АНДАЛУСИЯ - тема 3

• 5 879
  • 87
  •   1
Отговори
# 60
Аз също съм доволна от MSE. Наскоро писах, че ги ползвахме за ескурзията до Ронда и Сетенил. Имат такива и до Каминито и Гибралтар. Оферти има навсякъде. Преглеждайте наред booking, getyourguide, tripadvisor, защото въртят различни намаления навсякъде. Аз лично първите изобщо не ги отразявах за атракции до скоро, но това лято ги позлвах няколко пъти заради най-добрата цена. Последно взехме билетите за лифта в Беналмадена от там. Оглеждайте се и за едни малки картончета с намаления за различни атракции. Четох, че хората ги намират на различни места в региона като например заведения. Ние попаднахме на тях в мол Мирамар във Фуенхирола.
Flamee много добре е обяснила за влака C1. Много е удобен за предвижване от летището и в района. На моменти е малко претъпкан, но поне е изгоден и бърз начин на предвижване. По автоматите редовно има опашка от хора затова е най-удобно да минавате с карта. И да забравите да я маркирате на излизане ще ви таксува за най-дългата отсечка, което е 3.5 евро. Ако ще пътувате повече може да си вземете карта за 10 пътувания. Има различно намаление спрямо зоните, които ще се ползват.

# 61
Информацията ми за Ронда е от преди няколко дни. Ходихме сами, без екскурзия. Купих двупосочни автобусни билети. Фирмата е Damas.Цената е 15 евро в посока на човек. Автобусите тръгват от автогарата в Малага, която е до жп гарата. В Ронда се разходихме навсякъде. Гледките са зашеметяващи. Купихме си на място билети за Арената корида и влязохме вътре. Определено много ни хареса Ронда. Заслужава си да се посети.

# 62
  • Den Haag
Другия месец ще пътуваме за три дни до Севилия. Може ли да ми препоръчате хотел в кокто да отседнем? Благодаря предварително!:)

# 63
  • Den Haag
Другия месец ще пътуваме за три дни до Севилия. Може ли да ми препоръчате хотел в кокто да отседнем? Благодаря предварително!:)
Никой ли не може да ми препоръча хотел в Севилия?

# 64
  • Mediterraneo
Аз лично не мога, наехме апартамент през Букинг. Лесно е, отваряш платформата, задаваш си датите и изискванията и наемаш нещо. Има и хотели.

# 65
Преди 2 години бяхме в Сантяго 15. На добро място беше, спокойна улица. На нас ни допадна.
https://santiago15.nuahotels.com/?utm_source=google&utm_medium=b … utm_campaign=maps

# 66
Здравейте, ще пътуваме януари до Малага, имам юбилей. Нач. на месеца. Искаме да отидем и до Ронда и Нарха. 4 нощувки. За сега сме купили само билетите. Предстои да търсим хотел или апартамент, предпочитам в центъра. Някой да препоръча? Ще прочета цялата тема, разбира се. Някой, ако има програма да ми помогне, какво си струва да разгледаме в Малага. 1 ден в Ронда мислим също. Мъжът ми иска и в Нарха. Но не знам, ще стигне ли времето. Благодаря🤗 😘

# 67
Спокойно ще отделите един ден за Ронда, тя е по-отдалечена от Малага. А за Нерха може и половин ден.
В Нерха бяхме по залез в края на септември,  много ми хареса. После хапнахме в едно заведение, препоръчвам Benitez мисля че беше и късно вечерта се прибрахме в Малага.
И за двете градчета ползвахме автобусен транспорт от автогарата в Малага.
Ронда също е много хубава, град-каньон с красиви гледки.
Романтика е тази Андалусия и ми е на сърце.

# 68
  • Бургас
Сави, ние бяхме отседнали в апартамент на няма и 10 минути от къщата-музей на Пикасо, в близост до много заведения, супермаркет, на пешеходно разстояние от катедралата, арената за корида и другите забележителности. На лично ще ти пусна подробната ни програма за Малага. А това е апартаментът (цялата сграда е с апартаменти под наем), нает пред airbnb.
Homeabout La Merced Penthouse 35 2Br 1Bt- Calle los Negros 4, на 5-10 мин от Plaza de la Merced с къщата-музей на Пикасо

# 69
Благодаря, момичета! Отивам да чета. Ще се допитвам до вас, ако има нещо. 😘

# 70
Мога да препоръчам апартамента, в който ние бяхме отседнали това лято. Като съотношение цена, локация и удобства беше чуден.
Скрит текст:
Част от верига е с няколко локации в града, както и в други градове. Имат цели сгради с апартаменти - Líbere. Ние бяхме в Trinidad. Не е център, но ми беше важно да е на близко пешеходно разстояние до гарите, защото идеята беше да пътуваме извън града всеки ден. И ми се искаше да е по-далече от ш6ма, за да се наспиваме добре. Останалите локации са по-централни. Може да погледнете тях дали ви устройват. Първоначално локацията ми се струваше по-отдалечена, но всъщност беше на може би десетина минути пешеходно от началото  на централните улички. Вечер след като се прибрахме в града си ходехме на вечерна разходка пеша и беше много спокойно. Чисто нова сграда на няма и една година. Много комфортно обзаведени апартаменти, с пералня, миялна и всички удобства. На тиха уличка. Всичко е онлайн, рецепцията също. Напоследък предпочитам такъв тип настаняване от фирми, защото предлагат много удобства, комуникацията е по-лесна и обикновено са гъвкави с канселирането и основно те предлагат безплатно такова до ден-два преди настаняване.
Имате достатъчно време. Ние също бяхме за  4 нощувки, но основната ни идея беше да обикаляме наоколо региона. Един ден изкарахме в Родна и Сетенил , на другия бяхме в Гранада, на третия трябваше да ходим в Кордоба, но отложихме за друг път и се раходихме по-лежерно до Марбея, което не беше най-доброто решение,  но се бяхме изморили от целодневно обикаляне на 40 градуса и решихме останалите пи-отдалечени градове да ги оставим за следващ път.  Така или иначе в този район за мен трябва да се ходи или на няколко пъти или поне за 10 дни, че да се види максимума. Последния ден преди полета се разходихме из града по светло да видим каквото беше останало.
Честно казано първоначалното някак бях подценила града и нямах високи очаквания. Приоритет ми бяха останалите градове заради повечето забележителности. Обаче страшно много ме грабна като атмосфера. Особено, че е подходяща локация за настаняване и разходки до близки дестинации. Толкова, че убедих ММ да се върнем отново в края на лятото този път с децата на почивка Blush Този път нощувахме и обикаляхме основно курортните градчета на юг, че приоритетите ни бяха други заради децата. Надявам се като пораснат и сме по-мобилни да се върнем и обиколим по-отдалечените и малки населени места.

# 71
  • На морето!
И аз благодаря за информацията за Гибралтар, много ми е полезна.
Ние ще ходим втори път в Андалусия, този път ще отделим повече време на Гранада, планирала съм Каминито дел рей и Гибралтар. Миналия път взехме кола от Малага кар, много удобно и бюджетно, този път пак така.
До Гибралтар ще отидем с колата, ще я оставим на паркинг на границата и след това вътре пеш и с автобусче. Ще търся информация за лифта, надявам се в средата на ноември да няма много хора.

# 72
Здравейте, последният ден ще сме в Гранада и имаме време до 13ч,преди автобуса за Малага. Какво да разгледаме, без Алхамбра(там ще сме предния ден). Времето е малко, но все пак. Катедралата? Друго интересно? 🤗😘

# 73
  • София
Здравейте, може ли малко повече информация за Гибралтар; и по конкретно с автобус или с лифта е по-добре? Ако се качиш с лифта, после обикаляш пеша из всички забележителности ли? И съответно с автобуса как е?
Благодаря!

# 74
Ние си купихме билети за лифта, без входни билети за парка,( отиване и връщане). Възможността да обикаляш е малка без парка, но маймунките са навсякъде. Гледките отгоре са много впечатляващи, ако е ясно времето. Има малки бусчета, чиито шофьори предлагат на чакащите на самата опашка да ги закарат догоре като по пътя спират и наблюдават. Ако имате повече време и климатичните условия позволяват, има път по който можете да се изкачите пеш.

Общи условия

Активация на акаунт