Паническо разстройство - 65

• 24 971
  • 959
  •   1
Отговори
# 945
Успокоява но не лекува. Ефектът е докато се приема. Идеята е да се изписва при старт на АД, за да тушира неприятните усещания.

# 946
Здравейте, какво мислите за комбинацията серопрам и флуанксол, като първото го пия сутрин, а второто привечер/вечер ?             
И дали ще ми дойде повече апетит от тях, защото напоследък хич нямам такъв ?

# 947
Ще се увеличи апетита. Пила съм за кратко време флуанксол, а серопрам вече 2 години. Качила съм 7 кг. Определено имам по - голям апетит.

quote author=Товасъмаз link=topic=1773840.msg50425878#msg50425878 date=1762419547]
Здравейте, какво мислите за комбинацията серопрам и флуанксол, като първото го пия сутрин, а второто привечер/вечер ?             
И дали ще ми дойде повече апетит от тях, защото напоследък хич нямам такъв ?
[/quote]

# 948
Благодаря за отговора.

# 949
Здравейте, момичета,
от вчера отново пия антидепресанти.
Ципралекс от 10 mg. и флуанксол от 0.5 - 3 x 1.
Чудя се дали не избързах с почването на терапията до преди 8 месеца пих серопрам поне 5 год. който накрая спря да ми действа и по схема го спрях.
Тревожноста и паник атаките си ги имах и една година преди да прекратя приема серопрам. 
Чуствам се объркана, не искам да пия лекарства, но не искам и да вгетирам в собствения си живот скована от страх и паника.
Другото ми претеснение дали това лечение, ще ми помогне. Серопрам е от същата група лекарства, а той спря да ми действа. Аз си помогнах разбира се с намаляване на дозата, но исках вече да пробвам да се справя сама. Не избрах правилния момент имам доста ангажименти,  които ме натоварват психически и за съжаление се очаква те да се увеличават. Ще бъда благодарна за отговорите, трябва да реша до ден два дали да продължа приема или да стисна зъби и да се опитам да се справя без лекарства.

# 950
Здравейте, момичета,
от вчера отново пия антидепресанти.
Ципралекс от 10 mg. и флуанксол от 0.5 - 3 x 1.
Чудя се дали не избързах с почването на терапията до преди 8 месеца пих серопрам поне 5 год. който накрая спря да ми действа и по схема го спрях.
Тревожноста и паник атаките си ги имах и една година преди да прекратя приема серопрам. 
Чуствам се объркана, не искам да пия лекарства, но не искам и да вгетирам в собствения си живот скована от страх и паника.
Другото ми претеснение дали това лечение, ще ми помогне. Серопрам е от същата група лекарства, а той спря да ми действа. Аз си помогнах разбира се с намаляване на дозата, но исках вече да пробвам да се справя сама. Не избрах правилния момент имам доста ангажименти,  които ме натоварват психически и за съжаление се очаква те да се увеличават. Ще бъда благодарна за отговорите, трябва да реша до ден два дали да продължа приема или да стисна зъби и да се опитам да се справя без лекарства.
Аз бях точно в същата ситуация като вас. 10 г. на Серопрам и спря да ми действа. Психиатъра ми изписа Есциталопрам (Ципралекс) който е почти същото като Циталопрам (Серопрам). Не ми понесе добре Есциталопрама (Ципралекс) и трябваше да го сменим с нещо друго. Пробвахме с Сероксат и засега ми понася добре. Така че при мен смяната на Циталопрам с Есциталопрам не подейства никак добре, при вас не знам как ще е, по мисля че тези лекарства са почти еднакви и щом Циталопрама е спрял да ви действа, едва ли Есциталопрама ще е вашето лекарство. Пробвайте и ако не стане ще трябва да търсите друго лекарство. При мен не стана.

# 951
Някой с мнение относно пропуск на АД? За няколко дни могат ли да се върнат някои от симптомите според Вас? Пропуснах 3 дни (знам,че съм за бой) и съм с главоболие от +2+гадене и виене на свят.Попринцип не вярвам да е от това ама знам ли..

# 952
От това е.
Аз миналата година си докарах рецидив, но го бях спряла за около месец.
Не си правете такива експерименти.

# 953
Някой с мнение относно пропуск на АД? За няколко дни могат ли да се върнат някои от симптомите според Вас? Пропуснах 3 дни (знам,че съм за бой) и съм с главоболие от +2+гадене и виене на свят.Попринцип не вярвам да е от това ама знам ли..

Могат.
Придържай се стриктно към лечението. Три дни са си три дни, заради това е неразположението.

# 954
Здравейте,
Вчера и почти успях да изчета последните две теми за ПР. Мисля си за дефицитите, щитовидните хормони, а при мен и проблем със стомаха и червата и паника атаките. Много искам да има връзка, но аз все още не мога да намеря решение за мен. Аз съм в долната граница на витамин Д и Б12 и с Хашимото, като  най-големия проблем ми е стомаха. Когато не ми е добре на стомаха правя паник атаки, не мога да дишам, става ми лошо симптомите са ми толкова физически, че не мога ги подтисна. Не ми се живе в тези моменти, даже си мисля, че е по добре да ме няма. Когато съм спокойна и стомаха ми е по добре. Първите АД ми ги изписа гастроентеролог. Според него всичко идваше от прекалената тревожност. От скоро започнах да взимам добавки за да оптимизирам липсите на витамини ивнимавам как се храня. По този повод мислите, че е добър вариант да пия флуанксол за седмица за да видя дали няма да успея да се справя сама преди да престъпя към цялостната терапия. Тази нощ не успях да спя иначе, се чуствам по- спокойна, предполагам, че е от флуанксола, който съм пила ден и половина и два дни ципралекс.

# 955
Като ще се лекуваш го направи с това,което ти е изписано и за колкото време ти е нужно.Каво означава флуанксол за седмица пък ще се справяш сама.Той не е най-безобидното лекарство.Оправи си дефицитите,контролирай си проблема с щитовидната и обърни внимание на проблемите със стомаха и храненето си.Възможно е антидепресантите да го обострят вместо да помогнат ако има реален проблем.

# 956
Няма как да се лекуваш сама. А и ефект от/за седмица е химера.
Отиди при психиатър да ти предпише точно лечение.
Дефицитите ги бори.
И все пак бързи чудеса няма.

# 957
Не искам да  да се лекувам сама, Ходих при психиатър, терапията е от него. Просто ми се искаше да пробвам да преодолея паник атаките без АД, като се фокусирам върху дефицитите. Какво значи, че флуанксола не е безобиден, аз й преди съм го пила  но само докара АД подейства, но сега ми е изписан за 6 месеца и първите два 3x1. Каквото съм шубе направо си го пия със страх.

# 958
В горния пост не си обяснила добре. Пишеш че гастро ти е изписвал, че сама почваш флуанксола за седмица...
Както и да е, щом имаш предписания от психиатър следвай ги точно без своеволия и дръж постоянно връзка с него.
Нищо му няма на флуанксола, идеята е да не се пие както ни скимне.

# 959
Имам още един пост преди горния в който се опитах да обясня. Първият ми АД беше изписан от гастро преди повече от 10 год. Не сегашната терапия. Както и да е, ще се кротна и ще следвам терапията колкото да не ми се иска. Разбрахме се с психиатъра да се видим след 20 дни. За първи път ходя при него .

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 13:24 от Svetllana81

Общи условия

Активация на акаунт