На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 874
  • 644
  •   1
Отговори
# 480
А колко време отне доставката?
Ние сме с гнездо от Jukki - от XXL размера, който е с комплект завивка и възглавнички. През целия ден е в него в хола. Сега може би бих взела стандартния размер, че това му е големичко, бордът не е много висок или обемен, но пък си го харесва и си спи там през деня.
За миенето - аз го мия след всяко ходене по голяма нужда, но и той хленчи и е неспокоен, ако не го измия скоро след като си е свършил работата или ако е било само с кърпички. Обича много водата - и на чешма, и във ваничка. Слагаме му меката подложка във ваничката и както си е хленчил гол още като усети да го полеем с топлата вода и се изписва едно блаженство по лицето му, облизване, усмихване Joy
Ние нямаме голямо разпределение на грижите и са долу горе равномерно и всеки го поема, за да си почине другия, въпреки че вечер основно баща му се занимава с него. Моята кърма също не е много и го кърмя доколкото мога на всяко хранене, но дохранваме с АМ, което почти винаги приготвя таткото, памперсът се сменя от който го хване, къпем го заедно.

# 481
Genome, Танев не ме вика на контролен. Аз нали не съм от Варна, за конеца каза да не се разхождам.
Теди, как е с породени за 4 дни ми е малко трудно да ти отговоря. Аз също исках породени още от преди да имам и едно. Лесно, трудно, не знам. Може би е и много относително да се каже. Зависи от децата, зависи от мъжа до теб, други близки имате ли да помагат. Аз имам късмета да имам чуден мъж, вярвам че ще се справим.

# 482
Честити нови бебета❤❤❤
За възглавница за кърмене аз точно се оглеждам. Страшно много ме болят раменете:”/гърба от кърменето и повиванетоц не ми е оптимална височината Sad знам, че почна ли фитнес и йога, ще съм по-добре, но няма да е скоро. Та засега - масажи и възгл. за кърмене. Имах консултация с акушерка/консултант по кърмене и тя ми степенува най-добрите варианти:
1. Американска My breast friend, с която и прави можем да кърмим дори. Но я няма в Европа май.
2. Бг всриант на горното - Matea, но не става прави. Към нея клоня, но е 150лв и се чудв колко време ще я ползвам и дали долното няма да ми свърши работа
3. Вече тея продълговатите, по-разпространените и евтините. Но задължително с опция за връзване на кръста и да не е с вата, а с топчета, за да не запарва.

Та и на мен ще ли е полезно, ако някоя от вас ползва каквато и да е възглавница, да сподели

# 483
Честити бебчета!Нека да са здрави ,щастливи и много да ви радват🍀🍀
Rarina,аз съм по същия начин ,всичко ме боли.И на мен ми се струват много 150 лв за Матеа,ама склоних😅не се издържа.Предполагам утре ще е при мен и ще мога да дам отзив,иначе когато кърмя в легнало положение настрани ми е най-удобно .Вчера излязохме за пръв път с Качоянче,мн странно и нз как да го облека.Днес също ще излизаме и ще е по-топло ,мислех ди да е с късо боди и муселинова пелена .Вие как ги обличате?
Genome,ти взе ли допълнителен сенник за количката,мн е малък този на балиоса?
Вчера го къпахме и гледам ,че му е запушено нослето,слагах физиологичен ,стана по-добре.Днес гледам пак така леко свири.Казаха ни ,че е мн малък за да му дърпаме секрета (13 дни)вие как процедирате?И още нещо😀от кога ви казаха,че може да го оставяте по-коремче за да надига вратлето?На нас една акушерка ни каза,че може веднага като падне пъпчето(то вече падна)Педиатъра каза към края на 1ви месец за да не се натоварва мускулатурата.Масажи първата каза след първи месец ,педиатъра каза сега😅На вас какво си казват?

# 484
Няма нужда да дърпаш, те в началото тъй им свирят носовете, нормално е.
Ами беба се оказа, че обича някой път по корем да спи, и е доста подвижна, тъй че откакто сме я оставяли така, тя сама си си се натяга да се повдигне Simple Smile Педиатърката каза, че изглеждала много жилава. Да не се окаже като баткото, че засега много сходни неща имат...Прическата, акнето, неспането, ако щеш и килограмите, при все че тя там го бие
Rarina,аз съм по същия начин ,всичко ме боли.И на мен ми се струват много 150 лв за Матеа,ама склоних😅не се издържа.Предполагам утре ще е при мен и ще мога да дам отзив,иначе когато кърмя в легнало положение настрани ми е най-удобно .Вчера излязохме за пръв път с Качоянче,мн странно и нз как да го облека.Днес също ще излизаме и ще е по-топло ,мислех ди да е с късо боди и муселинова пелена .Вие как ги обличате?
Вчера го къпахме и гледам ,че му е запушено нослето,слагах физиологичен ,стана по-добре.Днес гледам пак така леко свири.Казаха ни ,че е мн малък за да му дърпаме секрета (13 дни)вие как процедирате?И още нещо😀от кога ви казаха,че може да го оставяте по-коремче за да надига вратлето?На нас една акушерка ни каза,че може веднага като падне пъпчето(то вече падна)Педиатъра каза към края на 1ви месец за да не се натоварва мускулатурата.Масажи първата каза след първи месец ,педиатъра каза сега😅На вас какво си казват?

# 485
Здравейте момичета и аз се оглеждам за възглавница за кърмене, ще се радвам, който е доволен да сподели. Иначе и аз загледах Матеа, но 150 лева ......ме знам колко си заслужава. Иначр нир излизаме на разходки с по 1 боди и за всеки случай взимам 1 муселинова пелена.

# 486
При нас - 13 ден - май също започнаха наченки на колики, особено вечер. Педиатърката ни каза Колийф 4 капки, бебокът е на смесено хранене и се чудя колко често да му давам - само вечер, когато са коликите ли, или и през деня... То ние се мъчим и с оригването - понякога по половин час, но легне ли в кошарата, и става един неспокоен и понякога връща мляко. Въобще, както казват, we're deep in the newborn trenches Grinning

# 487
За Jukki - два пъти съм поръчвала от тях. Първия път за 7дни ми доставиха, а втория за 8.
Rubitooo, даа, взех му на Reer, защото му пече навън. Този:
https://www.ozone.bg/product/reer-premium-sennik-za-bebeshka-kolichka/
Основно и заради страничните. Не ми е най-естетичното нещо, но му пази и върши работа. Прозорчето отгоре не се залепва/закрепва и при вятър малко го духа. Има още един подобен, той има велкро за прозорчето, но ми се беше сторил много плътен. В Тему май ги въртят същите.
Комарник взех на Cangaroo - един с обрач/банел с цип и ми е много удобен, защото не ми се налага да откачам комарника, за да стигна до бебето, а само отварям ципа. Пасва точно на коша за новородено:
https://www.ozone.bg/product/cangaroo-universalen-komarnik-za-bebeshka-kolichka/
Дъждобран взех оригиналния на Сайбекс, както и поставката за чаша.
В Озон имах и една върната сума за разлика в цената на друга поръчка, та поръчах и един дъждобран за столчето за кола, ако някога го сложим него на шасито и духа или вали.
https://www.ozone.bg/product/reer-84051-designline-universalen-d … oshnitsa-za-kola/
Ние го слагаме по корем за кратко и вече си повдига леко главата + се пробва да се набере напред с крачета. Като го сложа легнал на гърдите ми си я вдига повече и позадържа по-дълго, че даже не можеш да го накараш да се отпусне, пробва се да ме катери. Редовно си поизправя главичката и се вглежда в лицето ми, вглеждам се и аз в него, и ми е много забавно недоумението, с което си мигаме на има няма една педя разстояние Joy. Ние на втората седмица ходихме на преглед и ни казаха да го слагаме или сега, или ако искаме към 20я ден. От 20я ден му даваме и вит.Д.
За масажите ни казаха след първия месец.
Навън го обличам спрямо времето. През деня е основно с късо боди/късо гащеризонче, но понякога много духа и му слагам и муселинова пелена, но не го завивам целия.
Когато излизаме по-късно (след 19ч), ако е по-хладно го обличам с тънко боди с дълъг ръкав, а ако не е захладняло си е пак с късото боди и тънката муселинова при нужда.
За коликите - нашите се поуспокоиха, също сме на смесено хранене - на всяко хранене му даваме капки (коликите го тормозят само вечер) - първо бяха Колийф, а сега сме на Абоколикен, но то реално няма май разлика между двете. Докотолко помня капките за колики са два вида - такива с лактаза (Колийф, Абоколикен - уж да спират образуването на газове) и такива със симетикон (Инфакол, Еспумизан, Лефакс - за да премахнат образуваните газове, но могат да причинят запек). Даваме и Омнибиотик Панда веднъж на ден.
Не се старая да го оригвам на нощните хранения, защото много се разсънва и после не можем да го приспим, гледам да го държа малко поизправен като го храня и така не връща мляко, а иначе редовно връща малко. Лекарката му каза, че не се оригват всеки път, което също е нормално. Нашият понякога се оригва сам веднага, понякога трябва да го потупаш леко, понякога въобще, та затова вече да не го мъча много и просто да е поизправен, когато е на шише. Даваме му иначе малко вода след адаптираното мляко, пак по препоръка на лекарката (след кърмене каза, че не е нужно), а и една позната ме наплаши как нейното е развило гъбички, че не му изплаквала устата след АМ. Колко често, а и дали това е била причината наистина, не знам, но по 1-2 глътки му даваме.

# 488
AirplaneMode,Аз виждам,че има секрет пак ли не дърпам?
Genome,много благодаря Simple Smile)Иначе аз кърмя изцяло ,и му давам вода,защото при кърмата може да се появи млечица.Пък и той си пие водичка ,което е добре:)Аз също преЗноща не го оригвам,защото се разсънва

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 10:27 от Rubitooo

# 489
Честити нови бебчета, момичета! 🫶
На нас приятели ни дадоха едно гнездо и през деня малкият спи главно в него, много е удобно, че може да се носи във всяка стая с него. Не съм обаче сигурна за марката. За раница за бебеносене, ние взехме Ergobaby Omni Deluxe. Пробвах един път да го сложа в нея, обаче ми се видя малко мъничък все още и потъваше в нея 😆 Ще изчакам още седмица и ще пробвам пак.
За секрета в носа в болницата ни казаха само физиологичен разтвор да капваме, да не го дърпаме с аспиратор, разтворът бил много по-ефикасен, защото бебетата кихали и сами изкарвали всичко. Засега действаме така, като видим че има секрет и "похърква", капваме няколко капки и веднага се изкихва.
Масаж в болницата ни казаха да започнем от ден 1 и ние се стараем да го спазваме. Голяма борба е обаче, защото нашият не обича да стои много на повивалника.
Същото ни казаха и за времето по корем- да го слагаме веднага, щом се приберем вкъщи. Пробвахме да го слагаме на една специална възглавничка за tummy time на fisher price, но на нея заспива, така че засега го слагаме само върху нас за по минутка-две.

# 490
На мен ми обясниха, че може да почистваш леко с физиологичен разтвор и клечка за уши.
AirplaneMode,Аз виждам,че има секрет пак ли не дърпам?
Genome,много благодаря Simple Smile)Иначе аз кърмя изцяло ,и му давам вода,защото при кърмата може да се появи млечица.Пък и той си пие водичка ,което е добре:)Аз също преЗноща не го оригвам,защото се разсънва

# 491
Честито на всички ниви бебенца! Да са живи и здрави и да имат щастливо детство.

Да си кажа и аз за Jukki. Гнездото пристигна за 8-10 дни. После бях поръчала едни пеленки, които изобщо не пристигнаха.

# 492
За нослето и аз капя физиологичен разтвор само. Гимнастика и поставяне по корем да вдига главата, нашата педиатърка каза като стане на 1 месец.

# 493
Здравейте,

Ние от няколко дена сме с колики Expressionless през деня спи, обаче снощи не успя да заспи след хранене в 21ч. Само задремва и пак се буди от спазми и така до 2:30 някъде.. накрая мъжа ми го преобул, нахранил и е заспал. Явно купона ще е вечер. Започнахме да даваме от немските лефакс, дано го облекчат и не го запекат. Ще изчакаме 1 седмица да видим, дали да не вземем от другия вид капки. Между временно сме и на преглед др. седмица при педиатърката. А и по нейна препоръка даваме БиоГая, чудя се дали е достатъчно ефективна. Препоръчаха ми други капки - Вая. На друго бебе след БиоГая, Вая помогнали повече. Вие какъв пробиотик давате?
Иначе засега местим леглото, защото е тип next to me и е супер удобно, през деня в хола, вечер в спалнята. Имаме гнездо cotton hug, но го използваме през нощта, когато трябва да го оставим за да направим мляко.
Четох, че и затоплена вода също помага на храносмилането, но той не пие често.

За нослето и ние капваме физ.разтвор, но не всеки ден. Понякога успявам с пръст да изкарам сопола. При нас едното око събира секрет повече и ме притеснява, пак с разтвора почистваме с тампонче. Няколко пъти капвах и кърма по препоръка на АГ.

Исках и да ви питам за бебеносенето: приятелка каза, че й е помогнало при коликите. Вие какви сте взели (като марки и т.н.) и кои са подходящи сега 0м, освен слингът (шал)?

# 494
А как давате водичка? С биберон или малко капвате в устичката? Също - каква вода😀от тези бебешките тип бебелан ли? Аз засега не давам, тези дни сме на педиатър и да видим какво ще каже, ноо искам да пробвам и по него да се водя.
Аз съм с Ergobaby embrace, но не смея още, че се води 3.2кг +, а мин. седмица беше 3кг. Но и аз от другата седмица ще пробвам.

Благодаря за идеята за разглобяване на количката за излизане! Вчера така се справих, днес отново планирам сама да изляза така Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт