Римите омръзнаха ни вече, хайде идвай мъничко човече ! ~бебеправене 620~

• 32 069
  • 865
  •   1
Отговори
# 840
  • На изток от Ада
Калчев е по хистеро + микробиом и стимулация с кломифен. Прави и имунологична биопсия
Но си искай хистеро, че на съфорумка не направи. Тя над 2г правят опити има и няколко инсета без успех... Направи и микробиом и имунологична биопсия.  За биопсияга така и не й казаха как е.... Направи и стимулиране с кломифен пак без успех.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 12:16 от nasito8988

# 841
Така е АА, и тук много го даваха цитотекът за стимулиране на контракциите. Обаче проблечът е, че при Цитотекът мисопристола е много високо дозиран и лекарите сами трябваше да напасват дозата за да не стане кръвоизлив.
Иначе самият мисопристол( това е активната съставка) си е точно провилния медикамет за целта. От преди няколко години, 2 или 3 мисля, но не съм сигурна има Ангуста. Ангуста е точно дозиран мизопристол за използване в родилната помощ. Ама май до България не е стигнал още.

# 842
Калчев е по хистеро + микробиом и стимулация с кломифен. Ппани и имунологична биопсия
Но си искай хистеро, че на съфарумка не направи. Тя над 2г ппанят опити има и няколко инсета без успех... Направи и микробиом и имунологична биопсия.  За биопсияга така и не й казаха как е.... Направи и стимулиране с кломифен пак без успех.
Като те слушам направо да се откажа и да си приема, че няма да имам деца никога.

# 843
  • Замък сред облаците
Топогин има тук от години като марка мизопростол, но не зная да го използват за предизвикване на раждане (за разлика от цитотека). Въобще едни мистерии в нашето здравеопазване… и не визирам само Надежда, нали.

# 844
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ани, Калчев ще ти помогне според мен. Той е добър в откриването на причини, които другите пропускат. И не се хвърля да назначава излишни изследвания.
Също, разбира се, че ще си получиш резултат от всички изследвания направени при него…
Аз не бих се отказвала още на твое място.

# 845
Топогин е мисля конкретно за прекратяване на бременността в ранни седмици. Ако се използва за предизвикване на раждане щеше да е off label, но защо в практиката сами си дозират цитотека като и той е off label не мога да кажа.
Скрит текст:
Много ме напряга мен българското здравеопазване, такива гадории съм чела в отчетната за децата, че полудявам направо...слагат абокат на малко дете и майка му отвън да чака. Това не е човешко за мен. А бременните и жените с трудностите при забременяването си ги ползват за касички направо. Не всички разбира се, не искам да генерализирам. Като цяло достъпната превенция е нещо което пък тук ми липсва.
.

# 846
Топогин, мизопростол и цитотек не е ли едно и също? До колкото знам си е стандартно предписван за медикаментозен аборт по цялата планета.

Иначе топогин ми дадоха за предизвикване на контракции, преди това мифепристон, за да секне прогестерона. Реално той прекъсва, другото е за “изгонване”.

# 847
Може би дамата е била за инвитро и пид, които Калчев не прави и не е била подходящ случай за него. Не значи, че Калчев не е направил това, в което е бил добър при нея.

Калчев е по хистеро + микробиом и стимулация с кломифен. Прави и имунологична биопсия
Но си искай хистеро, че на съфорумка не направи. Тя над 2г правят опити има и няколко инсета без успех... Направи и микробиом и имунологична биопсия.  За биопсияга така и не й казаха как е.... Направи и стимулиране с кломифен пак без успех.

# 848
Кенди, това говорим през цялото време. Едно и също нещо е с различна дозировка, а тя прави разликата кога и за какво се ползва.Hug

# 849
  • На изток от Ада
Semirra тя отиде за хистеро...
Ще й кажа да пише

# 850
  • Замък сред облаците
Да, примерно като цитотек е за язви показанието…
Кенди, Мизопростол е активната съставка, другото са търговски марки (наименования по-точно), с различна дозировка и предназнения.

Кенди, това говорим през цялото време. Едно и също нещо е с различна дозировка, а тя прави разликата кога и за какво се ползва.Hug

# 851
Аз съм с такава хрема, че имам сополи вместо мозък, сега дочетох. Скузи.

# 852
Наси, Калчев по принцип не прави това дето ти искаш, а съветва за неща, които според него ще са от полза. Ако не е преценил да прави хистеро, затова не го е назначил. На мен никога не ми е препоръчвал нещо излишно, той си оглежда и решава кое според него е нужно.
Аз никога не съм се и месила или настоявала за някакво изследване или процедура де, имах му доверие и каквото той каже, това.

А за Михайлова наистина е много по различен лекар и аз останах впечатлена и много доволна от нея, както неведнъж съм писала.

# 853
  • На изток от Ада
Е не е преценил,  но тя се опитва . Ами ако там е проблема?  Въобще няма бременност.  Мъжа й е с добра сг , пият добавки . Хубави хормони и всичко .... Била е и при Михайлова.

# 854
Олеле, каква дискусия е станала 😳
Аз ще се изкажа за Зарзиото, че виждам, че се коментира, пък аз съм му ползвател, следователно четох по темата, преди да го започна.
Зарзиото се води имуномодулиращ препарат, който уж стимулира белите кръвни клетки, по-конкретно неутрофилите. В репродуктивната медицина се използва при при жени с повтарящи се имплантационни неуспехи или ранни загуби, най-често при наличие на повишена NK активност, KIR AA генотип или ако има съмнение за имунна нетолерантност към ембриона. Идеята е да модулира НК клетките, да намали про-възпалителната среда в матката и да подобри кръводнабдяването. Слага се в толкова микро дози, че (честно) не знам как прави някое от тия неща 😄
Защо на Ани са го слагали при хематом, идея си нямам, на мен ми звучи странно, но то вероятно изследвания по темата няма и всичко е някаква сива зона.
За ИМПО-то на Надежда - да, съгласна съм, че е абсурдно да не можеш да си видиш изследване, ама сме се подписали, че сме съгласни с това. Аз пак ще кажа, че докато лекарят разчита изследването, обяснява всичко - НК клетки, Th17 и още 10 неща, какви са стойностите, каква терапия се прилага и защо. То като цяло имунологията си е тъмна материя, едни отричат периферната и признават само имунологията в матката, други спорят за кои точно фактори трябва да се изследват. Така че всеки трябва да си реши на кого се доверява.
Не ме линчувайте, не защитавам Надежда, категорично съм съгласна, че печатат пари там. Ама това не значи, че лекарите не си вършат работата или не ти искат най-доброто. Просто има случаи, които не са лесни, има прекалено много неясни неща и много сиви зони.

Общи условия

Активация на акаунт