„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 043
  • 223
  •   1
Отговори
# 120
  • Другата България
Изобщо не е ясно, че Димо е поел вината.
Това си бяха наши хипотези.
През цялото време се говореше за самоубийство.

# 121
Има логика Димо да е поел вината, защото каза на Люба в колата, че е лежал 20 години за убийство и е излязал преди година, но не й каза за какво е лежал.

# 122
  • Другата България
То логика има, ама конкретика няма. Blush

# 123
Да не обмислят втори сезон, макар че мини сериалите нямат. Много въпросителни остават. Каква беше ролята на сцената, в която Бърнев не се качи на самолета?

Не е убедителен и мотивът на Надя. Да беше разбрала, че са изгубили всичко и с децата ще мизерстват или той нещо да я заплаши - да, ама колко убити мъже има, защото нещо са излъгали и то неясно какво…

# 124
  • Бургас
Дет се вика: Бащата, убит, ама кучета го яли! Щото тя била просто жена, ама загубила много, за да спечелят дъщерите.... И въпросът, който веднага зададе ММ - И какво спечелиха !?
Голямо разочарование! Вероятно трябва да приемем, че Димо е поел вината и е излежал присъда, но контактува с местните полицаи като колега.... А София дори не подозира. И дори имаше между тях разговор, че ако съпругът й не се бил самоидавил, тя щяла да го убие! Thinking

С какво признанието на София, помага за сваляне на обвиненията към Люба и въобще на настоящата ситуация!?
Нищо не омаловажава убийството на човек, та бил той и лош съпруг!

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 19:31 от lady Koup

# 125
Няма логика в това Димо да е убил бащата, защото в България присъдите са буквално смешни, още повече, че това убийство със сигурност най-много би влязла в графата непредумишлено и никога няма да му дадат да лежи 30 години, колкото излиза, че е лежал.

В това семейство май всички страдат от амнезии.

# 126
Бабата си признава, че убила зет си, защото “ще й вземе децата”….

Малко недовършено....последно, за Стефан кой ще си признае?

Майката пое вината, направи самопризнания. Но докато говореше за Стефан, си спомняше за мъжа си. Така стана ясно, че тя е бутнала мъжа си, но сега ще е обвиняема за убийството на зет си. През цялото време описваше случката със своя мъж, но не мисля, че следователят разбра това.

Върнете си и чуйте, че следователят казва “убийството на Стефан Ангелов на 8 май”.

Димо каза, че е бил в затвора, но никога не се е споменало, че е за убийството на Христо.

# 127
  • София
Много неща оставиха на нашето въображение, трябваше по- ясно да финализират събитията.

# 128
Не ми стана ясен мотивът на София да поеме вината за двете убийства. За зетя- ясно, спасява дъщеря си, но за мъжа си защо, като никой не я пита.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 22:28 от Bernnarda

# 129
  • Другата България
Скрит текст:
Дет се вика: Бащата, убит, ама кучета го яли! Щото тя била просто жена, ама загубила много, за да спечелят дъщерите.... И въпросът, който веднага зададе ММ - И какво спечелиха !?
Голямо разочарование! Вероятно трябва да приемем, че Димо е поел вината и е излежал присъда, но контактува с местните полицаи като колега.... А София дори не подозира. И дори имаше между тях разговор, че ако съпругът й не се бил самоидавил, тя щяла да го убие! Thinking
С какво признанието на София, помага за сваляне на обвиненията към Вяра и въобще на настоящата ситуация!?
Скрит текст:
Нищо не омаловажава убийството на човек, та бил той и лош съпруг!
Вероятно Люба имаш предвид?
С това, че пое вината и за Стефан.
Тя решението го взе когато обвиниха Люба, и когато разбра, че Надя е фактическия убиец.
От една страна историята се повтаря, от друга - ако наистина /а не съм сигурна/ Димо е поел вината за мъжа ѝ, сега няма как да позволи Люба да поеме тази за Стефан.
Пак казвам, че това е моя прочит, много ми се иска някъде някой от екипа да каже нещо публично за финала, за да видя дали правилно съм го разтълкувала.

# 130
Димо каза на Люба, че е лежал 20 години и е излязал преди година. София обаче каза на Димо, че я е изоставил, когато е имала нужда от него заради проблемите на Люба с наркотиците… Иди разбери каква е работата.

# 131
Димо каза на Люба, че е лежал 20 години и е излязал преди година. София обаче каза на Димо, че я е изоставил, когато е имала нужда от него заради проблемите на Люба с наркотиците… Иди разбери каква е работата.
И Люба във филма, като я издирваха, казаха, че е на 34 години, а когато убийството на бащата се случва, Люба е на около 4-5 години.

Тоест, Димо за някакви други престъпления трябва да е лежал някъде, пълна обърквация.

Сериалът има нужда от презаснемане и изчистване на историята Simple Smile И убиецът трябва да е Алекс, за да е по-интересно.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 22:28 от Telesilla

# 132
  • Галифрей
Съгласна съм че финала е накъсан и не изясниха  някой неща.
 На моменти има голямо объркване. Като цяло сериалчето не беше лошо,но можеха да развият сценарият по-добре  а не така накъсано и недовършено. Не става идеално ясно кой и как,защо?  Онези прекрасни приказни слова които Духовникова ги пише в постовете, аз не го видях и усетих.
Нашите расъждения и теории бяха доста по добри това с Димо и тн.  Ся какво той ще се оправи ли? Ще се съберат ли с толкова години  баща и дъщеря? Беше ясно,че са  семейство характер и държание, приличат си.
Дават различни кадъри и човек да се чуди какво се случва? Не става ясно за какво е лежал в затвора, но според мен се е саможертва заради София да я спаси. За мен това е по-добрата теория.  И каква е поуката?
Баба Софи е  жена която дава и дава,закриля и пази семейството си.  Хем кинти дава и се саможертва.
Разбирам, че искат да покажат колко е силна майчината любов но не развиха образът й добре.

# 133
Не е лежал Димо за баджанака. За друго е.
Води се самоубийство и не е осъждан никой за убийство на точно този човек.

# 134
Точно така. Димо не е бил в затвора заради  мъжа на София. Официално той се води самоубиец. София призна за убийство, което не е извършила, за да спаси Люба (и реалния убиец Надя) Но така тя ще понесе наказанието си(или възмездието), за убийството на мъжа си.

Общи условия

Активация на акаунт