На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 30 669
  • 644
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, днес се роди и моето бебенце🩵 Планирано секцио в Токуда, 38 г.с., добре сме и двамата. Преди операцията бях с 3 см разкритие, които по никакъв начин не съм усетила. Вчера, като ме приеха и ме прегледаха за разкритие, казаха, че нямам, шийката ми беше 20 мм.

Да са ни здрави бебчетата на всички и мамите много бързо да се възстановим!🍀

И ние сме от тези на пост от януари насам. Първо заради ниската плацента ни забраниха, а след това, когато тя вече се вдигна малко, заради скъсяването на шийката. Но от тогава и либидото ми никакво го няма... Имам чувството, че ще бъде много труден първият секс след раждането... Горкият ми мъж, сигурно му е доста тегаво, въпреки че казва, че не е... Освен това и пое и изцяло готвене и домакинска работа, че и в служебните ангажименти всичко се струпа върху него основно... Аз си представях, че ще мога да си работя пълноценно до последно, но не се оказа така... Важно е, че си изчака бебенцето датата и всичко е наред!

# 166
Честито на всички мами и бебоците им! Да бъдат много здрави.

Относно кекса, до колкото разбрах от приятелки при всеки е различно след раждането. Отнема доста време да се възстанови всичко там долу, дори и на момичетата раждали секцио. При мен доста време беше болезнено и не се получаваха нещата след първото раждане.

# 167
Честито на всички, пожелавам бързо въстановяване. Аз не мога много да споделям и да се включвам със съвети, че съм в Испания и всичко е доста различно от България, но ви следя. (Няма следящ лекар, на всяка консултация ми е различен. На раждането, който се падне на смяна той ще ме изражда, доста неща не следят, даже тази седмица на частно ходих да ми гледат очните дъна.) Вече съм в 34 седмица и всичко върви добре. Малко по-голямо го измериха бебето миналата седмица - почти 2700 и тази седмица ще си пускам изследвания за гестационен диабет. Може и просто да върви напред. Досега всичко ми излизаше в норма и нямам никакви оплаквания. Направо бременност за чудо и приказ. Вярвам, че и раждането ще мине така. Последните 6-7 седмици не съм качила кг (общо 11), даже малко се шашнах дали всичко е наред. Всичко е купено, подредено и изгладено. Остава утре само да преместим гардероба от спалнята, защото няма място за кошара и повивалник.

# 168
Честити бебчета на всички мами 🌹 нека да растат здрави и игриви!

Първите "ласки" след толкова седмици или месеци наистина са кофти, мен доктора ме беше позашил хубавичко и едвам се получаваха нещата 😂 даже се пошегува с мен веднъж и ме попита дали му харесва така на мъжа ми... нашият беше доволен, но дооста време ми трябваше, за да не се чувствам като девица всеки път, като го правим. Сега не знам как ще е, но поне знам горе долу какво да очаквам.

Между другото, за тези които смятат да кърмят - не се шашкайте, ако не ви идва менструацията дълго време. При мен с кърменето на поискване ми се забави цяла година, после не беше особено редовна и тъкмо като се оправи и хоп, пак забременях 😅 на други мами им дойде между 3тия и 6тия месец след раждането. Уви, либидото ми също се беше забавило и го отдавам на кърменето.

# 169
Аххх момичета, сега чак успях да наваксам и изчета последните вълнения - ЧЕСТИТО на всички мами за бебченцата! Нереално е, че започнаха да се появяват и в нашата група❤❤❤ да са ви живи и здрави, вие си дайте време за възстановяване!

Как се чувствате откъм връзка с бебчето? Любопитно ми е веднага ли се усеща свързаност, или си е нужно време (представям си второто, но да кажете вече родилите🥰)

# 170
  • Пловдив
Честито на Мимс и Ел! Да са ви здрави бебчетата и да се възстановите бързо, бързо!

# 171
Момичета, направихме си среща за днес следобед, ако все още някой иска и може да се включи,  пишете ми Simple Smile

# 172
Евала дами, че още имате пауър за подобни акции. Весело да си изкарате ❤️

Момичета, направихме си среща за днес следобед, ако все още някой иска и може да се включи,  пишете ми Simple Smile

# 173
Честит да ти е бебокът, Ел! 🩵🤍🩵 Да ти e много здрав, усмихнат и послушен! Дочакал си е търпеливо датата.

Завиждам на енергията ви да се видите, да си изкарате супер Heart Аз вече пуснах последните изследвания преди приема, остават ми едни тонове в петък и се надявам и моят да дочака. В петък влизам в 39г.с, определено е качил още, защото на моменти подскачам от движенията му, седнала почти не мога да седя, защото мърда постоянно и явно му е доста тясно, а мен целия корем ме боли и външно вече при допир, спира ми въздуха на моменти. Дойдоха комарниците, дъждобрана и стойката за чаша за количката. Поръчала съм един и за кошницата за колата.

Непоискан съвет да дам, проследявайте си хемоглобина повече след 34г.с., че моят драстично падаше въпреки хапчетата с желязо. Особено ако ще сте и секцио, за да може да си вземете мерки навреме. Опериращият ме предупреди да е минимум 90 преди приема, а последните седмици от бременността пада значително. Както и че ако преди раждането е под 90 да си имам подготвени трима донори, защото е вероятно да се наложи кръвопреливане при секциото - на операцията спадал с до около 20единици, може и по-малко да е, но ако падне под 70 и правели кръвопреливане.
При мен от 86 в 34г.с. започна да пада с по около 5 единици за седмица и ако не бяхме пуснали контролни изследвания след седмица щяхме да мислим, че щом си пия желязото всичко е наред, а то се оказа, че не се усвоява въобще. За две седмици вливки се е качил с около 20единици сега и долу горе сме го закрепили. Знам, че коментирахте преди хемоглобина, не го казвам, за да плаша, а ако има някоя друга като мен, която да се окаже, че не усвоява, да имате време да реагирате. Защото при мен за месец и нещо от 120 е стигнал до 86, после за седмица до 82 и ей така си мислех, че умората е просто от тежестта последните седмици Grinning

# 174
Ами аз се насилвам да се движа, според мен е важно. Тя енергията не "извира", просто се налага, то само баткото ми коства толкова .
На мен не ми следят хемоглобина толкова отблизо, и желязо не приемам, защото адски ме запичаше. Не знам, явно за операция е важно
Честит да ти е бебокът, Ел! 🩵🤍🩵 Да ти e много здрав, усмихнат и послушен! Дочакал си е търпеливо датата.

Завиждам на енергията ви да се видите, да си изкарате супер Heart Аз вече пуснах последните изследвания преди приема, остават ми едни тонове в петък и се надявам и моят да дочака. В петък влизам в 39г.с, определено е качил още, защото на моменти подскачам от движенията му, седнала почти не мога да седя, защото мърда постоянно и явно му е доста тясно, а мен целия корем ме боли и външно вече при допир, спира ми въздуха на моменти. Дойдоха комарниците, дъждобрана и стойката за чаша за количката. Поръчала съм един и за кошницата за колата.

Непоискан съвет да дам, проследявайте си хемоглобина повече след 34г.с., че моят драстично падаше въпреки хапчетата с желязо. Особено ако ще сте и секцио, за да може да си вземете мерки навреме. Опериращият ме предупреди да е минимум 90 преди приема, а последните седмици от бременността пада значително. Както и че ако преди раждането е под 90 да си имам подготвени трима донори, защото е вероятно да се наложи кръвопреливане при секциото - на операцията спадал с до около 20единици, може и по-малко да е, но ако падне под 70 и правели кръвопреливане.
При мен от 86 в 34г.с. започна да пада с по около 5 единици за седмица и ако не бяхме пуснали контролни изследвания след седмица щяхме да мислим, че щом си пия желязото всичко е наред, а то се оказа, че не се усвоява въобще. За две седмици вливки се е качил с около 20единици сега и долу горе сме го закрепили. Знам, че коментирахте преди хемоглобина, не го казвам, за да плаша, а ако има някоя друга като мен, която да се окаже, че не усвоява, да имате време да реагирате. Защото при мен за месец и нещо от 120 е стигнал до 86, после за седмица до 82 и ей така си мислех, че умората е просто от тежестта последните седмици Grinning

# 175
  • Варна
И аз пия желязо на таблетки и билкова кръв и има дни в които ми е доста отпаднало. Надявам се вдруги ден на изследването да не е нисък.. Момичета, някой с горещи вълни като мен? Буквално седя и нищо не правя и умирам от жега 😑

# 176
Гледам крачките ми да са около 3000 на ден, че от няколко дни съм и със слаби контракции, а до операцията остават броени дни. Много неща ми се правят иначе, но съм с болки и гледам да не прекалявам, но и да не е без нищо.
Иначе да, заради операцията го проследяваме повече хемоглобина, но го споменавам за всеки случай, че при мен освен венозно желязото не го качвам.
И аз съм с горещи вълни Grinning Вчера на тоновете в АГ направо се задушавах от жега.
Теди, при теб не знам дали долу след прегледа ти ги пускат, ама аз нали си ходя отделно там, защото не се следя в кабинетите, та горе на 8 етаж ми правят записа. Много е горещо сега там и вече се чудя дали няма да ни е много топло, или просто мен ме избиват хормони и ми е горещо, и се чувствах като в парник.

# 177
Честито малко съкровище, Ел! Да е здраво, щастливо и едно безгрижно детство му желая!

# 178
  • Варна
genome Долу ми пускат тонове, но също е адска жега още от зимата. Те винаги са по тениски, а аз с вързана коса и вир вода. Предния път даже бяха пуснали климатик на студено. 😁 И аз бих се радвала на среща във Варна, но вече не смея както остават няколко дни силно ограничих натоварването и ходенето.

# 179
El,Честито! Здраве и късмет на малкото човече!На теб бързо възстановяване🍀Как мина операцията ?

Към момичетата които взимат билкова кръв ,как ви се отразява?Имате ли запек и киселини?Как я приемате 1 път на ден по 10 мл ли?Аз доскоро приемах сорбифер и успяхме  да вдигнем  хемоглобина .Спряг го заради киселините ,но сега ми определиха секциото и ми казаха пак да почна за всеки случай ,иначе си е в норма.Четох,че желязото тр да има отстояние от магнезии и млечни продукти и откакто запомнах да го прилагам ми се вдигна желязото,нз дали е случайност 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт