„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 032
  • 223
  •   1
Отговори
# 60
Димо за момента изглежда единственият адекватен и нормален персонаж в сериала. Това, че е бил свободен млад мъж и жена, която има мъж и три деца иска да е с него, не го прави особено грешен. В случая смятам, че София е изцяло в грешка. Но като нищо в последния епизод да излязат тайни и за Димо, които да го превърнат в един от всички останали ненормални персонажи.

# 61
  • Другата България
Мен наистина ще ме е много яд, ако се окаже детето.
Малката София.
Така в “Дяволското гърло“, до последно не исках да повярвам, че е най-явния и очеизваден заподозрян, търсех други, дори си повярвах, че са други/друг.
Това е едно, да не кажа най-голямото ми разочарование от сериала, че ни навряха убиеца в очите още от самото начало.
И тук ако се окаже така.....
Но понеже съм си упорита, държа си на Надя.

# 62
  • Галифрей
Гласувах в анкетата с “инцидент с малката София”, но не смятам, че е правилно да поставим инцидент пред опцията, защото инцидент може да е станал и с всеки друг. Тя толкова хладнокръвно уцели птичето, а после го уби, че няма смисъл да омаловажаваме това, че е дете. Както и да бъдат включени повече от главните герои - Вяра, Алекс, Никола, Люба.

Казвам го като теория, едно малко дете така да убие възрастен човек доста трудно освен ако не е инцидентно. Имаше един сериал които гледах на скоро засягаше пак тези теми,приличат си но там изчезва малко момиче и го намират но умира. После малката братовчеда й също я убиха.  Всички се хванаха за косите кой е убиеца се оказа едно от децата и беше от уплаха и инцидентно и майката направи всичко възможно да го прикрие и другите й помагаха и като я пипнаха тя написа лъжливо самопризнание. Тъй,че няма да се изненадам  ако тука стане нещо подобно. Но честно аз не искам да е малката София, това ще е доста гадно и тежко. Аз също държа,че е Надя и майка й знае и я прикрива.

# 63
  • Бургас
Току-що гледах трейлъра за последния епизод.

... По време на това дават Стефан на брега, на пясъка и заравя юмруци в пясъка и навежда глава напред до пясъка в знак на нещо като "по дяволите/да му се не види". След това дават сцена на Стефан и Никола щастливи, Стефан седи, а Никола е пред него коленичил и се радват, допират си челата едно в друго. По време на сцената се чува как Стефан казва на някого "Реших да ти прехвърля половината ресторант". ...

Леле, така описаното ми навява на гей линия!? Ако Никола е получателят на дял от ресторанта и заведението е имало застраховка.... 
затова ли Никола говори пред Люба за възстановяване на бизнеса, така сякаш не е всичко изпепелено. Чудех се за обяснение, но връзка от този тип между Стефан и Никола, не ми хрумна! Thinking

# 64
Току-що гледах трейлъра за последния епизод.

... По време на това дават Стефан на брега, на пясъка и заравя юмруци в пясъка и навежда глава напред до пясъка в знак на нещо като "по дяволите/да му се не види". След това дават сцена на Стефан и Никола щастливи, Стефан седи, а Никола е пред него коленичил и се радват, допират си челата едно в друго. По време на сцената се чува как Стефан казва на някого "Реших да ти прехвърля половината ресторант". ...

Леле, така описаното ми навява на гей линия!? Ако Никола е получателят на дял от ресторанта и заведението е имало застраховка....  
затова ли Никола говори пред Люба за възстановяване на бизнеса, така сякаш не е всичко изпепелено. Чудех се за обяснение, но връзка от този тип между Стефан и Никола, не ми хрумна! Thinking

Не, не, няма нищо такова. Просто двамата бяха радостни, но не мисля, че става дума за гей връзка...

Едит: Ето скрийншот:

# 65
Ми не приличат много на работодател и служител. Да не му е баща?

Почвам и аз вече да си измислям Simple Smile

# 66
На мен в този кадър ми приличат на съмишленици, които са успели да направят нещо в начинанието си.

# 67
За мен малката София си е социопат !! Повечето серийни убийци започват първо от ранна детска възраст със убийства на животни преди да започнат да убиват и хора . Според мен или тя или Надя са убийците , иначе и другите са замесени по някакъв начин . За Димо аз казах че ми е най нормален въпреки че е бил любовник на омъжена жена това не го прави директно психопат .

# 68
Ако наистина търсят елемент на изненада, то значи Димо ще е замесен 2 в убийството, защото към предпоследния епизод той е единственият, който изглежда се опитва да помогне, да мисли и да изкара семейството от ситуацията. Всеки друг е заподозрян, дори децата.

# 69
Аз отново си върнах трейлъра от EON и го записах на телефона с рекордер, но знам как да кача видеото тук, защото не виждам опция да се качи от устройство, а само да се пусне линк. Иначе щеше да ми е интересно да го видите и вие трейлъра, за да можем да обсъдим...

# 70
  • София
Мен ме гризе любопитството за промото, но никъде не го откривам, качват го в петък.
Ще се радвам Русалка, ако успее да го постне.

# 71
  • Бургас
Сега върнах и изгледах промото на ЕП.6.
Очевидно Люба не каза всичко на майка си.
В проблясъците за хазарта е тя , заедно със Стефан. Същите сцени-спомени от плажа със Стефан в черна риза и отчаян ги имаше и в предния епизод. Никола също премълчава много неща, но то семейството донякъде само си е виновно, защото той на няколко пъти се опита да разговаря, но нито Надя, нито Люба го приеха насериозно. За малката не съм изненадана, че е била свидетел на сблъсъка- цялото й поведение и рисунката за РД на Надя, говореха красноречиво.
 Не разбрах, Люба какво направи в колата- отпусна ръчната спирачка или грабна нещо от скоростния лост!?
ПП И какво; от думите на Люба в промото да разбираме, че са профукали на хазарт толкова огромна сума, че после са прибегнали до заема от таджиките
! Или са профукали самия заем!?

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 20:33 от lady Koup

# 72
Сега върнах и изгледах промото на ЕП.6.
Очевидно Люба не каза всичко на майка си.
В проблясъците за хазарта е тя , заедно със Стефан. Същите сцени-спомени от плажа със Стефан в черна риза и отчаян ги имаше и в предния епизод. Никола също премълчава много неща, но то семейството донякъде само си е виновно, защото той на няколко пъти се опита да разговаря, но нито Надя, нито Люба го приеха насериозно. За малката не съм изненадана, че е била свидетел на сблъсъка- цялото й поведение и рисунката за РД на Надя, говореха красноречиво.
 Не разбрах, Люба какво направи в колата- отпусна ръчната спирачка или грабна нещо от скоростния лост!?
ПП И какво; от думите на Люба в промото да разбираме, че са профукали на хазарт толкова огромна сума, че после са прибегнали до заема от таджиките
! Или са профукали самия заем!?

Това в колата ли беше? Защото аз така й не видях къде е, а и на мен ми се стори, че вади флашка от компютър тайно... За заема, според мен са го взели след като са профукали другите пари, не знам. На мен тази малката русата още от "Братя" ми е много зловеща, не знам защо. Не случайно я подбират все за такива роли.

# 73
  • София
В тази серия доста неща ми се изясниха.

Убийството на птичката беше много гадно, психопатско. Голямото момиче защо така е увредено?

Жените в черно как отидоха сами при тия мафиоти и убийци, много смели.

Мъжът на Вяра, колкото и да е отвратителен, добре им каза някои истини в очите, много тайни имат тия жени! Какви сестри, какво чудо!

Явно Надя е издала майка си, но подстрекавана от Вяра.

Според мен убиецът е Надя, подозирала е за връзките със сестрите и, за хазарта, за ресторанта, тя и не помни нищо.

Пистолетът очаквано гръмна. Детето да не убило майка си?

# 74
Аз също изгледагх прмото-според мен не се разбира нищо от това, което вече знзаем, освен, че обвинената за убийството се оказва Люба.
Никола се е спречкал със Стефан в деня на убйството, отпечатъците по колата са негови.
Малката София е била там-продължавам да твърдя, че тя е само свидетел на убийството, не е извършителя.
Голямата София иска да говори с полицая-тя знае какво се е случило.
Люба и Стефан за профукали заедно парите от заема, искали са да  ги удвоят, но не са успели, пропиляли са всичко.
Сцената между Стефан и Никола, според мен това е момента, в който Никола му е дал всичките си спестявания за ресторанта и в знак на благодарност Стефан му казва, че ще станат съдружници.
За да покажат в промото малката София, която казва и аз бях там-за мен това напълно я изключва като хипотетичен убиец.
Продължавам да твърдя ,че убийцата е Надя, че майка й ще поеме вината вместо нея и че като малка тя е станала свидетел на убийството на баща си-за мен извършено от Димо по непредпазливост в някакво спречкаване между тях, когато ги хваща в колата.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 06:48 от Evaeva7

Общи условия

Активация на акаунт