На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 199
  • 644
  •   1
Отговори
# 420
Нашият също имаше такива пъпчици още в родилното. Появяваха се за няколко часа, после изчезваха и излизаха нови. Според акушерките в родилното са от периода на адаптация. Някъде към 10я му ден спряха да излизат.

Пъпчето му падна деня след като се прибрахме и веднага имаше малко гной. Просто като го съблякох след родилното и се държеше все едно на конче, много ме беше страх тогава да го преобувам и обличам, на следващата сутрин като му махнах бодито и то се беше откачило, но имаше мъничко гной, на следващия ден идва педиатърката вкъщи. Казаха ни да го пръскаме с Оксикорт след всяко почистване със спирт. За 2-3дни се затвори напълно.

Вече си го къпем в подложката на ваничката, много е доволен и спокоен.
Жълтеницата му беше много слаба, но все още леко жълтее нагоре. Педиатърката каза, че е почнал да се чисти - започвало се от крачетата/стъпалата и последно се чистели личицето и очичките.

За буденето за хранене - събличам го, за да не му създавам предпоставка за сън, че като му е топличко и заспива. Пощипвам го, понякога просто се буди. Ленив е, отново казаха, че е нормално за новородени с жълтеница и от това, че лесно се измарят да сучат още. Основно му поиздърпвам гърдата и тогава започва да суче енергично и да си я дърпа. Прави същото и на шишето, ако му го дръпна леко и бързо започва да суче отново.

През деня яде на 3 часа, вечер на 4, но коликите са му кошмар. Засега е качил около 600гр от изписването т.е за 2седмици.

За коликите никакви капки не му помагат, гърчи се и плаче с часове. Единственото, което го успокоява поне малко е затоплена торбичка с гроздови семки на коремчето, и да го гушна поизправен с торбичката подпряна на коремчето. Продават и коланчета, в които може да се вкара и да я придържа. Така се успоява най-много и успява да позаспи. Две вечери вече спи от 1 до 5 и нещо, което си е цяло постижение, но по-предната вечер до около 6-7 не беше мигнал от плач, а коремчето му "пукаше" много, превиваше се, накрая като се поуспокои и поуспя да попръцне и заспа.
Та като изключим последните две вечери, то нощем не спим много, но взех да свиквам. След като го накърмя го поема баща му да го поуспокоява, за да мога аз да подремна мъничко, което на фона на плач не е винаги успешно.

Вкъщи го обличаме основно с гащеризонче с дълъг ръкав, все още не го оставям само по къс, но в хола е хладно при нас. Навън му слагам и по едно боди потник отдолу, защото подухва, а още ми се струва малък да го поразсъбличам вън.

На нас приятели му подариха също Ergobaby Embrace за изписването и мисля да питам и дали е удачно вече да го слагам там, за да мога през деня поне до магазина да ходя, че не ми се влачи количка до там, а и в кварталния не може да се влезе с количка, че е едно тясно коридорче метър на метър, а като влезеш в магазина е с тесни щанфове, че двама души едвам се разминават, а е на горната уличка. Няма смисъл да се мъкне количка до там + да я оставям отвън, да го нося на ръце и т.н, та слингът ще ми върши чудесна работа. Направо ще питам и приятелка, че тя ползваше същия.

# 421
Здравейте, дами мами!
Днес в 9:01 се роди нашата Илина! С много коса и доста гръмогласна Grinning
Бяхме с планово секцио в 37+3 по мед. причини и аз ще съм в реанимация до утре сутрин. Тя засега е на кислород и антибиотик, защото дробчетата и още са леко влажни. Надявам се утре вече да мога да си я гушна за повече от 30 секунди.
Самото секцио беше гадничко като усещане, но сега се чувствам добре.
Ще опиша малко по-подробно и аз, за да дам кураж, ако някой в същата ситуация в бъдеще чете темата.
С ендометриоза съм вече 10 и повече години. Едва миналата година кистата порастна дотолкова, че лекарите решиха да ме оперират. Откриха и доста лезии в таза. Оперираха ме на 5 март, като ни препоръчаха да пробваме само 3 месеца спонтанно, за да не се върне ендометриозата. Ние си дадохме 6 месеца, но не се получи. Оказа се, че от ендометриозата съм развила ЛУФ синдром.
Преминахме към ин витро. За щастие стана от 1вия опит със ЗЕТ. При първата женска консултация установиха скъсена шийка, минах на високи дози магнезий и често наблюдение. На 2рата фетална откриха ципесто прикрепване на пъпната връв и ваза превия или иначе казано кръвоносните съдове на бебето не вървяха в пъпната връв, а оголени/незащитени по околоплодния мехур. На всичко отгоре един от тях минаваше на 2 см от родовия канал, т.е. тръгването на естествено раждане, щеше да е фатално за бебето. По някакъв начин се събрах и избрах да вярвам, че всичко ще е наред! Вчера, разбира се, емоциите бяха през тавана, но днес вече всичко е наред! Благодарна съм, че стигнахме до тук и се надявам да се справим с всичко, което предстои.
Съжалявам, ако разказът ми е подействал неприятно на някого, просто искам момичетата в моята ситуация да вярват и да знаят, че това не е присъда и може да има щастлив край!
Благодаря и на всички, които споделяте историите си тук! Жените сме сила!

# 422
Браво за куража, много вдъхновяващо!
Честито и бъдете здрави
Здравейте, дами мами!
Днес в 9:01 се роди нашата Илина! С много коса и доста гръмогласна Grinning
Бяхме с планово секцио в 37+3 по мед. причини и аз ще съм в реанимация до утре сутрин. Тя засега е на кислород и антибиотик, защото дробчетата и още са леко влажни. Надявам се утре вече да мога да си я гушна за повече от 30 секунди.
Самото секцио беше гадничко като усещане, но сега се чувствам добре.
Ще опиша малко по-подробно и аз, за да дам кураж, ако някой в същата ситуация в бъдеще чете темата.
С ендометриоза съм вече 10 и повече години. Едва миналата година кистата порастна дотолкова, че лекарите решиха да ме оперират. Откриха и доста лезии в таза. Оперираха ме на 5 март, като ни препоръчаха да пробваме само 3 месеца спонтанно, за да не се върне ендометриозата. Ние си дадохме 6 месеца, но не се получи. Оказа се, че от ендометриозата съм развила ЛУФ синдром.
Преминахме към ин витро. За щастие стана от 1вия опит със ЗЕТ. При първата женска консултация установиха скъсена шийка, минах на високи дози магнезий и често наблюдение. На 2рата фетална откриха ципесто прикрепване на пъпната връв и ваза превия или иначе казано кръвоносните съдове на бебето не вървяха в пъпната връв, а оголени/незащитени по околоплодния мехур. На всичко отгоре един от тях минаваше на 2 см от родовия канал, т.е. тръгването на естествено раждане, щеше да е фатално за бебето. По някакъв начин се събрах и избрах да вярвам, че всичко ще е наред! Вчера, разбира се, емоциите бяха през тавана, но днес вече всичко е наред! Благодарна съм, че стигнахме до тук и се надявам да се справим с всичко, което предстои.
Съжалявам, ако разказът ми е подействал неприятно на някого, просто искам момичетата в моята ситуация да вярват и да знаят, че това не е присъда и може да има щастлив край!
Благодаря и на всички, които споделяте историите си тук! Жените сме сила!

# 423
Честито бебче Илина, да е здрава и безкрайно щастлива! Много вдъхновяващ разказ ,няма невъзможни неща , щом човек ги иска от сърце! Бързо възстановяване на мама!

# 424
Честити да са всички новодошли бебенца! Да бъдат здрави и да имат щастливо детство.

Ние днес излизахме за първи път навън, бебка не се изкефи изобщо на разходката, гледаше уплашено в количката. 😀
Относно излизането от блока - монтирахме  рампа, когато се роди синът ни, иначе щях да съм затворник няколко години. Тая рампа изгледа доста деца след това, та и до днес!
И аз имам много неприятни усещания при уриниране, чудех се дали да не пия някоя добавка с боровинка.
Аз съм хипер емоционална тея дни, рева за всичко!
Ползвам колан за корема - еми много съм доволна, огромен ефект имам след носенето. А и ми е доста удобно на кръста и гърба.
Гушкате ли се с бебетата? Ние много се гушим.
И при нас вечерите са по-тегави сякаш. През деня е по-спокойна. Усмихва се насън, прави физиономии. Понякога гледа като професор, с ръце, скръстени на корема.

Как се справяте с къщната работата и всичко останало, извън грижите за бебето?

# 425
Здравейте и честито бебенце! Бъдете живи и здрави!
Моето секцио предстои в петък. Може ли да споделите малко повече за деня на операцията? Колко пъти ви носят бебчето? Вярно ли е, че таткото не идва въобще този ден, защото не го пускат да види нито вас, нито бебето? Има ли опция като ви пусне упойката да ви дадат да опитате да го кърмите? Благодаря ви предварително! Heart

Честит да е Калоян!
И аз да се отчета сред родилите - секцио в Токуда. Доволна съм, като изключим, че много се терзая, че няма единични стаи и  е кофти… на опашката съм за утре, стискайте палци да ме настанят сама, че и таткото да е при нас. Обнадеждена съм!
Иначе секциото мина добре, грижите са на ниво и моментите с бебчето - прекрасни! Имам болки, но свещичките помагат. Коремчето почна бая да се прибира и мажа яко олио и лосиони, за да не стане беля накрая.

А, чакам и кърма да слезе, засегс нямам никакви признаци, но е рано. Казаха ми акушерките - на 3-ти/4-ти ден…

# 426
Здравейте мами, честити бебчета! Ние излизаме от няколко дни, но бебка е много крива, мисля, че започнаха коликите, защото се напъва, коремчето и къркори. Спането стана мира особено през нощта. Иска постоянно да виси на гърдите ми и само това е успокоява. Днес взех да давам БиоГая по препоръка на педиатърката, дано се подобри ситуацията. И аз ползвам колан за прибиране на корема и за 1 седмица почти се е прибрал, освен това много помага за болките в кръста, които имам постоянно.

# 427
За уринирането - бих предложила Цистостоп Рапид или хранителна добавка с Д-маноза - аз открай време имам проблеми с цистити и симптоми на парене при уриниране - най-често сутрин, когато съм дехидратирана. Много помага и профилактично да се пие, аз съм пила Д-маноза в продължение на месец.

Коланът колко стегнат трябва да е? Взех си един, размер L, хем коремът ми не е чак толкова голям, но ако тръгна да го закопчавам отпред и се притеснявам колко трябва да го свия - да не вземат нещо шевовете от секциото да се отворят, знам ли.

Вечерите и нашето момче докъм 1 часа сутринта влиза в по-активен период и се гърчи и недоволства. Почна и да хълца от време на време - понякога по 20-30 мин, преди да му мине. Попритесних се дали е нормално.

Къщната работа е на заден план - бързаме да пуснем пералня най-вече за нещата на бебето, съдомиялната също е на почит, но там таткото по-скоро се намесва, а близки ни носят храна засега. Аз и нямам кой знае какъв апетит, та се насилвам да ям. Не знам какво бих правила, ако не си беше взел отпуск по бащинство, голяма отмора ми е.

Честити да са всички новодошли бебенца! Да бъдат здрави и да имат щастливо детство.

Ние днес излизахме за първи път навън, бебка не се изкефи изобщо на разходката, гледаше уплашено в количката. 😀
Относно излизането от блока - монтирахме  рампа, когато се роди синът ни, иначе щях да съм затворник няколко години. Тая рампа изгледа доста деца след това, та и до днес!
И аз имам много неприятни усещания при уриниране, чудех се дали да не пия някоя добавка с боровинка.
Ползвам колан за корема - еми много съм доволна, огромен ефект имам след носенето. А и ми е доста удобно на кръста и гърба.
И при нас вечерите са по-тегави сякаш. През деня е по-спокойна. Усмихва се насън, прави физиономии. Понякога гледа като професор, с ръце, скръстени на корема.

# 428
Здравейте, мили момичета!Преди 3 години бях в подобна група и с трепет очаквах срещата със смисъла на моят живот. Пиша тук,защото страшно много неща останаха от дъщеря ми и искам някои до подаря,други нови и като нови да дам на символични цени.Размерите са до 98-104 и лято и зима.Моля пишете ми най-добре на вайбър,за да мога да пращам снимки.Телефона ми е 0897200448.

# 429
Момичета, благодаря ви за съветите за добавките-взех с червена боровинка и се наливам с вода, определено има подобрение. 😊
mim43to, в деня на операцията ти носят бебчето няколко пъти да го погушкаш. Колко точно зависи от това в колко ти е операцията. Моята беше в 8 и 30 сутринта, в 9 и 30 бях вече в реанимация и ни донесоха бебчетата 3 пъти за деня. Още в операционната ти показват гривничката с номерче на бебо и ти получаваш гривничка със същия номер. Когато си в реанимация, снимаш гривничката на таткото и той отива да види бебо. Показва номерчето и те му показват бебето през едно стъкло. Относно засукването в реанимация едно момиче, с което бях попита дали може, но й казаха, че е на система с морфин, така че по-добре да не слага бебето на гърда. Освен упойката още в операционната ти слагат различни обезболяващи. Според мен най-добре е да питаш там на място, те ще ти кажат, всички бяха супер мили и отзивчиви.
И ние даваме от 2 дена Биогайа по препоръка на педиатъра и от болницата. А за хълцането и той хълца доста от ден 1, в болницата ни казаха, че не е проблем, стига да не е продължително. Помага да го вдигнем за няколко минутки изправен.

# 430
Здравейте мами, искам да ви питам как обличате бебоците за разходка? Дълго или късо ръкав че, с какво завивате?

# 431
В тази жега-само къс ръкав. Завиваме с тънка пелена ако сме окъсняли навън, иначе няма нужда. Общо взето както го свикнем-това е. Ако отсега е навлечено зимата ще му е зор
Здравейте мами, искам да ви питам как обличате бебоците за разходка? Дълго или късо ръкав че, с какво завивате?

# 432
Благодаря! Исках да сверя, защото само ме убеждават че е малка и трябвало да е с дълъг, а аз в тази жега не си го представям.
В тази жега-само къс ръкав. Завиваме с тънка пелена ако сме окъсняли навън, иначе няма нужда. Общо взето както го свикнем-това е. Ако отсега е навлечено зимата ще му е зор

# 433
Hydrangea21, аз се боря години с цистити и ешерихия коли. В началото на бременността също бях така и почти до края пие Д-маноза, като редувах с уробиотик. Много ми помогна на мен!

Коланът е според обиколката, аз вече смених 1. Мъжът ми ме измерва и ходи в аптеката, около 8-10лв. каза, че е.
Много помага - да, права си!
Стискам палци да минават тези периоди на болки, мрънкане и тн.
Аз съм сама по цял ден, мъжът ми работи, късно се прибира и нищо не правя, лежа с бебто, мотам се, я ям, я не ям, вечер той носи вечеря. Голямото дете е при баба си, избяга в отпуск ахах.
Пускам и аз пералня, робота чисти пода, пералнята и сушилнята въртят на макс.
Но хич не си давам зор!

За уринирането - бих предложила Цистостоп Рапид или хранителна добавка с Д-маноза - аз открай време имам проблеми с цистити и симптоми на парене при уриниране - най-често сутрин, когато съм дехидратирана. Много помага и профилактично да се пие, аз съм пила Д-маноза в продължение на месец.

Коланът колко стегнат трябва да е? Взех си един, размер L, хем коремът ми не е чак толкова голям, но ако тръгна да го закопчавам отпред и се притеснявам колко трябва да го свия - да не вземат нещо шевовете от секциото да се отворят, знам ли.

Вечерите и нашето момче докъм 1 часа сутринта влиза в по-активен период и се гърчи и недоволства. Почна и да хълца от време на време - понякога по 20-30 мин, преди да му мине. Попритесних се дали е нормално.

Къщната работа е на заден план - бързаме да пуснем пералня най-вече за нещата на бебето, съдомиялната също е на почит, но там таткото по-скоро се намесва, а близки ни носят храна засега. Аз и нямам кой знае какъв апетит, та се насилвам да ям. Не знам какво бих правила, ако не си беше взел отпуск по бащинство, голяма отмора ми е.

# 434
А освен боди с къс ръкав, слагате ли ританки/панталонче или само по боди?

Общи условия

Активация на акаунт