Римите омръзнаха ни вече, хайде идвай мъничко човече ! ~бебеправене 620~

• 31 695
  • 865
  •   1
Отговори
# 855
  • Ст Загора
Аз за Калчев само казах как е цило при мацката.

# 856
Да, разбирам, просто той не процедира така, поне не и от това, което е било при мен и другите момичета, които знам и са му пациенти. Той преценява дали ще вземе микробиом, офис хистероскопия, имунологична биопсия и тн. Пък и ние като пациенти не мисля, че трябва да казваме какво да ни назначи лекаря, всяко бърникане из матката може да има последствия. Все пак не може да отидем на сърдечен хирург и да му заявим да ни направи операция на сърцето, защото може да имаме проблем.  Отделно знам за доста жени, на които той е казал, че не може да помогне и ги насочва на друго място. На мен на последния преглед преди да забременея ми каза, че ако тази стимулация не е успешна отиваме вече на инвитро и няма за момента как да ни помогне, не ни влачи с години и да правим различни изследвания за пари. Просто има различни случаи и хем е хубаво да имаме критично мислене и да проверяваме и четем, за да не ни мотаят, но трябва и да имаме доверие на специалиста иначе няма смисъл да ходим при него и не е нашия човек. Това поне е според мен и моето разбиране за нещата.

# 857
  • Ст Загора
Тя също ще прави инвитро, прави последно инсе и ще подават за фонда  .  Просто мислех че Калчев прави задължително хистеро.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 18:03 от nasito8988

# 858
При всеки е различно, за мен той има кажи речи индивидуален подход и не прави едно и също при всички пациенти. Звуча като някакъв ревностен защитник, но просто не съм на същото мнение относно хистероскопия и това да си я искаме задължително и как той не искал да я прави.

# 859
  • Ст Загора
Е на теб помогна .
Но шма и накои които не го харесаха Мср , SGC също те остана във възторг .
Аз казвам,  кой ще ме слуша,е друг въпрос!

# 860
  • Замък сред облаците
Една съфорумка 2021г също имаше хематом, също й дадоха Зарзио в Надежда паралелно с циклогест. При нея завърши успешно. Закрепи се тогава бебето, но освен откъслечно инфо че може да помогне активната съставка при повтарящи се аборти и липса на имплантация друго инфо с Мацето не намерихме за конкретния механизъм и защо го изписват. Явно като имуномодулатор, но тогава нямаше много инфо.

Малко като НМХ и аспирина при някои дами с много загуби и абсолютно нищо на изследванията. Споменавала съм преди че имам колежка в Сърбия с дълъг репро път, всичко са й изследвали, накрая с 80мг аспиринов прием си е износила дъщеря си. Тромбофили, вродени или придобити, отрицателни, ИР отрицателна, сума други изследвания и не та не - никаква причина не изскача, забременее ли й се сгъстява кръвта и в някакъв момент мисед. И аспиринът е бил решението.

И с НМХ има немалко сходни истории, като се стигне до повтарящи се аборти без ясна причина.

Понякога просто изписват лекарствата като презастраховка и на сляпо, но и в немалко случаи работят един господ знае как.

# 861
Наси, ти можеш за всеки лекар да изкараш нещо гадно и да обясниш несполуките ми. И го правиш. За всяка ситуация пък и да разкажеш как свършва фатално и да дадеш примери на жени отпреди 5 години тук. Ако те слушаме наистина трябва да се отказваме всички и да си режем вените. Много подкрепящо и мотивиращо поведение. Наистина.

theDoodLe проф. Михайлова също изписва Зарзио. Просто го прави, когато има доказателства за това. Иначе на мен не ми изписаха Зарзио, заради хематом, а заради зацапване. На прегледа нямаше хематом или отлепяне на сакчето. Това стана два дни след започване на Зарзио. Дали е от него или е случайност и така или иначе е щяло да се случи - не знам.

# 862
  • Ст Загора
Е не за всеки .
Приди всичко са хора .
Всеки си знае къде да ходи и кой да слуша . Уж го праня за добро,  и мразя да се обеснавам .

# 863
Ани, според мен Наси имаше предвид, че и Калчев не е Господ и просто няма такъв лекар и човек, който да може на всеки да помогне.
Иначе евала, че има индивидуален подход и не предписва куп изследвания за хиляди левове на всеки, а и казва ако смята, че не може да помогне. Дай Боже всички лекари да са толкова почтени.
Аз ако бях на ваше място бих направила още един естествен опит без презастраховане и излишни медикаменти, особено на фона на негативния опит от последния път. Но това съм аз и моето мнение. Всеки решава за себе си, защото после той носи последствията от тези решения. В крайна сметка важното е освен да има бебе, то да има здрава и физически и психически майка, иначе няма смисъл.
В този ред на мисли аз мисля да си взема една по-дълга почивка от всичко свързано с бебеправене поне това лято, защото твърде много стрес ми се събра. Хубаво лято желая на всички и се надявам като се появя пак след някой и друг месец да има нови положителни тестове!

# 864
Аз и друг път съм казвала, имах хематом през бременността. Много силно кръвотечение предизвикваше със съсиреци колкото орех. 2 хематолога и репродуктивната тогава все Нмх правиха виновен. Обяче е факт, че е и анолага на зарзиото си инжектирах. Сега много ме карате да се замисля дали все пак въпросния Граноцит не беше причина за това. Граноцитът го спрях след 12 седмица, след 16та НМХ, в 18+1 беше първия ден без кървене и оттогава имах напълно нормална бременност без оплаквания освен обичайните. Иди разбери кое е правилно.
Много ме тормози мен това, че няма общовалидно решение на тези проблеми.

Всъшност се редактирам, сега се сетих. Единият от хематолозите, този при който си ходих главно беше на мнение, че НМХ не е причина за появата на хематома, след като го има със сирулност влошавал ситуацията.
Тогава по мое си усмотрение пропусках инжекцията в дни с много силно кръвотечение. На другия ден пак слагах, нямам идея как оцеля малкия борец.🥰
Но не препоръчвам такъв подход, то това при мен беше от безсилие от моя страна.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 15:17 от Cinnamon Cookie

# 865

Общи условия

Активация на акаунт