Римите омръзнаха ни вече, хайде идвай мъничко човече ! ~бебеправене 620~

• 32 104
  • 865
  •   1
Отговори
# 765
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тези хормони никак не индикират задържан фоликул, но след като го е видяла... Sad
Оф, съжалявам. Знам какво е да ти зачеркнат месеца и за другия да седиш със затаен дъх махнало ли се е, седи ли. Регулонът ще го изчисти със сигурност, но е гадно.
Тялото понякога почва да дава някакви такива стопове, когато леко претовари с хормони и процедури месец след месец. Помисли за почивка малко, но разбира се, това е лично и вътрешно усещане.

# 766
Аз едва сега започвам. От предното инвитро си почивах 6 месеца, но то почивката не ми оправи лудите хормони, само по-зле става. Миналия месец в десния яйчник при пункцията нямаше нищо, днес фоликул 23 мм. Ако не е задържан, понеже хормоните са от петък, за три дни е направил някакъв невероятен растеж.
мср, за новата снимка не мога да кажа, изглежда малко сплеснат, но не съм сигурна как изглеждаха след спукване точно.

# 767
Има вариант задържаният фоликул да не прави хормони, просто да е торба с течност и в някакъв момент да се гътне.
Аз съм така в момента след последната пункция. Също нямаше нищо в конкретния яйчник на пункцията, след това на преглед на CD4 имах 25-26мм фоликул в него, хормоните си бяха ок.

# 768
Ясно. Мерси за споделения опит, Кенди. Цветков изписа ли ти нещо или просто го чакате да се гътне?

# 769
Ясно. Мерси за споделения опит, Кенди. Цветков изписа ли ти нещо или просто го чакате да се гътне?
Почна да пише рецепта за противозачатъчни, казах че хич не ми се пият, съгласи се, че можем да дадем шанс на тялото само да си оправи бакиите ама ако другия месец пак е там, вече ще го трепем по моя инициатива.
В момента имам доста силни индикации за овулация, тъй че на новия преглед се надявам да го няма.

# 770
Това тръгнах да пиша, че според мен просто става дума за странна овулация, която е в непредсказуем ден... просто фоликулът е расъл непосредствено преди и по време на цикъла. Рядко, но се случва, когато хормоните са на черешата. Frowning1

# 771
Ама с тоя нормален/нисък естрадиол при Слънцето… малко не го дава като активен доминантен Ф.
Предния път при мен като имах ЗФ пак след пункция,  CD 3  - естрадиол 220 - директно казаха “пейка”.

# 772
Ами нисък е, да, и за задържан, и за доминантен.

# 773
А ако не разбутва хормоните, защо да се изпуска месеца? То нали основно хормоните движат нещата и вероятно в другия яйчник ще си има дом. фол. и този месец , или бъркам генерално?
Теоретично де, не нещо сериозно, просто се чудя хах.

# 774
Това тръгнах да пиша, че според мен просто става дума за странна овулация, която е в непредсказуем ден... просто фоликулът е расъл непосредствено преди и по време на цикъла. Рядко, но се случва, когато хормоните са на черешата. Frowning1
При мен се получи същото. 23 мм фоликул на 6 ден от цикъла. Според док. Си беше предстояща овулация. Имах и симптомите. Естрадиола 1000, но нямах цикъл 60 дни.

# 775
А ако не разбутва хормоните, защо да се изпуска месеца? То нали основно хормоните движат нещата и вероятно в другия яйчник ще си има дом. фол. и този месец , или бъркам генерално?
Теоретично де, не нещо сериозно, просто се чудя хах.

Понеже се приема, че този фоликул отделя естрогени и прави хормонален дисбаланс - не се достига оптимална стойност на Lh така, че да стане овулация, дори да расте и нещо друго. Освен това и хипофизата често не стимулира развитието на нов доминантен фоликул, тъй като нивата на хормоните не са оптимални.

# 776
Кенди, а какви са ти опасенията за противозачатъчните? Аз не съм пила до сега. Иначе мисля че и задържаните жълти тела в другия яйчник съвсем подсказаха, че този месец съм за почивка.

# 777
Момичета, здравейте. Аз минавам с един въпрос.

Понеже миналия цикъл имах кървене след овулацията заради недостатъчност на лутеалната фаза, този месец ще правим инжекция с Овитрел (само него намерих по аптеките). Но въпреки това пак имам притеснения и ми се струва, че ще трябва и допълнителна подкрепа с прогестерон. И въпросът ми е такъв: има ли смисъл да остана на Дуфастон или по-добре да помоля лекаря да пробваме с Утрогестан? Някъде бях чела, че е по-ефективен. Пробвали ли сте и двете и видяхте ли разлика?

# 778
Смесват ми се 3 сюжетни линии да не искам -
Пих ги 1-2 години с огромно нежелание преди 1000 години, щото бившият ми не щеше друг начин за пазене, второ - с тоя нисък резерв нещо не искам да омазвам нещата съвсем, трето - като видях, че съм с MTHFR и PAI мутация мернах, че не е добра идея да се чифтосват противозачатъчни с някакви находки по тромбофилната линия.
Сега естествено ако пак е там втори месец, ще пия, защото при мен е някакво състезание с времето и живота, нямам много място да се правя на разсеяна.

# 779
МСР, колко мм го измериха това чудо? Защото ако е примерно 18-24 мм е съвсем възможно да предстои овулация и да имаш ЦС. Но ако се вижда течност в Дъгласовото пространство и фоликула е сплескан като яйце на очи, значи е минала овулацията и реално това, което е сплесканото е жълтото тяло. Но и аз не разбрах от УЗ какво са мерили, някъде трябва да имаш измерванията. Обикновено пишат размери на яйчника и на ДФ. Ако е минала О. пишат жълто тяло и течност.
Кенди, аз съм ги пила тия боклуци 8 години, та знам за какво говориш. Но се наложи да пия за хистерото за 21 дни и тогава нямах проблем, но беше за малко. И все си мисля, че тялото може и само да се справи с ЗФ.
Слънце, наистина Е ти е нисък, не знам къде го видяха този ЗФ. Да не параовариална киста? Защото аз имах такава и ми я сбъркаха с ЗФ в началото. То днешните лекари не правят разлика м/у кокошка и петел.
unserwahnsin, понеже не ти помня историята, ти имаше ли предишно секцио? Защото много често напоследък, кървенето извън цикъл или около О. се свързва с истмоцеле, дефект, който се появява при секцио. Ако не си раждала, извинявай, просто много индианец, малко вожд и понякога бъркам историите.

Общи условия

Активация на акаунт