На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 30 673
  • 644
  •   1
Отговори
# 180
Хематоложката ми каза 4 часа преди и 4 часа след приема на желязо да не се взимат никакви млечни продукти, включително неща с добавки с калций, сирена, сметани, кашкавали, млека. А за магнезия по 2 часа отстояние. Това запомних аз.

# 181
Момичета днес се роди Леа. Heart Нашата принцеса не харесва юни месец и се роди май.

# 182
N191,Честитоо!Пожелавям здраве и късмет на бебе Леа и бързо възстановяване за теб🍀🍀🍀🙏

# 183
  • Варна
N191 Да ви е здрава и много да ви радва 💗
Билковата кръв аз пия сутрин на гладно 20мл. Сякаш ме тонизира или си въобразявам, не знам. Трудно ми е с това желязо да съобразявам кога и какво ям, аз постоянно съм гладна и имах щастието да не се ограничавам😁

# 184
Момичета, аз тотално забравих да искам списъка с необходими неща за болницата. Знам че някои от вас ще раждат в АГ Варна, ако може да ми го изпрати някой, че в интернет не намирам скорошна информация.

# 185
Добре дошла, Леа! Да бъде здрава и щастлива! Heart EyesHeart

# 186
  • Пловдив
Честита да е бебе Леа! Бързо възстановяване на мама! Heart Eyes
Ох, много бебенца тия дни, много е хубаво Heart

# 187
Честито бебче Леа! Да бъде здрава и щастлива млада дама! 😍
Аз също пия Сорбифер и ми е много трудно съобразяването с млечните, тъй като обичам да закусвам кисело мляко с гранола/мюсли или сандвичи с кашкавал. Та сега е голямо чудене и изчисляване колко време е минало. 😅 Последно хемоглобинът ми беше 113, но желязото беше на долната граница, та увеличихме дозата Сорбифер от 1 на 2 (сутрин и вечер по 1).

# 188
Честита да е Леа, прелестно име!

За хемоглобина - аз пия Матлофер, на листовката пише, че не е нужно съобразяване с хранененето, та го приемам на гладно, но понякога преди храна, не съобразявам млечните. И ми се е вдигнал значително, почти ми е в норма вече. Преди това Сорбифер и Тотхема не ми понесоха.

За запичащия ефект - да, всички железни препарати действат така, но магнезият помага, ако имате изписан.

# 189
Момичета,някой от вас наясно  ли е въпроса с бащинството?Аз доколкото разбрах,започва от деня на изписването и се изплаща 90% от НОИ от средната заплата за страната или?Защото таткото е на доста висока заплата и ако е на средната заплата хич не е оферта,но във всички случай ще се възползваме от този отпуск.

# 190
Мисля че се смята подобно на майчинството: 90% от заплатата 24 месеца назад, 15 дни може да се ползват и се счита от деня на изписване включително.
В тази тема е дискутирано и може да разгледате:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1728291

# 191
Честити бебчета, момичета! Да растат здрави и много щастливи, а на мамите бързо възстановяване! 🫶
Бащинството и ние ще го ползваме, до колкото разбрах се заплаща 90% от средната заплата на бащата (не тази за страната) за последните 24 месеца. Но таванът разбира се е таванът на осигурителния праг. Тоест, дори бащата да взима 7000 лева месечно, за 2те седмици бащинство, ще се изплатят 90 % от тавана за осигуровките, тоест 90% от 4140лв. (май е толкова максимумът в момента).

# 192
Аз също нещо такова помня и нашият татко реши, че въпреки че ще е ощетен, ще си изкара двете седмици вкъщи. Каза че ако не забрави ще пита колегата си, който миналата година кара бащинство, ако помни как му е изплатено.

# 193
Благодаря ви ❤
Genome ако е на висока заплата и е взел 1/3 или наполовина със сигурност ще помни😅😅😅

# 194
Надявам се не забрави да го пита, въпреки че момчето вече не работи при тях, осигурени на максималния осигурителен праг, а заплатите им са отгоре на него. Или поне да пита единия му приятел, който преди няколко месеца беше в бащинство и също е на висока заплата. Надявам се не забрави да пита Joy

Едитвам: спрямо максималния осигурителен доход са му изплатили

Общи условия

Активация на акаунт