„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 033
  • 223
  •   1
Отговори
# 135
  • ту тук, ту там
На мен ми хареса финалът. Логичен. Нямам нужда да знам всеки един детайл (като например какви отношения ще имат Димо и Люба, когато той оздравее). Някои неща е хубаво да се оставят на въображението, пък нека всеки сам си напише развитието.
Харесва ми на мен този похват. Нека всеки сам прецени за себе си разбра ли следователят, че София говори за първото убийство.

Тази седмица гледах двата сезона на Дяволското гърло (за пръв път) и четох паралелно темите за сериала. И там ми направи впечатление как хората искат всичко да им е сдъвкано и поднесено, нищо да не остане на въображението или по-скоро на способността за лична интерпретация.

# 136
За да е лежал 20 години няма да е за джепчийство, а явно пак за убийство.

# 137
  • ту тук, ту там
А кой е казал, че е лежал 20 години? Аз чух само, че е излязъл миналата година.

# 138
Аз чух, че е лежал 20 години и е излязал преди 1 година, това беше разговора между Димо и Люба в колата, а тя започна да го подпитва за какво е лежал и той не каза.

# 139
  • ту тук, ту там
Ще си върна утре да чуя пак, но аз не помня да е споменал продължителност.

# 140
  • Другата България
Точно така. Димо не е бил в затвора заради  мъжа на София. Официално той се води самоубиец. София призна за убийство, което не е извършила, за да спаси Люба (и реалния убиец Надя) Но така тя ще понесе наказанието си(или възмездието), за убийството на мъжа си.
Да, това също е вариант.
При всички случаи обаче тя пое вината за Стефан.

Само /поне на мен/ не ми стана ясно защо официално обвиниха Люба.
И пак се сещам за ресторанта, кой го запали, и защо.

# 141
Въпреки очакваната развръзка на сериала за мен той остава изключително добър, със страхотен режисьорски похват и изключително добра актьорска игра. Определено го слагам в графата любими български сериали и признавам си ще ми липсва другата събота вечер да му се наслаждавам докато съм в прегръдките на любимия мъж с чаша вино в ръка

# 142
Ресторантът го запалиха таджиките, за да сплашат Надя, да върне заема на Стефан. Те и се обадиха по телефона, да си искат парите, точно когато лумна пожара.
Не успях да гледам финала, но за мен по-правдоподобно би било убиецът да е Никола, защото Стефан му профука парите. Интересът му към Люба ми се струваше комерсиален.

# 143
  • Другата България
Това с таджиките е като със затвора на Димо.
Наши тълкувания.

Като цяло аз съм със смесени чувства, за сериала като цяло.
Не толкова заради това, че ни оставиха финалът да е въпрос на лично тълкуване на всеки зрител, а именно заради тези дреболий/ки/, които доведоха до него. Не мога да кажа, че ми беше УаУ, първите епизоди дори ми бяха кринджави, но заради брилянтната за мен игра на Радина, а и на Койна впоследствие ще им простя недомислиците и недовършените моменти.

# 144
  • Галифрей
За мен сериала не е кой знае какво и го слагам в категория става и бива. Имаше налепи моменти и откачени такива, с една или две идеи можеха да го подобрят е нямаше да е  ефекта УААЛ,но така да имаше по яснота.
Определено няма да го гледам пак едно гладене ми стига.

# 145
Аз нищо не разбрах. Съответно не ми и хареса.

Не мисля, че сценаристите са желали да оставят неясноти на въображението на зрителя, по-скоро не можаха да завържат добре конците.

От този сериал ще запомня музиката, за мен беше много хубава.  Като  актьорска игра най-добре се справи Радина, но ме дразнеше,  че не можех  да и свържа лицето с познатото ми , тези джуки наистина я правят неразпознаваема.

# 146
Не беше кой знае какво " Те вълните " но и не беше зле . Може би защото ни беше прекалено предвидим , не е сериал който ще помня дълго време със сигурност , може би и очаквах повече заради голямата реклама която му направиха доста актьори . Като оценка му давам 7 / 10 .

# 147
А на мен най-много ми хареса русото момиче като игра. Всъщност всички деца бяха много добри в този сериал.

Искам да гледам хубав български крими трилър. Между другото, български сериал с неочаквано развитие и край за мен беше "Отдел издирване."

"Дяволското гърло" също беше изключително добър, "Под прикритие" - класика.

# 148
  • София
На мен сериалът ми хареса. Много. За мен доста ясно показаха, че ресторанта е запален от таджиките, за да си получат парите. София призна за убийството на зет си, за да спаси дъщерите си, но правейки самопризнания мислеше за убийството на мъжа си ( с което ни показаха, че го е убила тя). Димо ще оцелее, докторката го каза - загубил е много кръв, но е извън опасност за живота. Люба се досети, че й е баща, вследствие на това, което той й каза в хижата. Сестрите и малките се сплотяват и получават своя Хепи енд най- накрая.
Единственото, неизказано е защо Димо е бил в затвора, със сигурност не е заради мъжа на София, защото освен, че се водеше самоубийство смъртта на мъжа й, ако си спомняте Димо й каза, че е бил градинар в чужбина, тоест самата София не знае, че той е бил в затвора.

# 149
Сега изгледах последната серия. Първите две серии бяха хаотични и почти ме отказаха, но после се зарибих 🙂 мисля, че най-вече заради актьорите и донякъде крими сюжета. Харесаха ми локациите , къщата, морето, нощните кадри бяха много красиви 😍 Малко чудно ми беше как ходят деца и жени по нощите в тази гора без страх, ама филм да става 😉
  Хареса ми женската тема в сериала, темата за родителите и децата ,за сестрите, които винаги се подкрепят в трудни моменти колкото и да влизат в конфликт понякога, обикновено заради хора извън семейството. Темата за насилието във връзката и до къде води търпимостта към него и страха .
 Истината е ,че каквото родителите ти могат да ти причинят никой друг не може да ти причини. Независимо дали е волно или косвено. Изобщо имаше реализъм в сериала и това ми хареса.

Това, което не ми стана ясно е защо Димо е бил в затвора,кога е влязъл ,колко време е бил 🤔

Признанието беше комбинация от двете случки , повече за предишното .

Надеждата да се прекъсне кармичната линия обаче е утопия -малката София знае какво е видяла и трябва да живее с това, знае ,че баба и лъже. Дете да пази тази тайна ми се вижда много жестоко и тежко. Така че финала е отворен , детето може да разкаже истината, Надя да си възвърне спомена...
  Ако се гледа наведнъж сериала ще е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт