Паническо разстройство - 65

• 27 312
  • 974
  •   1
Отговори
# 585
Бубе, по спомен май и преди беше започвала и спирала АД? Няма какво да ти стане според мен.Той не се е натрупал още за толкова кратко време.Не се спира рязко при дълъг прием, но все пак не съм медицинско лице и мога само приятелско мнение да изкажа.
Аз до тук пих Стрезам, Тритико и Грандаксин около 3 месеца- ефект никакъв, после Анафранил само 2 дни /подух се и го спрях веднага/,но сега станаха 6 дни и затова питам,всеки казва дай време на АД, да подейства, искам да дам, но чак да не мога да ходя хич не ми е ок. Вече се замислям дали АД е най-подходящото лечение?

# 586
Психиатъра ти какво ти казва?

# 587

Да... Даже си позволих да го подсиля с мелатонин. Само 3 часа сън. От два месеца съм така.

# 588
bubeto Аз си спомням преди години ми изписаха феварин и бях много зле с него. Поискай да ти го сменят.

# 589
bubeto Аз си спомням преди години ми изписаха феварин и бях много зле с него. Поискай да ти го сменят.
Точно това смятам да направя утре, въпреки че започна да ми писва. Днес изобщо няма да го пия. Снощи изкарах кошмарна нощ, такова нещо не бях преживявала, абе имах чувството, че умирам, чак щях да викам бърза помощ. Да питам, тези от Вас, които са спряли бензодиазепин, само с АД ли се оправихте,дали няма друг по щадяш начин за организма?

# 590
Зависи колко време е приеман...аз съм спирала 3 пъти мисля.Без проблем.Приеман и трите пъти около 2 месеца макс.Много,много плавно се спира, слънчогледка беше споделяла за спиране в клиника.Какви са ти симптомите, бубе? Знам, че са страшни всички..

# 591
Зависи колко време е приеман...аз съм спирала 3 пъти мисля.Без проблем.Приеман и трите пъти около 2 месеца макс.Много,много плавно се спира, слънчогледка беше споделяла за спиране в клиника.Какви са ти симптомите, бубе? Знам, че са страшни всички..
Симптомите са ми ужасни болки в стомаха, световъртеж, сковаване в краката/абсолютно трудно ходене/, изтръпване на тялото, спане по 14 -15 часа,изпотяване, абе цял ден си откарвам в леглото. Снощи ме беше адски страх и не го пих, сутринта бях по добре!
 Писах на психиатъра всичко това, не иска да сменя феварин и каза да си взема 1 месец болничен и да си стоя в къщи,но аз не искам това. Тази вечер пак не го пих,ще видя какво ще правя по нататък, но това което преживях е адско мъчение и не желая да продължавам така.
Относно Клонарекса пила съм го по дълго време и го спрях доста бързо, това е проблема и заради това сега ми изписват АД, но ще се поинтерисувам дали има начин да се чувствам по добре след спиране на Клонарекс, без прием на АД.

# 592
Чувала съм за хора на които не им понася АД.. може да си от тях.Аз съм два месеца на есобел 10 мг. и ми беше светнало, но отново съм в черна дупка и утре ще бягам при психиатъра.Надявам се да вдигне дозата и да ми понесе добре, че ако пак спра да се храня ще изчезна 🥲

# 593
Пила съм Февсрин преди почти 20 год., не си спомням точно какво чувствах, но в началото беше ужасно, всеки ден се канех да го спра. Но удържах и го пих повече от година, минаха ми атаките и постепенно го спрях.

# 594
За мое съжаление не ми увеличиха АД.Оставам на 10мг есобел, но ми включиха отново флуанксол 2х1/2 и 0.5 клонарекс вечер.Психито ми каза, че основно за натрапчиви мисли и състояния освен АД и флуанксол работи много добре психотерапията.

# 595
Да, даже се учудвам, че са ти спряли за кратък прием флуанксола.

# 596
няма ли нещо друго за помощно средство спиране на клонарекс?  имам познати при спиране на антидепресанти имат тези симптоми и после пак почват да ги пият. Един месец болничен не знам как ще ви гледат колегите - дано проявят разбиране.  имал съм случаи доста колеги излизат болнични при тях няма проблем - ако изляза аз за седмица или две леле...

# 597
Не е чудо невиждано някой да си вземе болничен. По скоро диагнозата може да предизвика приказки, но кое му е по важно на човек.

# 598
клюки винаги ще има, особено ако е предимно женски колектив или точно тя върши важна работа. да не го мисли, а да гледа собственото си здраве. фирмите винаги искат да те изстискат като лимон докато си им полезен.
Да взима болничен, след време ако трябва и друга работа. Да може да се подобри и стабилизира

# 599
няма ли нещо друго за помощно средство спиране на клонарекс?  имам познати при спиране на антидепресанти имат тези симптоми и после пак почват да ги пият. Един месец болничен не знам как ще ви гледат колегите - дано проявят разбиране.  имал съм случаи доста колеги излизат болнични при тях няма проблем - ако изляза аз за седмица или две леле...
Както писах по нагоре, миналата година бях 2 месеца в болнични, след като започнах да спирам Клонарекс, не искам да си спомням как ми се отрази това стоене в къщи. Сега няма как да изляза още 1 месец и да стоя в къщи /това по скоро ще ме "довърши"/. Естествено, че занесен такъв болничен предизвиква само подигравки и после ходи обяснявай, че се налага да свикваш с дадено лекарство. Да здравето ми е най-важно, но остана ли в къщи толкова дълго време това ще е пагубно за мен.
В момента вече от 7 месеца не пия Клонарекс, смуча по 2 валидола на ден и пия хранителна добавка Холеон -5, чакам минаването на времето, да ми помогне да се възстановя, дали ще успея не знам. Записах си час за психотерапевт. За момента се отказах от АД, за в бъдеще ще видим.
Относно другата работа, не е изобщо лесно да намериш нова след  40+ или пък 50+......

Общи условия

Активация на акаунт