Ние също от петък сме си вкъщи и се напасваме. Още не сме успели да излезем, но мислим утре вече да тестваме. С количката аз ще имам същия проблем, но си го знаех от преди това. Кварталът ни е с много паркове и детски площадки наблизо, но тротоарите са почти несъществуващи и ще пада голямо друсане. 😆 А ако излизам с колата, мъжът ми също ще трябва да ми пренася количката в началото. Но предполагам, че ще е само първите седмици, или поне се надявам да не продължи дълго.
При нас коликите май не са започнали, но вчера видях в епикризата от болницата, че са препоръчали прием на капки Биогайа по един път на ден. От приятелки знам, че те също са давали превантивно, та започнахме и ние. Против колики съм приготвила и капки Лефакс, пак по препоръка на приятели.
На мен кърменето още ми е доста трудно. Чак на 6тия ден имах кърма и то доста малко. Малчо вече свикна на шише и изобщо не иска да засуче, голяма борба е. Поне успявам да се изцедя с помпата и все пак да му давам кърма. Вчера и при мен едната гърда беше доста подута и с помпата не излизаше нищо. Следвах съветите от книгата на Хедра-студен компрес в легнало положение поне за 20-30 минути, след това масаж за омекване на зърното и чак тогава помпата. На мен това определено ми помогна, но ако проблемът със засукването не спре, определено ще се свържа с консултант.
😊
Аз имам един въпрос към момичетата, родили секцио. Имате ли дискомфорт при уриниране след операцията и колко време продължи? В болницата ми казаха, че е нормално и да пия много вода, което аз така или иначе правя, но вече е 7 ми ден от операцията и се чудя. 🤔