Паническо разстройство - 65

• 24 242
  • 943
  •   1
Отговори
# 120
Да се включа малко и аз, че отдавна не съм…
Предната нощ ми се случи ужасно нещо - поднасям извинения предварително, но буквално си повърнах в устата, и адски се изплаших. Никога не ми се е случвало подобно нещо, не можах да мигна после. И сега, познайте… няма заспиване, защото се стряскам на сън, и се притеснявам, че пак ще ми се случи. Някакви съвети? 😔

# 121
Дай предистория - от какво може да се е случило,храна,алкохол,има ли нещо, което може да го е предизвикало? Рефлукс имаш ли? Спеше ли докато се случи? И на мен ми се е връщала храна в устата и е много неприятно.Предлагам не те плаши самото повръщане.Мнението на ЧатГТП:

Тялото има мощни защитни механизми:
   •   Ако нещо тръгне към дихателните пътища, кашличният рефлекс те събужда мигновено.
   •   Дори да се задавиш, ще се разкашляш или ще се събудиш преди да стане опасно.
   •   Гърлото и ларинксът рефлекторно се затварят, за да не попадне храна в белите дробове.

Какво може да направиш за успокоение:
   •   Повдигни леко главата на леглото (с 10–15 см) – намалява рефлукса.
   •   Не лягай веднага след хранене – изчакай 2–3 часа.
   •   Избягвай тежка храна вечер – мазно, пикантно, кисело.
   •   Спокойно дишане преди лягане – отпуска и стомаха, и ума.

# 122
Да, рефлукс е едно от обясненията.
Случваше ми се често през бременността.

# 123
Да, разчетох се в интернет, явно е рефлукс. Единственото, което е по-различно в яденето ми беше един дресинг, направен с домашна майонеза, може би е от него.
Не се случи отново, и съм по-спокойна. Благодаря ви! 🫶

# 124
Някой може ли да сподели (защото не помня) за първоначалните странични ефекти от АД? Имам проскубване в стомаха,тежест,разстройство.Ту ми е горещо, ту студено.Потни длани.Виене на свят и обща отпадналост.Направо съм като парцал.Тревожността няма да я коментирам.

# 125
Да, позната ми е тази палитра от симптоми… напълно нормални са за началото на прием на ад.

# 126
45 дни Анафранил. От 15 дни на 150мг. Никакъв ефект! Колко още да чакаме? От петък вдигна на 175мг.

# 127
Защо не помислите за прием в психиатрия? Там консултират няколко лекаря, лекарствата са в по-високи дози, контролирана среда.. знам ли? При положение, че толкова време нищо не се случва, може би трябва да опитате. Доколкото помня е лежал някъде, ако бъркам ме поправи. Но помислете за друга клиника…

# 128
Миналото лято лежа в Пловдив един месец и никакъв резултат. Не иска да влиза и да ходи на лекар. Голям стрес беше там, някой влиза в стаята, съквартиранта е вързан с колани, вика , не може да спи, лампите светят денонощно, един човек падна и си пукна главата пред тях. Просто още по-голям стрес , а той е много слаб и отпаднал, дори не може да реагира ако нещо стане. И въпреки това знам, че по-добре , но не мога да го убедя.

# 129
Понеже аз имам опит с такова лечебно заведение, за това го предложих. Там, където аз съм била не е имало подобни неща. Тежките случаи са в друга сграда…

# 130
След 8 месеца без медикаменти,днес започнах с 5мг. Есобел,цял ден треперя като лист,гадене и разстройство.Чакам днес или утре да ми дойде МЦ.Голям купон.
Аз затова не ги спирам вече. Винаги идва момент да трябва да ги започна и е ад.
Някой може ли да сподели (защото не помня) за първоначалните странични ефекти от АД? Имам проскубване в стомаха,тежест,разстройство.Ту ми е горещо, ту студено.Потни длани.Виене на свят и обща отпадналост.Направо съм като парцал.Тревожността няма да я коментирам.
Задължително бензодиазепин в началото, висока доза, после намаляваш.
Миналото лято лежа в Пловдив един месец и никакъв резултат. Не иска да влиза и да ходи на лекар. Голям стрес беше там, някой влиза в стаята, съквартиранта е вързан с колани, вика , не може да спи, лампите светят денонощно, един човек падна и си пукна главата пред тях. Просто още по-голям стрес , а той е много слаб и отпаднал, дори не може да реагира ако нещо стане. И въпреки това знам, че по-добре , но не мога да го убедя.
Моя позната лежа в Пазарджик. Леките случаи са на отделен етаж от тежките.

# 131
Аз съм била в Плевен - там са през мрежа, в отделна сграда. За мен е недопустимо тежки и леки случаи да са на едно.. на хората с паники и депресии това само им липсва.

# 132
4 ден есобел и тревожността ми направо е извън контрол...натрапчиви мисли доста силни се появиха също,които приемам за истина и се въртя в кръг в главата си..Пия само есобел 5мг и вечер 1/6 клонарекс.Първоначално ми изписаха и флуанксол, но след това ми каза само ако видя зора.Май го виждам тоя зор вече? Кога се очаква да спадне "пика" на тревожността, който АД прави?

# 133
4 ден есобел и тревожността ми направо е извън контрол...натрапчиви мисли доста силни се появиха също,които приемам за истина и се въртя в кръг в главата си..Пия само есобел 5мг и вечер 1/6 клонарекс.Първоначално ми изписаха и флуанксол, но след това ми каза само ако видя зора.Май го виждам тоя зор вече? Кога се очаква да спадне "пика" на тревожността, който АД прави?
Клонарекса е много малко затова първоначалните странични ефекти не могат да се тушират. Няма проблем Клонарекс да се пие в малко по-високи дози за седмица, две, три и след това да се намали, като започне да действа антидепресанта. За седмица, две, няма да получите привикване към Клонарекс. Това 1/6 не е нищо, все едно че не го пиете.

# 134
Двайсетина дена… стисни зъби, не се притеснявай, минава, и заминава!

Общи условия

Активация на акаунт