениха 5 най-различни натрапливи мисли, на първа съм окей, на втора окей, на трета се предавам и влизам в порочен кръг.Мозъка ми все намира начин да ме стресира.

# 244
При мен година след последния старт на лекарства се появява от време на време някоя. Така, че вярвам, че е нормално. Няма и месец. Ще минат, не им се връзвай.

# 245
Благодаря ти за включването! 🌸 Сменят тематиката, да им се невиди!

# 246
А при мен не, само адресатите.

# 247
Според мен никога не спират да се появяват, въпросът е колко внимание им обръщаме, и до колко ги оставяме да ни обсебват. Аз не пия лекарства вече, имам си натрапчиви мисли, просто ги прогонвам. С времето ще отшумят. 3 месеца най-малко са необходими на лекарството да разгърне потенциала си. 6 за траен стабилитет.

# 248
Аз също не пия от 3 години нищо ,но мисли се появяват понякога...например гледам детето си и хоп някоя гадна мисъл се появява...започва да се върти из главата ми от нищото...просто не и обръщам внимание и изчезва

# 249
Чета в момента "Отвързаната душа" от Майкъл Сингър.Едва я намерих.Много подходяща за такива състояния.Благодаря за куража, момичета!

# 250
Здравейте, приятели по съдба! Искам да задам много важен въпрос. Значи, накратко- започнах намаляване на АД по схема изписана от психиатър. От два ципралекса и два флуанксола, вече съм на 1/2 ципралекс, тоест половин хапче. Всичко добре, обаче аз съм си замаена и направих голяма глупост. Още тогава си прочетох бележката, казах си “ добре, значи горе долу се пада по 1 месец на намаляване на дозата.” Мина се 1 месец и няколко дни, откакто пия по 1/2 и случайно реших да си проверя бележката. Видях, че всъщност съм намалила дозата на 1/2 с цели 2 месеца и се шашнах, защото знам, че това може да окаже голям стрес на тялото. Нямам някакви странични ефекти, освен, че се чувствам по-изморена от обичайното и от време на време имам световъртеж плюс някакви черни точки пред очите, ама съм си добре. Откакто видях бележката, седя и се чудя. Сега да продължава ли да пия по 1/2 или да се върна на 1 хапче на ден. Прилагам и снимка, защото не знам какво ще се разбере от обяснението ми 😂.
Тоест аз се обърках, че трябва да започна да пия по половин хапче в началото на Май месец, а то е доста далеч от самата истина.

# 251
Най-добре го обсъди с писхиатъра си.Аз не съм добър пример, защото няколко месеца след прием и спиране ми се възвърнаха симптомите с пълна сила, НО ги спрях от раз.Миналата година бях на 10мг есобел и както пиех по таблетка на ден, намалих на 1 таблетка два пъти седмично (две седмици) и после ги спрях напълно.Ако се чувстваш добре пък защо да се връщаш пак на цяла... не знам честно казано.Най-добре доктор да каже.

# 252
Имам едно питане вие на хапчетата като спрете лекарствата излекувате ли се? Напълно?

# 253
# 254
Индивидуално е.

Общи условия

Активация на акаунт