Паническо разстройство - 65

• 27 333
  • 974
  •   1
Отговори
# 570
Ако имаш време може да прегледаш и тази тема.Възможно е да намериш нещо ,което да ти помогне.

# 571
bubeto80 да ти пусне болничен психиатъра - може и за седмица за да се успокоиш. както казаха по-горе прегледай всички възможни хормони за да се разкрие причината.
Той има само частен кабинет и не издава болнични, освен ако продължа да съм толкова зле ще помоля личния лекар. Снощи си направих експеримент и реших да "прескоча" приема, ами днес съм добре-няма я тази сънливост, това схващане на краката, болки и т.н. , не знам и аз вече!

# 572
Здравейте, мили хора. В последно време забелязвам, че когато изляза и съм тревожна започва едно потене и ръце и крака мокри, едно ми е горещо. Като се прибера и това намалява. При вас тревожността, вдигането на кръвно или замайването придружено ли е от това потене?

# 573
Хора, здравейте отново! Дълго време не съм писал тук, понеже нещата се бяха оправили, но миналото лято загубих майка си, по изключително гаден начин и лекарска грешка, и съм в страшен шок и отчаяние, дори преди месец получих първата ПА за шест години. Спрях лекарствата отдавна (остана само лексот@н-а, но тогава никой не ми каза че това нещо няма спиране, а и добре че е той, иначе нямаше да издържа на всичко през което минах, и минавам. Отново обострена тревожност, апатия, задух, проблеми със стомаха, тремор, но не искам да се връщам отново към АД ...

# 574
Здравейте, мили хора. В последно време забелязвам, че когато изляза и съм тревожна започва едно потене и ръце и крака мокри, едно ми е горещо. Като се прибера и това намалява. При вас тревожността, вдигането на кръвно или замайването придружено ли е от това потене?
Да, при мен го има това изпотяване на ръцете и краката, когато нещата не са добре. Характерен признак е.

Спрях лекарствата отдавна (остана само лексот@н-а, но тогава никой не ми каза че това нещо няма спиране, а и добре че е той, иначе нямаше да издържа на всичко през което минах, и минавам. Отново обострена тревожност, апатия, задух, проблеми със стомаха, тремор, но не искам да се връщам отново към АД ...
Добре, нали пиете лексотан, защо е тази тревожност. Или и лексотана вече не ви помага. В какви дози е?

Искам нещо да кажа, което искрено ме шокира. Имам чувството че тук, в темата, антидепресантите се приемат като нещо гадно, нещо което с нетърпение чакаме да спрем, а лексотани, диазепам, клонарекс и т.н. всякакви бензодиазепини, се приемат като нещо напълно нормално едва ли не като  захарни бонбони се пият.
Следващия път като посегнете към бензодиазепини, си спомнете само едно нещо - всички бензодиазепини, без изключение, се засичат като наркотици от тестовете за наркотици на полицията. Не антидепресантите, а точно бензодиазепините се откриват от тестовете за наркотици, именно защото са наркотици. Така че следващия път като посегнете към безнодиазепини си споменте че на практика пиете наркотик и се друсате всеки ден и ако ви направят тест за наркотици, отивате в ареста и ви отнемат колата. Добре го запомнете това.

И още нещо искам да попитам. Тези които пиете с години бензодиазепини (лексотан, диазепам, клонарекс), кажете, споделете тук, кой лекар, всеки месец ви дава специална зелена рецепта, с която се купуват тези наркотици от аптеката. Кажете кои са тези лекари които с лека ръка ви дават всеки месец наркотици. Психиатри ли са, невролози, личните лекари? Кажете да знаем да не ходим при тях. Щото лекар който години наред "лекува" пациентите си с наркотици, не е никакъв лекар за мен.

# 575
Не са ме спирали полицай докато съм приемала клонарекс (само 0.20 мг вечер), но мисля, че ако имаш рецепта и я покажеш нямат право да те глобяват/отнемат книжка/мпс.Може и да греша.Моята психиатърка в началото на първото ми лечение (2024) ми изписа грандаксин, който беше като светена вода .. гълтах по 3 и нищо.Даже май бях писала в темата да питам за него.След две седмици мъки ми позволи клонарекс в много малко дози докато се стабилизирам с изрично предупреждение, че не се пие дълго и да внимавам много.Тогава според нея ми трябваше месец и щях да съм като нова, което доведе до спиране на клонарекс и ад, като всичко се завърна края на 2024 и се влачих до май 2025 без медикаментозно лечение и ето ме тук в изходна позиция.Стабилизирането при всеки е индивидуално и различно.Като се мъчи човек какво да прави?

# 576
Като се мъчи човек какво да прави?
Аз не казвам, че бензодиазепини не се пият изобщо. И аз съм пил ривотрил (когато го имаше в България), за успокояване в началото на приема на антидепресанти, но с изричното предупреждение от психиатъра, че ривотрила е само в началото, максимум за два месеца и след това задължително трябва да го спра, защото няма да ми дава рецепта повече. Ама едно е два месеца, друго е две години, че даже някой спомена че го пие 20 г.
Аз затова питам кои са тези лекари които дават 20 г. всеки месец зелена рецепта. Щото клонарекс без зелена рецепта не може да се купи. Не можеш просто да отидеш в аптеката и да кажеш - дайте ми една опаковка клонарекс, нали. Някой лекар трябва да ти дава всеки месец рецепта. Аз затова питам какви са тези лекари, които знаят че това е наркотик и въпреки това всеки месец, продължение на години дават рецепта. Просто да не ходим при тях, не за друго.

# 577
Да,да, разбирам Ви.Така е.Мой близък има начална форма на епилепсия и е на клонарекс от 20 години.Не му действа вече.При него това е лечението.Ама там е друг случая...клонарекс е най-мощният бензодиазепин (до колкото ми е известно) и се използва за лекуване на епилепсия и припадъци.

# 578
Някой запознат ли е ако спра АД, след 5-6 дни прием ще има ли проблем? Пиша на психиатъра,но не ми отговаря! То едно, че спя по 15 часа и търпя разни болки, но от тази сутрин не мога и да ходя, правя с усилия по 2-3 крачки, това вече ми идва в повече 😪😪😪

# 579
Бубе, по спомен май и преди беше започвала и спирала АД? Няма какво да ти стане според мен.Той не се е натрупал още за толкова кратко време.Не се спира рязко при дълъг прием, но все пак не съм медицинско лице и мога само приятелско мнение да изкажа.

# 580
Моето безсъние вече пречи на нормалния ми живот... Много ми е тежко.

# 581
За 5-6 дни едва ли ще е проблем за спирането на антидепресанти.
Bundyrose престани да се оплакваш и се вземи в ръце,ако наистина искаш да се лекуваш.

# 582
Бънди, почна ли да си пиеш лекарствата?

# 583
Бънди, почна ли да си пиеш лекарствата?

Какви лекарства? Само тритико ми дадоха... Една третинка.

# 584
А ти пиеш ли го?

Общи условия

Активация на акаунт