Римите омръзнаха ни вече, хайде идвай мъничко човече ! ~бебеправене 620~

• 32 075
  • 865
  •   1
Отговори
# 810
Директно я пращам да копае картофи ако ми го заяви на мен това нещо, с тия точно резултати.

# 811
Здравейте, момичета

От тази сутрин е. 8 DPO. На тръни съм заради предишните 2 БХ….

# 812
Успех, ама пусни кръвен тест, тези пикливи дават и изпарителни.

# 813
Дами. Идвам за ъпдейт и да кажа. Адски много внимавайте на кого се доверявате и какво приемате.
Някъде някой беше написал, че инвитро болниците са "печатници на пари на база болката и надеждата на хората". Вече ще се съглася.
Днес бях на вторичен преглед при проф. Михайлова след пълни имунулогични изследвания. Имунулогията ми е перфектна. Най-добрият KIR профил, NK kлетките в норма, даже леко ниски, ANA профила супер и т.н. Но това не попречи на Надежда да ми назначат тайното си изследване, където не беше перфектно и да съм на PBMC, Програф, конски дози прогестерон и Зарзио. Оказва се, че всички тези медикаменти при нормална имунулогия играят обратен ефект. Според най-добрия имунулог на бременни в България - всяко едно от тези лечения е било не само напълно излишно, но и противопоказно. И е недоказуемо, но е "силно вероятно" третият ми аборт да е бил от напълно безмислените, но за сметка на това тежки медикаменти Disappointed  
Чувствам се жестоко измамена. 8 месеца от живота ми, 5-цифрена сум за изследвания и накрая не само, че не гушкам мъничкото човече, но и го загубих, най-вероятно заради прекомерно презастраховане...

# 814
  • Be realistic - plan for a miracle.
Потресена съм Sad Много съжалявам…
Не знам какво да ти кажа, това е подсъдно.
Надежда с техните “тайно изследване, тайни добавки, тайна формула” винаги са ми били супер мътни. Сега последно време се поразчу за глупостите им и Стаменов почна да излиза в рийлове в тикток да обяснява, че са най-великите и никой да не е посмял да ходи в Турция - само при него.
На мен много червени лампи ми светнаха тогава, а и не само на мен. Нещо кофти има там, но когато някой е пациент там, му влияе зле да чете недоказана критика и т.н. Освен това, като навсякъде има и добри специалисти. Или просто едни пациенти минават между капките, други… не.
Но това, което сега прочетох просто ми изпрати сърцето в петите. Много, много лошо, недопустимо.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 06:13 от Preggo

# 815
  • Замък сред облаците
Човек трябва много да чете и да си подбира лекарите с внимание, за съжаление.
То не бяха хапчета без етикети, изследвания без достъпни за пациента резултати… Но пък хей, всяка година изкарват по няколко медицински проучвания пък Laughing по релевантните теми - РМВС, аденомиоза и ендометриоза, имплантационен прозорец, Т-клетки… (https://www.researchgate.net/profile/Georgi-Stamenov-2)
Само дето не съм прочела и една жена да е била наясно, че медицинското й досие и пробите й ще бъдат обект на проучване, както и че леченията са off label примерно (ако някой пък е чул да набират жени за проучвания официално, да вдигне ръка, моля, да си посипя главата с пепел). Със сигурност го пише някъде в документите с един-два реда където пациентките разписват, няма как да не си вържат гащите. Но липсата на явна комуникация е страхотен проблем.
П.п. Има си и достатъчно успели жени там, оставам с впечатление че част от лекарите там не се хвърлят да изписват масово тези противоречиви изследвания и лечения. Включително успели съфорумки тук от темата.

# 816
  • Be realistic - plan for a miracle.

Само дето не съм прочела и една жена да е била наясно, че медицинското й досие и пробите й ще бъдат обект на проучване, както и че леченията са off label примерно (ако някой пък е чул да набират жени за проучвания официално, да вдигне ръка, моля, да си посипя главата с пепел). Със сигурност го пише някъде в документите с един-два реда където пациентките разписват, няма как да не си вържат гащите. Но липсата на явна комуникация е страхотен проблем.

Думите "печатници на пари на база болката и надеждата на хората" никога не са ми звучали по-релевантно 😞😞

# 817
  • Замък сред облаците
Значи, без медицинските проучвания медицината нямаше да се движи напред. Ама защо не може се заяви честно и официално като в белите страни? Заради народопсихология ли? Заради амбиции ли?
Ей, примерно на Михайлова чест й прави че в препоръките включва забележка, че лечението е оффлейбъл.

# 818
Не съм запозната, но на мен ми се струва като нещо, което би следвало да е длъжна по закон да направи?

# 819
  • Замък сред облаците
Като знам колко се спазват законите, правилниците и протоколите в здравеопазването у нас и колко нелегални или offlabel (различни понятия) лекарства се дават в АГОтата за аборт или предизвикано раждане (хинт: цитотек)….

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 12:04 от АА

# 820
Много съжалявам, Ани! Това наистина е престъпно! При мен се оказва, че се е случило нещо подобно. От генетичните изследвания излязох с мутации на PAI и ACE. Попринцип нискорискови, но с кумулативен ефект, а в комбинация с конските дози Утрогестан вероятно убийствен. Според хематолога това зацапване, което започна 2 седмици след началото на Утрогестан е причинено от малки тромби в плацентарните съдове и съответното им спукване и кървене. И си мисли, че затова е загинал ембриона. И аз този Утрогестан го пих за презастраховане по препоръка на АГ при нормални стойности на прогестерон в кръвта, но заради продължило 5 дни имплантационно зацапване. Сега всеки ме пита защо ми е било и каква е тази глупост и се чувствам виновна.
Според препоръките следващата ми бременност трябва да е на фраксипарин от самото начало, а аз се чувствам ужасена, че отново от презастраховане този път може да направя хематом и пак да завърши всичко зле.

# 821
Ани, това е ужасно. Много съжалявам! Не се обвинявай, нормално е да вярваш на лекарите си и всички допускат грешки по репродуктивния си път. Ако след втория аборт не беше направила нищо и имаше някакъв проблем пак щеше да се обвиняваш. Няма как да знаем пътят на който сме докъде ще ни доведе. Аз участвам в групата на Надежда защото бях на преглед и там преди ин витрото и постоянно момичета пишат за ИМПО или ИМПО + и за резултати и т.н. Тук са десетки, а реално сигурно са стотици жените , които се подлагат на тези терапии и уж са доказани и реални. За съжаление, най-добрият учител е горчивият опит и съжалявам, че минаваш през това. Но сега си една стъпка по-близо до истината и до мечтата си.
Момичета, сега приемам л-тирозин, МИО д-хироинозитол, вит. Е , вит. А до 14 ден, мед и някакви ензими. Вече съм на 14 ден и тестовете за ову са супер бледи, а миналия месец имах + тест на 12 ден. Според вас и вашия опит, възможно ли е тези витамини и добавки да изместят овулацията и да стане късна. Така се зарадвах на по- ранната овулация миналия месец, защото имам лош опит с късната и се чудя много какво да правя с всичките добавки. Уж за добро ги пия, пък то..

# 822
  • На изток от Ада
Ани аз имам кофти мнение за Надежда..
При Чапанова бях . Която уж ми отки хроничен ендометрит и уж го лекува но ме остави без контролна хистеро.

Едел мисли положително.

Кат продължанай с тестовете,  при мен О е на 13-16 ден

# 823
Стаменов почна да излиза в рийлове в тикток да обяснява, че са най-великите и никой да не е посмял да ходи в Турция - само при него.

Като чуя някой да говори за себе си като за велик и успешен, веднага ми се иска да избягам с всички сили. Миналата година попаднах при един АГ, който пред мен говореше за себе си: „който разбира, при мен спира“, а всъщност дори не обясняваше елементарни неща и ми постави грешна диагноза. Казваше: „ще дойдеш следващия път – ще обясня“, и нищо не обясняваше. В крайна сметка след него изпаднах в тежка депресия, с мъжа ми минавахме през много труден период. После чухме и от познати, че с всяко момиче работи по една и съща схема – чист бизнес, машина за пари. На неосигурени момичета правел инсеминации на черно, без никакви документи. Това бяха първите ми месеци, когато започнахме да планираме дете, и бях напълно зелена по темата за репродукцията. Сега ми се иска да отида при този „лекар“ и да му плюя в лицето. Та да, човек наистина трябва да бъде много, много внимателен и да се информира добре.

Ани, много съжалявам! Ужасни неща разказваш, но за съжаление, в наши дни звучи съвсем реалистично...

# 824
Кат, и аз този месец като теб нещо не успях да хвана ОВУ на време, малко по-късно ми беше, за разлика от миналите месеци когато беше точно на 14ти ден. В този ред на мисли, да ви питам - когато инцидентно по някаква причина се измести с 1-2-3 дни, според вас може ли да има проблем с яйцеклетката?

Общи условия

Активация на акаунт