Паническо разстройство - 65

• 19 640
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!
Дъщеря ми е на 21 години и от 5 дни приема Стимулотон 25 мг за 6 дни и след това -50мг и Флуанксол- 2 пъти по 0,5 мг. Чувства се сравнително добре, но от вчера усеща силно стягане(скованост) в челюстта. Според вас от кой от двата медикамента би могъл да е този страничен ефект?

# 601
Според мен от сертралина, чувала съм за подобни странични ефекти

# 602
Благодаря за отговора! Чета, че Флуанксол  може да предизвика екстрапирамидни симптоми, като мускулни тремори, скованост и неконтролируеми движения. Не знам дали това, което усеща има общо. Някой имал ли е подобни странични ефекти от Флуанксол? Мисля, че благодарение на него понася добре АД. Утре ще се свърже с психиатъра, но хич не ми се иска да спира Флуанксола.

# 603
Аз съм приемала и приемам флуанксол и не съм имала такива странични ефекти, но пък при всеки е индивидуално.Тя с каква симптоматика е?

# 604
Тя е с тревожно разстройство, хипохондрия, силен страх, гадене, пулс 140. И преди започване на лечението, в определени моменти, когато й е зле е усещала подобно стягане на челюстта. Сега твърди, че е много по-силно и вече не знам от медикаментите ли е или от самата тревожност. Четох, че и Стимулотон може да предизвика подобен страничен ефект, който е временен и отминава, но вече и аз не знам.

# 605
Според мен е от тревожност.
Аз съм със същото лечение но золофта (стимултон) е повече.
Когато ги стартирах имах включен и клонарелс, за да тушира страничните ефекти от свикване с лекарствата.

# 606
  • Швейцария
Когато се започне антидепресант може да засили симптомите в първите седмици. Напълно е възможно да е от него. От Флуанксола не е. Може да се даде някакво успокоително да тушира ефектите за няколко седмици.

# 607
Благодаря ви, момичета! Изписан й е Лексотан 3 мг по половин таблетка, но тя се страхува да го пие. Започването на лечението беше огромна драма, страхуваше се от страничните ефекти на всички лекарства и от какво ли не.

# 608
Алексиа, здравей! Искам да ти кажа като майка , от опит. Ние/със съпруга ми/ и сина ми бяхме много предубедени към психиатрите и психиатричните лекарства. Голяма грешка! Около 2 години се лутахме и търсехме всякакви други причини, правихме изследвания, четяхме по групите на Рей Пийт и подобни, които отричат психиатрията и търсят причината във физиологична причина. Ами никой лекар и ние с толкова много дадени пари и изследвания не я намерихме. Ако бяхме започнали с лекарствата по-рано , нямаше да е толкова тежко положението. Пийте си лекарствата. Колкото по в началото се тушира проблема, вярвам, че толкова по-бързо се решава. Изпробвахме цялата аптечна мрежа и няма добавки и билкови и витамини и минерали и каквото се сетите, което да не опитахме преди психиатричните лекарства. Уви, много закъсняхме .

# 609
Забравих да споделя, че ми изписа и СТИМОЛ.Било задължително при хронично психическо изтощение.

# 610
Благодаря ви, момичета! Изписан й е Лексотан 3 мг по половин таблетка, но тя се страхува да го пие. Започването на лечението беше огромна драма, страхуваше се от страничните ефекти на всички лекарства и от какво ли не.
С право се страхува от Лексотана, той си е легален наркотик, ако шофира автомобил не може да го пие.
Но за месец, два няма проблем да го пие, за толкова кратко време няма да се появи зависимост към него и ще може да го спре леко. Кажете и да го пие, точно Лексотана ще я отпусне чисто физически и няма да ги има тези странични ефекти от останалите лекарства. Той Лексотана се изписва точно за това, да се тушират всички странични ефекти от лекарствата, докато те преминат за месец, два. Но и кажете след два месеца максимум, да спре задължително Лексотана, защото после може да стане трудно спирането му.

# 611
Какво да й казва майка й как да пие лексотан, нали психиатър ги следи, той по-добре ще прецени кога какво.

# 612
Благодаря на всички за мненията, съветите и подкрепата. Темата е безкрайно полезна, особено за хора като нас, които тепърва тръгваме по този тежък път. Дано в края всичко е добре. Пожелавам на всички ни здраве и сили!
А относно Лексотана, психиатърът предупреди за възможна зависимост и помоли да го взима наистина при нужда.

# 613
  • София
Може 2-3 дена да приема Лексотан, колкото да мине тази криза. Вариант е.

# 614
Добре де аз нещо не мога да разбера пиеш бензодиазепин, заради здравословен проблем и край не можеш да шофираш, опасно е, привикваш към него и т.н., а с АД не е ли същото???АД уж лекувал, е да ама когато го спреш, пак изпадаш в състоянието в което си бил преди приема му и пак се налага да започнеш да го пиеш.
Бензото- водило до зависимост, сънливост и т.н., а АД до какво води?
Всеки провежда някакво лечение или успокоение след някакво кофти събитие в живота си,  просто ми стана интересно, затова си разсъждавам.

Общи условия

Активация на акаунт