На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 367
  • 644
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря Ви за информацията, Rarina! Много полезна!
Аз имам помпи , но ще ги оставя вкъщи, предният път кърмата ми дойде чак в деня на изписването, ако нещо тръгне по-рано мисля да слагам бебока по-често на гърда и някой ще ми ги донесе помпите в болницата стерилизирани. Чудя се, ако трябва да се ползват там редовно помпи, то ще трябва и шишета , и стерилизатор да се носи, четка и почистващо средство. Много се надявам и аз бебето да си засуче или пък да ми дойде кърмата вече вкъщи. Мътна Индия ми е кърменето на мен , но каквото дойде.
Супер, че сте предвидили малко грижа за себе си за последните дни, фризьор е много добра идея, че после в първите седмици няма много време и енергия човек за тези неща.
Аз избирам някакво бижу за моята лекарка, че ми се искаше нещо по-специално да ѝ взема, още се чудя какво.
Поздрави и не се шашкайте, всичко ще мине, страхът е по-голям понякога от реалността! След секциото ви дават винаги обезболяващи, аз даже се раздвижвах в леглото, мърдах крака, най-досадно беше, че трябва да лежиш един ден на легло и малко скучно беше, но като има и други момичета може да си говорите.

# 316
Аз за болницата си бях взела електрическата помпа, кърмата ми си тече сравнително слабо, но я има, малкият успя да засуче от първия момент, в който ми го дадоха. Мен ме изкараха от реанимация, преместиха в стаята, разбрахме се да ми го донесат към 11ч, защото не се бях раздвижила, а донесат ли ти го веднъж, то си остава изцяло на твоя грижа. Носят АМ на всеки 3часа - 8, 11, 14, 17, 20, 23, 2, 5. Та когато ми го донесоха беше време за храненето му и ми казаха преди да му дам добавката да го сложа на гърда и за моя изненада, с плоските ми зърна, успя да засуче веднага, дори отказа добавката, но после кърмата ми не беше много и понякога давах само АМ, а понякога гърда и добавка, защото не му стигаше. Бях решила да си стимулирам гърдите с помпката и се оказа, че преди първото ползване трябва да се зарежда 2часа, а това го бях пропуснала, не ми се занимаваше и така и не я ползвах в болницата. Вкъщи се цедих 2 дена - стерилизирам си я в стерилизатора, определено се радвам, че взех по-малките фунии - S 21mm, в началото имах неуспехи с помпата, не задържах плътно фунията към гърдата, другия път фунията беше леко влажна, а е важно да е сухо всичко - и в двата случая доведе до лош вакуум, изцеждане на кърма, но вместо да слезе към бутилката, то се събра във фунията и се разтече по гърдата. Другото е, че на Medela Solo трябва да си изправен достатъчно, че шишето да не е под много наклон, защото не се пълни. Първите дни успявах да изкарам по 30-40мл от гърда, което му беше достатъчно за ядене. От няколко дни сме изцяло нс гърда, явно му стига, защото трябва да го храня на 3часа, а след хранене заспива и се буди като по часовник на третия час. От два дни има ужасни колики и е в истерия от 12 до 3 сутринта. Почнахме да му даваме Колийф в малко адаптирано мляко след кърмене. Помпата мисля скоро да почна да я ползвам, че да слагаме капките там, но за болницата си остана неизползвана. Иначе май се оказа, че и при нас имало стерилизатор в болницата и можело да се чисти там, но също не дават да се дава изцеденото, та в този случай и само вряла вода в банята за измиване би свършила работа да се почисти.

# 317
Всички от неонатологията в Токуда са много отзивчиви по отношение на кърменето. Който не знае как става, показват и стоят с вас, докато бебето засуче правилно - поне това е моят опит. Малкият малко ми разрани зърната и ме посъветваха да си дам почивка.Поръчах си протектори да видим там как ще се случат нешата. Като се приберем вкъщи, ще стимулирам с помпа.
Така или иначе тези, които сме секцио, кърмата идва по-бавно и е по-малко. Даже днес на визитацията докторът потвърди, че има карма, но е малко и ще си дойде с времето.

# 318
Момичета, а някоя от раждащите в Токуда дали ще съхранява стволови клетки на бебето? Знаете ли при самото раждане как протича пробовземането, кой е обученият екип и т.н.? Ние в крайна сметка се спряхме на пакет от Future Health.

# 319
Здравей! Ние ще съхранявяме в Булген, дадоха ми номер за връзка с акушерка, която работи в Токуда и ще дойде по време на раждането, ако не е на смяна.
Ако тръгне спонтанно раждане, звъним й по път за болницата, а при планувано секцио в деня на приема.

Пробовземането си е тяхна работа, нямам никаква идея как го правят. Ражда се бебето и те знаят как стават нещата!

Момичета, а някоя от раждащите в Токуда дали ще съхранява стволови клетки на бебето? Знаете ли при самото раждане как протича пробовземането, кой е обученият екип и т.н.? Ние в крайна сметка се спряхме на пакет от Future Health.

# 320
Аз бях сега на преглед и попитах, казаха ми, че съм планирана за първо секцио в пон. (ако няма друго по спешност), вероятно в едната операционна. За приема в неделя - към обяд казаха, към 12:30-13, през спешното да мина. После административен офис на партера (май там и фактура за застраховател ще трябва да взема, че в Токуда е по-особено), но от АГ регистратура не знаеха много-много, доста бегло ми обясниха 😀

Вие какво ще правите тези последни дни, аз съм сложила фризьори, маникюри, багажа не съм пипнала и май това, останалото време - шаш и паника 😀

Днес поръчах и помпа за кърма, взеха на медела двойната + хендс фри чашките. В айко са много намалени, макар че се съмнявам още някоя като мен всичко да е зарязала за накрая😀
Мислих да не взимам помпа, следвайки съветите в книгата на Хедра, но приятелка със секцио в Токуда ми каза, че на нея са ѝ се накарали защо няма помпа (а го няма в списъка), но при нея си е била нужна, много кърма и рязко е слязла. После се мъчила първата вечер два часа с ръчна, мъжът ѝ по слешност взел електрическа на следващия ден. Та реших за всеки случай да взема… не ми се иска да я ползвам, даже се чудя дали да я сглобявам предварително, имам 3 дни да го мъдря😀
И на мен от АГ регистратурата ми дадоха разнопосочна информация- едното момиче каза през спешното, другото директно на централна регистратура. 😆
Аз помпа си поръчах миналата седмица, още я няма, та не знам ако не дойде до понеделник/вторник какво ще правя. Аз също бях оставила повечето неща за последния момент, та днес мих шишета и прах дрешки. Утре мисля да дооправя детската стая и май вече ще съм готова. 😆
Супер е, че си си оставила малко време за себе си и за глезотийки преди бебчо, че после едва ли ще имаме.

# 321

Ние също сме на Future Health. Носиш си кутията с теб към родилното. В стаята за подготовка акушерката я отвори и извади оттам нещата за взема е на кръв и да попълня още два документа. После ми я взе и каза, че я оставя в операционната. По време на операцията ми показаха двете торбички със събрания материал. След това как са се случили нещата, не знам. 😀😀
Бях си снимала товарителницата и няколко часа по-късно проверих тракинг номера в сайта на DHL и пратката беше предадена с дата на доставка следващият ден.

# 322
Ох, мерси, че сподели, че и ти имаш още задачи🙈 мислих, че само аз се мотах до последния момент😀
Иначе за помпата - откъде и каква поръча ти😊 за моята Медела от Айко - пишеше доставка най-късно до дата след секциото ми. Та им писах извънредно, че ми трябва за планирано раждане по-скоро и реагираха веднага! Писаха, че веднага я изпращат и вече имам смс, че утре пристига. Много мили!

Моят АГ отсъства уикенда и ми каза да огранича движението, за да издържа до понеделник. И реших да не излизам, но само вкъщи - не спрях да подреждам и съм навъртяла 9 хил крачки от чистене, пране и т.н. Та не знам какво ще правя още два дни преди приема, не мога да се спра, искам всички шкафове да пренаредя. Пусках сериали, вниманието ми не се задържа. Не мога и да чета. Явно съм мн нервна, притеснена и само чрез движение се успокоявам.. 😀 или просто гнездене на стероиди. При вас как е?

Аз бях сега на преглед и попитах, казаха ми, че съм планирана за първо секцио в пон. (ако няма друго по спешност), вероятно в едната операционна. За приема в неделя - към обяд казаха, към 12:30-13, през спешното да мина. После административен офис на партера (май там и фактура за застраховател ще трябва да взема, че в Токуда е по-особено), но от АГ регистратура не знаеха много-много, доста бегло ми обясниха 😀

Вие какво ще правите тези последни дни, аз съм сложила фризьори, маникюри, багажа не съм пипнала и май това, останалото време - шаш и паника 😀

Днес поръчах и помпа за кърма, взеха на медела двойната + хендс фри чашките. В айко са много намалени, макар че се съмнявам още някоя като мен всичко да е зарязала за накрая😀
Мислих да не взимам помпа, следвайки съветите в книгата на Хедра, но приятелка със секцио в Токуда ми каза, че на нея са ѝ се накарали защо няма помпа (а го няма в списъка), но при нея си е била нужна, много кърма и рязко е слязла. После се мъчила първата вечер два часа с ръчна, мъжът ѝ по слешност взел електрическа на следващия ден. Та реших за всеки случай да взема… не ми се иска да я ползвам, даже се чудя дали да я сглобявам предварително, имам 3 дни да го мъдря😀
И на мен от АГ регистратурата ми дадоха разнопосочна информация- едното момиче каза през спешното, другото директно на централна регистратура. 😆
Аз помпа си поръчах миналата седмица, още я няма, та не знам ако не дойде до понеделник/вторник какво ще правя. Аз също бях оставила повечето неща за последния момент, та днес мих шишета и прах дрешки. Утре мисля да дооправя детската стая и май вече ще съм готова. 😆
Супер е, че си си оставила малко време за себе си и за глезотийки преди бебчо, че после едва ли ще имаме.

# 323
Момичета, на 05.06 се роди Леда.
Приеха ме за планово секцио на 06.06, но тя бързо реши, че няма да стане точно така.
Всички са супер мили в болницата, много ми е приятно! Таткото и баткото са видяли бебнцето, снимки бяха направили.
Поради непредвидената ситуация бях яла, пила вода и пропуснах клизмата. За сметка на това имах около 9 часа контракции, няколко прегледа за разкритие, спинална упойка и обща анестезия.
Но! Нищо не може да се сравни с болката при натискане на матката после! Ужасно е!

# 324
Приеха ме за планово секцио на 06.06, но тя бързо реши, че няма да стане точно така.
Всички са супер мили в болницата, много ми е приятно! Таткото и баткото са видяли бебнцето, снимки бяха направили.
Поради непредвидената ситуация бях яла, пила вода и пропуснах клизмата. За сметка на това имах около 9 часа контракции, няколко прегледа за разкритие, спинална упойка и обща анестезия.
Но! Нищо не може да се сравни с болката при натискане на матката после! Ужасно е!
Честито!!! И бързо възстановяване! Всички тук са много мили и ще ти помагат!

# 325
Честита да е Леда! 💕
На мен също ми е доста напрегнато вече и не мога да си събера мислите. Започвам някакъв сериал, след 5 минути решавам, че не ми харесва, започвам друг и така. 😆 Представям си първата вечер във ВРБ как изобщо ще спя....
Помпа си поръчах на Momcozy от Амазон, трябваше вчера да дойде, а тя вчера е потеглила. Надявам се поне до вторник-сряда да е тук. Ако не, мъжът ми ще ходи да купува по спешност 😆

# 326
Явно всички сме под напрежение на финала, ужким не съм толкова притеснена, но се усещам, че съм изнервена, сънят и той не е както трябва.

# 327
Dobrana, жива и здрава да е Леда! Честито!

На момичетата, които все още са в очакване, стискам палци всичко да мине по най-добрия и лесен начин!

# 328
Честита ти Леда! Да бъде здрава и щастлива!!
А на теб бързо възстановяване... Дето се вика, минала си най-трудното на тоя етап 💚

# 329
Честито Добрана! Нека расте здрава и многоо да ви радва!

И аз съм планирана за другата седмица. Малко остана, гледам да не го мисля много, че и мен ме хваща притеснението. Ние се преместихме и почти всичко е готово. Утре идва скрина на детето, ще го сглобим и подредим всички дрехи и неща. Малко тясно става в спалнята ама какво да се прави..

Sonnenschein, Аз вчера разопаковах помпата точно momcozy е и моята. Изглежда добре, не забравяй да я заредиш предварително и вземи кабела зад. в болницата. Чудя се дали няма да трябва да поръчам друг фланец за зърната, но предстои да разберем. Хубавото е, че от бг сайта, който я поръчах има разл. размери и са по 19лв. Когато я поръчах, дойде и бързо.
Днес пуснах и стерилизатора, направих един цикъл на празно и сега чакам залъгалките и частите на помпата със сушене. Да видим, изглежда обнадеждаващо.

И за финално: как ми се иска още една седмица да си почина, но пък май точно от бременността се чувствам адски уморена и изведнъж тая жега, не се диша.  Вие чувствате ли се уморени? Поне тези които са още бременни 😀  Аз нямам проблеми със съня, будя се чак сутринта за тоалетна, но пък като цяло си лягам късно - към 2ч.

Общи условия

Активация на акаунт