Десетокласници 2025/2026

• 19 444
  • 458
  •   1
Отговори
# 450
  • Някъде там...
За входните, зависи от учителя. А и вече са големи. Някои дадоха "конспект" и стартираха с новия материал. Други правиха преговор и тогава входно. Трети още първия час, без преговор или конспект, дадоха входното. Някои включиха и материал от 8 клас, за да използват повода да ги накарат да преговорят, тъй като ще им е нужен тази година. Повечето минаха вече. Май още 2-3 остават.
По математика вече са на нов материал, даже и петминутка на него мина, и домашни провериха.
Въобще, както обикновено, първите седмици е голям стрес. После октомври е спокойно.

# 451
Входните винаги са ги правили след преговор. При моята смяната на учителите е почти ежегодна практика и е почти по всички предмети. Всеки е приемал щафетата с преговор /на родителските срещи някои от учителите са казвали какъв и защо е такъв преговаряния материал/. Входните са си авторски
Скрит текст:
/с изключение на една голяма щета, която за три години не успя да направи нормален тест без грешки, но пък кариера кат' слънце прави. Талантлива особа/
и като цяло се ползват, ако не вредят на успеха.
За телефони при десетокласници е абсурд да прилагат рестрикции. Тарикатлъците са измислени преди много години. Не знам дали има семейство, което да не държи в резерв поне един стар смарт телефон, но дори и телефони не са нужни.
Късмет с подновяването на новите елементи от дрес кода. Дано да не са включили скриването на глезени, че и без изискване за някакъв цвят е сложно да се намерят такива с достатъчно дълги крачоли.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 09:11 от рони

# 452
  • ВАРНА
Като чувам с неприбрани телефони какви идеи им идват и какви забавления си организират, не искам да си представям до какви висоти може да достигне въображението ако им вземат телефоните Simple Smile

# 453
Прасунчо, това с цвета на дънките и на мен ми се струва пресилено. Напомня ми на един момент в соц-а, когато ме върнаха вкъщи да сменям дреха. Бях със сив пуловер над престилката (ученическата - някои сигурно я помнят), а се оказа, че сивото не е сред разрешените цветове. Не съм била слушала внимателно като четат новите правила. Bowtie
В нашето училище пък от тази година е позволено над униформената блуза да се сложи суичър, който не е униформен... Че даже може да е в цвят по избор... Поне така разбрах от наборката Black Joker
За телефоните не сме чули още какъв ще е редът. Ще видим. Satellite

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 10:50 от phoenix

# 454
Ние сме от онези с абсолютно задължителната цяла униформа, но магазинът - монополист, който продава за всички гимназии в града, леко се е поолял с цените тази година. За 1бяла тениска и 1син суитчър от тях щях да дам над 70лв, намерих ги онлайн за 27лв.общо, че и с бродираното лого на гимназията се сдобиха по чиста случайност. Имат един - два елемента /пуловер и пола/, които трудно се имитират, но за другото опирам до интернет в пъти по -евтино и качествено. Скъпите синтетики от магазина са ужасни и предават богу дух след някой и друг месец пране/носене.

# 455
  • Някъде там...
Излезе ми като реклама във фейса. Някой да има впечатления за това онлайн събитие "Световно образование":

С униформи бяхме в прогимназия. Безумни цени, приятелка ме спаси като ми даде две торби от нейните деца. Едната ми дъщеря намираше и положителното в тях - не се чуди всеки ден какво да облече. Simple Smile Даже й липсваше в началото в новото училище и си се мъкнеше с горната дреха от униформата, защото й е много удобна.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 17:10 от Жабче

# 456
Излезе ми като реклама във фейса. Някой да има впечатления за това онлайн събитие "Световно образование":

Беше посетено миналата година, но на място. Беше ми казано, че е било интересно (върна се с информация под ръка), но му било рано тогава да го посети, та следващото посещение се отложи чак за догодина. Онлайн не знам как е.

# 457
  • Някъде там...
Още примерни задачи за НВО математика са публикували от МОН:
https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/natsionalno-vanshno-otseny … rFQH7xGpGiKZhMR7g

# 458
  • ВАРНА
Още примерни задачи за НВО математика са публикували от МОН:
https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/natsionalno-vanshno-otseny … rFQH7xGpGiKZhMR7g
Благодаря, Жабче.
Примерните задачи по биология изглеждат елементарни на фона на входното по този предмет, за което дъщеря ми каза, цитирам : "все едно бях на изпит за С2 на китайски" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт