На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 257
  • 644
  •   1
Отговори
# 405
Честито бебче! 💙🩵
Ние също от петък сме си вкъщи и се напасваме. Още не сме успели да излезем, но мислим утре вече да тестваме. С количката аз ще имам същия проблем, но си го знаех от преди това. Кварталът ни е с много паркове и детски площадки наблизо, но тротоарите са почти несъществуващи и ще пада голямо друсане. 😆 А ако излизам с колата, мъжът ми също ще трябва да ми пренася количката в началото. Но предполагам, че ще е само първите седмици, или поне се надявам да не продължи дълго.
При нас коликите май не са започнали, но вчера видях в епикризата от болницата, че са препоръчали прием на капки Биогайа по един път на ден. От приятелки знам, че те също са давали превантивно, та започнахме и ние. Против колики съм приготвила и капки Лефакс, пак по препоръка на приятели.
На мен кърменето още ми е доста трудно. Чак на 6тия ден имах кърма и то доста малко. Малчо вече свикна на шише и изобщо не иска да засуче, голяма борба е. Поне успявам да се изцедя с помпата и все пак да му давам кърма. Вчера и при мен едната гърда беше доста подута и с помпата не излизаше нищо. Следвах съветите от книгата на Хедра-студен компрес в легнало положение поне за 20-30 минути, след това масаж за омекване на зърното и чак тогава помпата. На мен това определено ми помогна, но ако проблемът със засукването не спре, определено ще се свържа с консултант.
😊
Аз имам един въпрос към момичетата, родили секцио. Имате ли дискомфорт при уриниране след операцията и колко време продължи? В болницата ми казаха, че е нормално и да пия много вода, което аз така или иначе правя, но вече е 7 ми ден от операцията и се чудя. 🤔

# 406
Аз съм много активна тук, но си намирам занимание докато кърмя Grinning
До втората седмица имах по-голям дискомфорт, наболяваше при уриниране като силно болезнен цистит. Днес е 19ти ден от операцията и съвсем леко усещам дискомфорт и то не при всяко ходене, а когато съм пила по-малко течности. Обясниха, че е от катетъра.

# 407
Здравейте момичета, днес беше нашата първа разходка, живеем на 2 етаж и свалянето на количката е предизвикателство.......ще видим как ще се оправяме без таткото. Аз имам много кърма, болят  ме гърдите, стават твърди, но не ползвам помпа,за да не стане още повече. Дано скоро се регулира, ако не ще се свържа с консултант. Иначе и аз има малки зърна и беба не може да засече,затова в болницата консултснтката ми каза да е храня със изкуствени зърна и ни се получава супер. Ако някой реши да пробва взех си на Авент по препоръка на консултантката тъй като пасват добре и не се отлепват. Честито бебче! Здраво и щастливо да е!

# 408
  • Пловдив
Хайде и нашия ред дойде с малчо. Днес в 6:54 се появи и нашият Станислав. С доста мъки - огромно бебе Grinning - ама човек като си знае късмета , ще излъжа ако кажа, че не си го очаквах, макар че абе пак успя да си ме изненада на размери.
Важното е, че сме добре за сега Heart Eyes

# 409
Хайде и нашия ред дойде с малчо. Днес в 6:54 се появи и нашият Станислав. С доста мъки - огромно бебе Grinning - ама човек като си знае късмета , ще излъжа ако кажа, че не си го очаквах, макар че абе пак успя да си ме изненада на размери.
Важното е, че сме добре за сега Heart Eyes
[video][/video]
Мариелка честито! Бързо възстановяване и скоро може да се срещнем с бебоците навън! 😉

# 410
Честити бебенца! Да растат здрави и щастливи!
Относно разходките, ние имаме асансьор но количката едва се събира вътре, отделно от асансьора до заветното "навън" има половин етаж стълби, които може и да успея сама да взема, но някак си нямам желание. Мисля първия месец да се опитам да го нося в слинг, и без това сигурно ще ходим само до близкия парк и обратно (той е само един и хич не ми допада, ама каквото - такова). Приятелка ми даде нейния стар, може би ще отида и на консултация в някой от магазините за бебеносене, за да съм сигурна, че правилно го слагам.
Естествено плановете са едно, ама си правя сметките без кръчмаря, който още го чакаме да направи своя дебют, кой знае каква ще е реалността.

# 411
Честито бебче! 💙🩵
Ние също от петък сме си вкъщи и се напасваме. Още не сме успели да излезем, но мислим утре вече да тестваме. С количката аз ще имам същия проблем, но си го знаех от преди това. Кварталът ни е с много паркове и детски площадки наблизо, но тротоарите са почти несъществуващи и ще пада голямо друсане. 😆 А ако излизам с колата, мъжът ми също ще трябва да ми пренася количката в началото. Но предполагам, че ще е само първите седмици, или поне се надявам да не продължи дълго.
При нас коликите май не са започнали, но вчера видях в епикризата от болницата, че са препоръчали прием на капки Биогайа по един път на ден. От приятелки знам, че те също са давали превантивно, та започнахме и ние. Против колики съм приготвила и капки Лефакс, пак по препоръка на приятели.
На мен кърменето още ми е доста трудно. Чак на 6тия ден имах кърма и то доста малко. Малчо вече свикна на шише и изобщо не иска да засуче, голяма борба е. Поне успявам да се изцедя с помпата и все пак да му давам кърма. Вчера и при мен едната гърда беше доста подута и с помпата не излизаше нищо. Следвах съветите от книгата на Хедра-студен компрес в легнало положение поне за 20-30 минути, след това масаж за омекване на зърното и чак тогава помпата. На мен това определено ми помогна, но ако проблемът със засукването не спре, определено ще се свържа с консултант.
😊
Аз имам един въпрос към момичетата, родили секцио. Имате ли дискомфорт при уриниране след операцията и колко време продължи? В болницата ми казаха, че е нормално и да пия много вода, което аз така или иначе правя, но вече е 7 ми ден от операцията и се чудя. 🤔

Аз имах проблем с уринирането в първите дни след секциото, препоръчвам ви НЕОРЕНАЛ СР.

Ако не мине, пуснете стерилна урина, катетъра понякога създава проблеми.

# 412
Здравейте, момиченца Simple Smile Как сте?

Честито на всички нови мамчета в групата. Аз нещо нямам време да следя активно тук след раждането на дъщеричката ми. Първите две седмици ми бяха шок и ужас буквално 🤯 Чак сега започвам да се осефервам лекичко

# 413
Честито на всички бебчета и мами! Бъдете здрави и благословени!
Как се справяте с главоболието след спинална упойка? Колко време продължава?

# 414
Честито на всички родили мамчета!Нека бебчета та са здрави,щастливи и с късмет🍀На мамите бързо оздравяване🙏Аз покрай секциото съм тотал щета😅Е лека по-лека е по-добре ,но все още ми е тегаво на 10.06 ми беше секциото.Вие как сте?Кога вече се чувствахте добре след операцията? От петък сме си вкъщи и е много трудно.Вечерите се буди постоянно ,през деня съня му е по-добър и продължителен,мисля си ,че може да е обърнал ден и нощ.Кърмя го и през деня на 3 часа ,понякога и повече ,вечерта на 1 и нещо 2 .Мисля ,че му се и засилва жълтеницата ,защото започва да ми жълтее повече от както ни изписаха.Започнах и да се цедя за да видя колко яде,защото беше свалил 100 гр за ден и половина от изписването.Уморява се дост бързо като суче,заспива и може би поема по-малко отколкото трябва.Нямам търпение да падне пъпчето,постоянно му закача и като рита с крачета само го мести.При вас кога паднаха попчетата?Има ли някой проблем с нощите като мен,който да е намерил решение на проблема😀Как ги обличате сега бебенцата вкъщи?И от вчера му излизат едни пъпчици ,но педиатър ще мине в четвъртък и нз дали е нещо притеснително
Съжалявам за хаотичния пост ,но съвсем не съм на себе си😅

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 18:06 от Rubitooo

# 415
  • Варна
Честито на всички бебчета и мами! Бъдете здрави и благословени!
Как се справяте с главоболието след спинална упойка? Колко време продължава?
При мен продължи целия престой в болницата. Не бях разбрала, че трябва да пия повече вода и там ми беше грешката. Днес и ние ще направим сефтето за разходка на 20тия ден.

# 416
Честито за всички нови бебчета ❤
Супер съживихме дискусията, от всеки коментар си взех нещо полезно! Леле добре, че питах за разходките.. това с разглобяването на количката за стълбите е чудесна идея, нямаше да ми хрумне.

Днес ще разуча и изпера слинга/раницата. Взех на ergobaby embrace. Нямам търпение да му хвана цаката на това излизане.

За пъпчиците - и моето бебе е с подобни, но минават много бързо, нормално е.

За кърменето - засега сме само на кърма, но ми трябва решение, като го оставям да го гледа някой. Пробвах веднъж с помпа, ама беше неприятно. Една приятелка ми снима фризера си - имаше 30 пликчета с кърма, даде ми съвети за цеденето и скоро пак ще пробвам.
За  наддаването - тя ми каза, че в Дундьо и др.магазини има везни под наем - 15 лв за месец, после 50ст на ден, което в супер, по-добре отколкото да се затрупам трайно с поредната вещ. Но ще изчакам контролен преглед, не искам да следя изкъсо.

Иначе и аз съм с плоски зърна, но някак бебето като засуче и ги издърпва. Помпата също помага.

Как сте с къпането? В токуда ни казаха под течаща вода. Обаче ни е трудно и не става един човек сам. Много плаче.. взехме вчера поставка angelcare и я слагаме в мивка и успях сама, по-приятно и за бебето беше. Но пак плачеше😀

# 417
Тези пъпчици са нормални, бебешко акне мисля, че се води, нашата педиатърка ни беше казала с джинджира да ги мажем или стелатопия на мустела, мисля че мицеларната вода на също е хубава. Пъпчето падна при нас след седмица точно. Иначе е много тегаво в началото, аз 3 месеца не знаех на кой свят съм, ако има кой да поема от време на време нощните смени е супер или пък ако можете да спите през деня с бебока той докато спи, дори 30 минути освежават, ще мине и този период. Може би, ако успявате да го държите по-дълго буден вечер преди лягане...аз не успявах с моето бебе, но съм чувала и за такъв метод, малко повече да се измори евентуално и да поспи повече през нощта.

# 418
За главоболието след упойката и на нас в болницата ни казаха да се наливаме с вода, при мен определено помогна.
Такива пъпчици има и при нашия момък от време на време, но наистина минават бързо, аз само ги минавам с мицеларна вода.
Аз честно казано още не съм се престрашила да го изкъпя сама, много се мята и направо имам чуството, че ще се изплъзне. 😆 Чакам да падне пъпчето и ще тествам и аз с подложката за ваничка. При нас още не е паднало, но в болницата казаха до 10тия ден. То наистина ли само ще си падне? 😆🤔
При нас иначе храненето си е мъка, малчо заспива, събличаме го по памперс, щипем го...ужас е. Имате ли хитринки как да държим бебето будно по време на хранене?

# 419
Пъпчето при нас падна на 6-тия ден и наистина просто го съблякох и то падна 😊 иначе за хранене - и аз събличам по памперс, пощипвам.. също като заспи, но е засукал да му размърдам главичката напред назад и сякаш не иска да пусне гърдата и почва да суче пак. Не знам за шише дали ще помогне обаче. Аз запазих час при една акушерка и консултант за кърмене - Мария Евгениева, от която близки са доволни. Давала много съвети за цялостната грижа, не само за кърменето, та нямам търпение вече, че много неизвестни😀

Общи условия

Активация на акаунт