Римите омръзнаха ни вече, хайде идвай мъничко човече ! ~бебеправене 620~

• 32 598
  • 865
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря, подсетих я, дано отговори скоро. Ако не ми трябва часа, ще пиша тук преди да го отменя, че да го вземе някой, на който му трябва Simple Smile

# 121
  • 🌊
За инсулина - моят си беше висок дори без всичките хапчета. Сега е наполовина и в норма, ХОМА падна от 3.61 на 1.43 и сега с дребни ограничения е 1.73. Това, което ми помогна беше ВМ-НВХ - сметана, месо, салати, гъби, зехтин, сьомга, риба тон, тъмен шоколад, боровинки. Никакъв хляб, никакво газирано, никакви картофи (тук беше мъка, защото много обичам). Отначало е малко шоково, но ми помогна. След време почнах да си позволявам малко повечко храни.
За подобен TSH ме сложиха на Еутирокс 25мкг, в събота ще видя как е, защото и при мен рязко се вдигна. Беше 2.3, падна на 1.9 и изведнъж 3.

# 122
И на мен картофите най-много ми липсват откакто съм на режим. За щастие прочетох, че сладкия картоф е разрешен за консумация и сега успешно си правя гарнитура към рибата от изпечен такъв. Общо взето човек има ли желание да се върне в правия път има и начин.

# 123
Днес ми е 3 ден от спирането на противозачатъчните Медиана за предизвикване на цикъла. Още няма никой. А уж на 28 искам да занеса в Пловдив ЛХ, ФСХ и АМХ... От няколко дни съм на режим заради високия инсулин.възможно ли е това да го забавя и заради това изобщо да не ми дойде предния месец? Реве ми се.

# 124
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не е заради режима. Цикълът идва до макс 5 дни след спирането, поне при мен винаги е било така... Всеки организъм е различен. Разбирам фрустрацията, защото имаш някакъв timeline, но все още имаш достатъчно време да ти дойде и да пуснеш изследванията. Стискам палци, желая ти спокойствие!

# 125
Не е заради режима. Цикълът идва до макс 5 дни след спирането, поне при мен винаги е било така... Всеки организъм е различен. Разбирам фрустрацията, защото имаш някакъв timeline, но все още имаш достатъчно време да ти дойде и да пуснеш изследванията. Стискам палци, желая ти спокойствие!
Единствено искам да ми дойде, за да се успокоя, че все още имам цикъл и не съм в менопауза вече. Не ми е идвало от над 50 дни... Опитвам се да се самоуспокоя, че няма вариант да не ми дойде.
А за режима имах предвид, че кой знае колко време преди това съм с висок инсулин и дали това не е причината да нямам достатъчно дебела лигавица за цикъл.

# 126
Арвен, напълно възможно е да е заради инсулиновата резистентност. Две близки имам с такъв проблем - прескачаше им по месец-два, докато не вкараха хормоните в норма- инсулин и щитовидните. После и двете забременяха. Терапия с Метформин провеждаха няколко месеца.

# 127
  • Be realistic - plan for a miracle.
Преди противозачатъчните колко време не си имала цикъл?
Противозачатъчните една опаковка ли бяха или повече?
При толкова дълга липса на цикъл, на прегледа как изглеждаше лигавицата като отиде? Тогава ли ти изписаха противозачатъчните?

# 128
Преди противозачатъчните колко време не си имала цикъл?
Противозачатъчните една опаковка ли бяха или повече?
При толкова дълга липса на цикъл, на прегледа как изглеждаше лигавицата като отиде? Тогава ли ти изписаха противозачатъчните?

След Летрозол и Дуфастон имах 10 дневен цикъл - от 5 до 10 ден само цапаше. След това като не ми дойде до 35 ден отидох на лекар и се видя лигавица 3,7 и ми изписа противозачатъчните - 1 опаковка.
Изследвала съм се преди и изобщо не съм имала висок инсулин или кръвна захар. Според мен е нещо временно, с приема на всички хапове много ми се ядеше. Предполагам, че тънката лигавица има общо с високия инсулин. На 28 съм в Пловдив при репродуктивен, правих онлайн консултация с ендокринолог, каза да спазвам хранителен режим. На 03.06. имам час за ендокринолог.

# 129
Момичета, да ме посъветвате в коя група да пиша относно въпроси за фетална морфология и Пренс тестове?

# 130
Момичета, на мен ми излязоха изследванията назначени от д-р Тончев. Живи и здрави да са всички дами, които ме насочиха към хематолог и него. Отдели ми повече от 60 минути и беше сигурен, че ще излязат аномалии в някакви много редки гени, свързани с тромбофилията. И се оказа прав. Не знам какво означава - след дълъг разговор с ChatGPT, той заключи, че те може да са причината и за трите ми аборта (кухо яйце, извъматочна, хематом) и със сигурност за последния... Дано най-сетне да сме открили причината след 4142141 изследвания "всичко наред". Не знам каква е терапията. Ще се консултирам с Тончев, но исках да споделя тук, знаете какво е вълнението...

# 131
  • На изток от Ада
Браво Ани аз мисля че там е проблема ти. За послидвата б. Кухото и имб не мисля имат общо.

# 132
Може да е, доколкото четох. Защото се нарушава цялата кръвоносна система там, което може да доведе до супер рано развитие на ембриона (кухо яйце) и до нарушение на тръбата (извънматочна).

# 133
Не знам дали са ви предлагали, но аз попаднах на много интересно проучване за Берберина и поликистозата и инсулиновата резистентност. Хвалят конкретен препарат - Софи за регулиране на МЦ и стимулиране на овулацията при желание за бременност като аналог на досегашните терапии. Може и да е реклама, но си заслужава да се пробва според мен.

# 134
Браво, Ани, дано сте намерили ключа от бараката и доктора да ти назначи подходящата терапия Simple Smile .
Едел, и аз идентифицирах берберина като подходяща добавка за ИР на приятеля ми и ендокриноложката вчера се е съгласила и му я изписала. Но пък отрекла миоинозитола, защото бил само за жени.

Слънце, Дудъл, нямаше ли да ходите на прегледи днес, как минаха?

Семира, успех при Калчев утре, сигурна съм, че няма да е толкова страшно, колкото си въобразяваш.
Наси, и ти май беше утре на преглед, успех Flowers Four Leaf Clover !

Общи условия

Активация на акаунт