Римите омръзнаха ни вече, хайде идвай мъничко човече ! ~бебеправене 620~

• 32 567
  • 865
  •   1
Отговори
# 90
  • На изток от Ада
Успех слънце и unserwahnsin.

Тря да пусна коагулация че да видим.
Аз съм говорила преди б с хематолог.  Каза че ше следим коагулация не съм за нмх .
Ще видим и по фм какво ще каже , не съм записала .

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 16:10 от nasito8988

# 91
Чебурашка, такъв е животът. От началото на тази година на мой братовчед се роди бебе, на братовчедка на мъжа ми, две близки приятелки са бременни и е голяма радост с ехографски снимки и движения на бебето. Кръщелницата ми стана на 8г и е просто прекрасно дете. И братче си има вече. Много им се радвам на всички, но сърцето ми се къса след аборта и си рева почти ежедневно.
Тук във форума знаем, че не сме сами. Много жени минават през различни трудности. Ето едната ми приятелка миналата година изживя биохимична и мисед и сега бременността и е колкото радост, толкова и постоянна тревога.
Нищо не ни остава освен да се надяваме догодина и ние да преминаваме през положителните емоции, а защо не и по-рано за вас ако имате зелена светлина за опити. Важното е човек да е направил, каквото зависи от него, пък другото колкото и да го мислим, е извън наш контрол.

# 92
Ох, този месец и аз съм на летрозол и ми е много вълнуващо 😄
При мен на 11-ти ден имаше един 15мм и един 11мм, като вторият май за нищо не го броим. Утре е ден 14ти и пак отивам да видим какво е станало.
Наси, не е лошо да пуснеш една коагулация, аз лично и щитовидната бих огледала, ако скоро не си. Може да се примолиш да ти пуснат едно направление. Стискам много палци в четвъртък всичко да е наред и да нямаш никакви поводи за тревоги до края!
Чебурашка, тия неща “идете на екскурзия и ще стане”, обикновено идват от хора, дето хал-хабер си нямат от репродуктивни проблеми. Дори и да не са минавали самите те през такива, би трябвало да имат поне някаква минимална осведоменост по темата. Ама уви, явно не е точно така. Аз с времето се научих просто да  подминавам всякакви такива коментари, за щастие в моя кръг като цяло отсъстват такива. Но пък ми се е случвало някакви супер рандъм хора да ми обясняват как трябвало вече деца и тогава да  не сте на мястото на тия хора Smiling Imp

# 93
Здравейте Simple Smile

Аз в четвъртък съм на хистероскопия при Калчев + взимане на биопсии. Изпитвам страшен ужас. Нисък ми е прагът на болка, лигла съм. Взимали са ми биопсии в Надежда, повиках си в кабинета, излязох цялата потна и решена никога повече такова нещо без упойка.

Ама Калчев без упойка действа... Щял да сложи някакъв обезболяващ гел. Не се очаква да имам нужда от корекции и изрязвания, само надраскване преди трансфер и биопсиите.

Ще слагам профенид и ще пия аулин, но ако някой има друга идея с какво мога да се дрогирам, че да го преживея по-леко да споделя моля. Grinning На рецепция жените казаха, че никой не е плакал досега, та явно е време.

# 94

Момичета здравейте, този месец правихме първи опит за бебе след преждевременно раждане и фатален край
Измина година почти от случилото се и съм под силен стрес
Този месец реших да се пробвам за 1 път и забелязах че прогестерона ми пада бързо
Беше 19, 22,25.7 27 и рязко падна на 15 на 24 ден. Осъмних и бях на лекар. Каза тънка лигавица 6.25 мм
Чаках цикъла , който беше много тежък и днес пуснах полово хормони исках да видя как е естрогена и се оказа нисък …. И висок пролактин.
Явно той подтиска всичко и по веригата не се случва нищо …… и постоянно съм отпаднала и със задушаване.
Това направих днес
Моля за съвети

# 95

Момичета здравейте, този месец правихме първи опит за бебе след преждевременно раждане и фатален край
Този месец реших да се пробвам за 1 път и забелязах че прогестерона ми пада бързо
Беше 19, 22,25.7 27 и рязко падна на 15 на 24 ден. Осъмних и бях на лекар. Каза тънка лигавица 6.25 мм
Чаках цикъла , който беше много тежък и днес пуснах полово хормони исках да видя как е естрогена и се оказа нисък …. И висок пролактин.
Явно той подтиска всичко и по веригата не се случва нищо …… и постоянно съм отпаднала и със задушаване.
Това направих днес
Моля за съвети
БелаДона, трябва да отидете на ендокринолог и да се види причината за високия пролактин. И ТСХ трябва да е по-ниско(под 2.5), но може и високия пролактин да оказва влияние и докато не се назначи терапия за него, не може да се оцени точно функцията на щитовидната жлеза. Отделно и желязото е доста ниско и е хубаво да се приема. Аз лично взимам билкова кръв от два месеца. А защо не сте пуснали и ЛХ и ФСХ?

# 96

Това направих днес
Моля за съвети
БелаДона, трябва да отидете на ендокринолог и да се види причината за високия пролактин. И ТСХ трябва да е по-ниско(под 2.5), но може и високия пролактин да оказва влияние и докато не се назначи терапия за него, не може да се оцени точно функцията на щитовидната жлеза. Отделно и желязото е доста ниско и е хубаво да се приема. Аз лично взимам билкова кръв от два месеца. А защо не сте пуснали и ЛХ и ФСХ?

Ами чесно казано не съм се замислила за тях. Утре ще ги добавя.
Аз следях основно защо пада естрогена
И защо съм постоянно в стрес задушаване задържане на вода и тн
А , този пролактин на какво се дължи

# 97
То половите хормони се изследват между 2 и 5 ден от МЦ, иначе няма смисъл да ги пускате и само да давате пари. Може да се касае за пролактином, но няма как да се каже без допълнителни изследвания. Повторете пролактина - хубаво е да е след 30 минути покой, а не ако сте бързали за лабораторията и веднага са ви наболи, да не е имало секс или стимулация на гърдите до 48ч преди това. Ако не сте ги спазили, задължително го повторете.

# 98
Зависи, може да има няколко причини на висок пролактин и това само ендото може да каже. Но ако само това е проблемът, по принцип бързо може да се възстанови

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 15:52 от unserwahnsin

# 99
Здравейте Simple Smile

Аз в четвъртък съм на хистероскопия при Калчев + взимане на биопсии. Изпитвам страшен ужас. Нисък ми е прагът на болка, лигла съм. Взимали са ми биопсии в Надежда, повиках си в кабинета, излязох цялата потна и решена никога повече такова нещо без упойка.

Ама Калчев без упойка действа... Щял да сложи някакъв обезболяващ гел. Не се очаква да имам нужда от корекции и изрязвания, само надраскване преди трансфер и биопсиите.

Ще слагам профенид и ще пия аулин, но ако някой има друга идея с какво мога да се дрогирам, че да го преживея по-леко да споделя моля. Grinning На рецепция жените казаха, че никой не е плакал досега, та явно е време.

Аз не усетих никакъв дискомфорт нямах и гел за обезболяване, всичко минава бързо и лесно и е като при цикъл болката. Нямах и свещичка аз, ти може да си сложиш,  д-р Калчев има много лека ръка и не се усеща така. Спокойно и ще видиш, че всичко ще бъде наред!

# 100
Преди изследване на пролактин, е много важно да си в покой минимум 15 минути. Без стрес и лоши емоции. Без стимулация на зърната, дори от предната вечер, без секс и Т.н. Моят съвет е да си пуснеш отново при спазване на всички изисквания да изследване на пролактин. А относно ТСХ той е стресов хормон и високият пролактин според мен дава отражение. Отделно ако си правила някакви стимулации/овитрел/прогесетрон също може да даде отражение. Според мен направи това преди да си мислиш за по-лоши неща. Simple Smile

# 101
  • На изток от Ада
Успех Дудъл.
Ще видим какво ще пусне по зк от жк. И ще добавя евентуално нещо.
Аз редовно имам кошммари за б. Днес за ат сънувах, че няма да ме следи като не пия акард ...

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 20:25 от nasito8988

# 102
Здравейте, включвам се да споделя за онлайн консултацията си с Михайлова. Много мила, разпита ме обстойно, направи ми много добро впечатление. Назначи ми изследвания: Th17/Treg/NK клетки, ANA screening, АФА screening и KIR.

# 103
Чебурашка, хората, които не са преминавали през това въобще не знаят за какво става въпрос. Ако въобще са се замисляли по темата, си мислят, че отиваш и тупваш 10 бона на инвитро специалиста и ти връчва близнаци.
Част от тези, които са преминали също не знаят за какво става въпрос. Ние когато започвахме с репродуктивните истории споделихме на няколко двойки, които знаехме, че също са имали проблеми или имат познати с проблеми, с цел да получим инфо за лекари, центрове и т.н.
След последните случки при нас (аборт след инвитро), споделих на едната двойка и мацката изцепи "ще се справиш и ние сме го преживяли" (казано тип "не се кахъри за простотии"). Аз се учудих много, защото знам, че успяха от втората инсеминация и питам - ама как така сте го преживяли. И тя - ами нали имаме неуспешна инсеминация. И направо паднах ... Далеч съм от мисълта, че трябва да си мерим на кой му е по-трудно. Нито искам да съм в челните позиции в тази класация, но ми се стори много неуместно махването с ръка, все едно е най-тривиалното нещо.

Silence_25 4,5 не е лош резултат. Пускали ли сте днк фрагментация и оплодителна способност? Те са по-важни.

Среднощно Слънце , успех.

Semirra, успех на хистероскопията, кажи после как е минало.
Виждам, че цялата тема ходи при Калчев. Аз не знам дали ще дочакам прегледа при него, въпреки че ме посъветваха да направя 6 месеца почивка (но ще видим как са нещата след няколко дни) Sad Струва ми се тооооолкова далече

За пролактина, мен изрично ми казаха да не ям и месо предния ден, освен нещата, които сте изброили.

Еми Simple Smile, аз пак се включвам с редовния ми въпрос за часовете. Как успя да запишеш в Медрек? Всеки ден проверявам по 2 пъти дали се е освободил час и все нищо... И там ли има ден, в който пускат часовете? За клиниката на Калчев ми казаха, че графикът й излиза на 27-ми.

# 104
Blqblq, аз също я дебнех от няколко седмици. Явно съм изкарала късмет. Продължавай да следиш всеки ден, защото часове се появяват когато някой не си е платил предварително за прегледа. Поне аз така си мисля ...
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт