Римите омръзнаха ни вече, хайде идвай мъничко човече ! ~бебеправене 620~

• 32 075
  • 865
  •   1
Отговори
# 825
Не виждам защо да има проблем с яйцеклетката, ако овулацията и цикъла са все пак в някакви нормални граници.

# 826
И аз имам лошо мнение за Надежда, без да съм ползвала репродуктивните специалист. Знаете колко бавиха Какстучето и как имаше хиперстимулация, в Турция успя и е щастлива майка. Още 1 момиче от форума (Жасминчето) имаше лош опит с Надежда.

За щастие, има достатъчно клиники и лекари, всеки ще открие своя.

# 827
Ани, доколкото помня, при вас няма открит проблем, нито хематологично, нито имунологично, а само от спермограмата, където заключението е, че не е никакъв проблем. При това положение не може ли да се приеме, че кухото яйце и извънматочната са случайни събития. Те и попринцип няма как да имат връзка. Третия неуспех вече е ясно защо се случи. Може би просто трябва да те оставят на спокойствие без да те тъпчат с лекарства и ще се случат нещата. Все пак не са три спонтанни аборта един след друг. Повтарям се вече, но имам близка в Германия с една биохимична и един мисед. Нито изследвания правиха, нито лекарства и дават и третата и бременност върви перфектно.

# 828
Много съжалявам, Ани! Това наистина е престъпно! При мен се оказва, че се е случило нещо подобно. От генетичните изследвания излязох с мутации на PAI и ACE. Попринцип нискорискови, но с кумулативен ефект, а в комбинация с конските дози Утрогестан вероятно убийствен. Според хематолога това зацапване, което започна 2 седмици след началото на Утрогестан е причинено от малки тромби в плацентарните съдове и съответното им спукване и кървене. И си мисли, че затова е загинал ембриона. И аз този Утрогестан го пих за презастраховане по препоръка на АГ при нормални стойности на прогестерон в кръвта, но заради продължило 5 дни имплантационно зацапване. Сега всеки ме пита защо ми е било и каква е тази глупост и се чувствам виновна.
Според препоръките следващата ми бременност трябва да е на фраксипарин от самото начало, а аз се чувствам ужасена, че отново от презастраховане този път може да направя хематом и пак да завърши всичко зле.

Може ли малко повече инфо? Аз не съм се изследвала за тези мутации, но имам фактор 5 и затова ще съм на фракси при следващ трансфер. Пия си метилирани витамини. В Турция сме, затова ще съм на високи дози прогестерон (инжекции) по подразбиране, въпреки че си правя добър прогестерон и сама. Каква е връзката утрогестан-мутации-проблем? Да знам да се информирам ако трябва да се изследвам.

# 829
Момичета, благодаря много за милите думи, подкрепата, разбирането. Написах горното само, за да предупредя всички да се пазят. И в Доверие ме изпуснаха и не идентифицираха извънматочна бременност. Тогава се прехвърлих по препоръка на приятели заради д-р Цветков в Надежда. Той обаче напусна точно след една среща и ни назначиха Чапанова. С нея развихме страхотна връзка, но, уви... резултатите са ясни. Никога няма да забравя когато правихме от август до декември всякакви изследвания, които излязоха чисти (освен уреаплазма, която излекувахме) и на поредната среща очаквах да ни даде зелена светлина за опити вкъщи, но тя каза "Не, не, сигурна съм, че има причина!" и назначи още изследвания... включително това безумно тайно ИМПО+, въпреки че основния имунулогичен пакет при тях (за който дадохме над 700 лева!) излезе перфектен!!! И когато ИМПО-то излезе тя каза "Да, знаех си" и започнах терапии с Програф далеч преди да забременея и какво ли още не... После прогестерон без да ми се мерят стойностите, преди това имах PBMC, след като започнах да зацапвам... явно заради излишния прогестерон в комбинация с моите иначе нискорискови тромбофилии - започнах и Зарзиото - и тогава стана лошо - само 3 дена след Зарзио имах вече хематомче, а след като ме вкараха в болницата, вместо да го смалим - хематома стана с размер на цялата матка... И ме оставиха да абортирам вкъщи и се оказа, че не съм се изчистила съвсем и сега имам полип от аборта. Просто с ММ сме ИЗУМЕНИ! Това е най-лъскавата и реномирана болница за женски проблеми в България! Буквално имам чувството, че отидох там здрава, а излязох болна.

И тук искам да кажа огромния контраст с проф. Михайлова. Която отдели 2 часа общо от живота си, за да ми обяснява, да гледа и да ме изследва - и дори закъсня за катедрен съвет, за да може вчера да се срещне с мен. За което не ми взе нито един лев за вторичен преглед. Който е бил при нея знае колко умерен, спокоен човек е тя, но беше искрено ядосана от това, което са назначили в Надежда... Няма да забравя и как в Надежда ме бутаха към инвитро или инсеминация, въпреки че нямаше нито една причина за това. Дами, просто всичко вече е за пари... може някога да е било за кауза и лекарска съвест и желание за помощ... но инвитро болниците са се превърнали в търговски дружества с цел огромни печалби. Това е тъжната реалност : (

Иначе - след Тончев и Михайлова (страхотни, лекари!) чакам часа за Калчев, остана само хистерскопия да се направи и вече ще видя какъв план ще каже той.

# 830
Какви са тези тайни изследвания в Надежда! Това си отива към шарлатаниия.
Мога да потвърдя за Германия, за 2 аборта никой не прави дори е половината от изследванията, който се правят в България. Не смея да давам мнение добре ли е или не това.

Семира за разлика от Пай където е спорен въпроса  трябва ли или не трябва Нмх при фактор 5 той е задължителен.

Влючвам се най-вече да уточня за Off label медикаментите. Off label не означава, че самите медикаменти са незаконни. Напротив съвсем законни са си, но имат разрешителни за ползване само в определени случай. Оff label означява, че биват предписване извън сферата за която имат разрешително. Честа практика е в медицината да се използват Оff label медикамевти в неврологията например. При репродустивната медицина също, моят Граноцит и НМХ бяха off label, използва се законно но тъй като не са медикаменти който са стандартви и с разрешитечно в репродуктивната медицина си ги плащах сама. Иначе лекар си ми ги изписваше.

# 831
Аз разбирам, че трябва фракси заради фактор 5. Питам каква е връзката с прогестерона?

# 832
Прогестеронът сгъстява кръвта Семира Simple Smile Ако се прекали с него, може да е кофти за тромбофилията, както ако е и синтетичен като Дуфастон. АА е спецът , може да допълни Simple Smile

# 833
Ани, много съжалявам да изживяното и съм потресена да прочета за отношението на  някои лекари и предписаните изследвания и медикаменти. Аз също смятам за първите неуспешни бременности, че или са били случайни, или уреаплазмата е изиграла роля. Сега какво мислите да правите с ТМ?

Скрит текст:
На мен ми е вече 9 ден от МЦ, но моя цикъл е по-дълъг и за опити става въпрос чак от 12 ден нататък, до към 18-19 ден. Ние изобщо нямаме време да си говорим напоследък, пък какво остава за секс. В някаква емоционална дупка съм и толкова ми е натоварено, че пак поставям под въпрос решението си за още едно бебе. Просто не знам дали ще се справя, а много искам, но имам 1000 неща на главата в момента.

# 834
EdelV аз съм със същите мутации- Ace i Pai. От положителен тест съм на Клексан 0,4 всеки ден по препоръка на репродуктивния и хематолог. Също и на утрогестан и дуфастон.
Засега всичко е наред.

# 835
Аз разбирам, че трябва фракси заради фактор 5. Питам каква е връзката с прогестерона?

Не мисля, че медицински погледнато има връзка с прогестерона, но аз съм много далеч от специалист в областта. Консултирай се с хематолог, или най-
адекватно е да зададеш този въпрос на лекарите който ти водят инвитрото.
Това което знам е, че при фактор 5 по време на бременност се изписва НМХ зарази риск от тромби при майката. Не за запазване на бременността, надявам се да не се бъркат двете неща.

# 836
Да, на мен ми обясниха същото за прогестеронът. Аз също съм с мутации доста, но всички нискорискови (прикачвам). Тук не знам какво да правя при следващата бременност. Д-р Тончев каза, че са нискорискови и попринцип нищо, но след 3 аборта препоръчва фракси. Проф. Михайлова казва, че няма нужда от фракси, а че абортите са били случайни събития или заради лекарствата. Дано Калчев реши, когато го видя.

Cinnamon Cookie - тайното им изследване се нарича ИМПО и никой не знае какво е. Изследвало имунулогията на матката. Всички други имунулози са потресени от него и смятат, че е изключително некоректно и неетично да има затворени, тайни изследвания, за които не можеш да потърсиш второ мнение - да сте чували за нещо друго, подобно? Аз си направих общо 5 имунулогични изследвания. Всички нормални и приети от съвременната медицина са ми в перфектна норма и не предразполагат каквато и да е терапия. Само тайното ИМПО явно налагало блъскане с всякакви медикаменти за трансплантирани и болни от рак..... Не мога да проумея как 4 изследвания различни, включително в Надежда и най-добрата имунулогия у нас Александровска, която назначава терапиите на хората с нов орган - казва всичко ти е 10/10, а патентът на Стаменов - о не, не ставаш. На това изследване получава оценка като в училище от 0 до 6. Моето беше 3. Само това разбираш.

mommy22 - сега си чакам прегледа при Калчев, правим хистероскопия и накрая с огромната ми папка изследвания и епикризи - чакам да каже какво правим.

# 837
Семира, прогестеронът качва риска от тромбози, който и без това по време на бременност е повишен, а като се окаже, че си с нискорискови тромбофилии като сигурно 75% от жените като гледам, може да стане причина за нарушен кръвоток и загиване на ембриона/плода. При мен мутациите са ACE dd и PAI 4g/5g. Нискорискови, но с кумулативен ефект помежду си. Честно казано спори се в научната литература трябва ли или не терапия с НМХ и има ли потвърдена връзка, но в БГ при предходен аборт ти казват, че задължително трябва.
Ани, вие сте станали жертва на ятрогенния ефект на медицината. Твърде много излишни изследвания и лекарства. Не че парите не са проблем, но това го прежалва човек. Ама физическия и психически тормоз?

# 838
Ани, мерси за уточнението! Пълен потред е това в Надежда и е за Етична комисия.
Напълно потвържсавам казаното от Едел.🤗

# 839
  • Замък сред облаците
Синтетичният прогестерон конкретно сгъстява кръвта и е рисков за тромбофилии.

Иначе, Едел, кухото яйце също се води мисед аборт, а биохимичните не ги броят много много. Така че Ани има 2 спонтанни аборта.

Бисквитке, права си, че нелегални и оффлейбъл не са идентични понятия. Трябваше да поясня какво имам предвид. Давам пример че цитотек по едно време не се продаваше легално у нас, включително за болниците, въпреки това АГ отделенията поддържаха наличности купувани от Турция и го прилагаха на пациентките без това да е описано в епикризата. Аз бях такъв случай в Тина Киркова където ми дадоха цитотек за контрахиране на матката при първия аборт.
В Надежда пък го практикуваха преди година-две, а може и сега още, да дават на родилки при предизвикване за разкритие. А цитотекът в ЕС е забранен за тези цели поради високите рискове от неконтролируемо кървене.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 12:00 от АА

Общи условия

Активация на акаунт