Как се чувствате след като станахте майки?
• Промени ли се личността ви?
• Какво загубихте и какво спечелихте?
• Има ли нещо, което ви липсва от „преди“?
• Как се грижите за себе си като жена, не само като майка?
Ще се постарая да бъда откровена, защото по тези теми съм си обещала да бъда такава. Майка на две деца съм, породени - на 1 година и на 3 години, тази информация Ви я давам за контекст.
А сега към питанията:
Промени ли се личността ви?
Промени се, като всички отрицателни черти на характера ми се засилиха: силно нетърпима съм към хората и безобразната им липса на човечност, интелект и емпатия; изразявам остра раздразнимост и съм пряма при общуване; развих ниска емоционална интелигентност. Струва ми се, че това е резултат от хронична преумора и разочарование към почти всички хора около мен. Силно обострено ми е усещането за фалш и категорично, чрез действия и думи, търся начини да го наказвам.
Какво загубихте и какво спечелихте?
Загубих приятелствата си и уважението ми към възрастните жени в живота ми - заради липса на разбиране, проявен егоизъм и закостенялост от тяхна страна и т.н.
Какво спечелих - безкрайна обич, проявяваща се в отдаването ми за децата, преоткрих и мъжа си.
Има ли нещо, което ви липсва от „преди“?
Усещането, че мога да променям ежедневието и плановете си по моите нужди и желания - изцяло липсва това блаженство.
Как се грижите за себе си като жена, не само като майка?
Тренировки по 5 пъти в седмицата, ежедневна физическа активност, маникюр, а и отскоро започнах да имам по два дни изцяло за мен, без деца и мъж у дома. Ходих сама на планина последно, планирам след месец-два да ида за 2 нощувки на СПА, сама.
Интересно ми е какво бихте отговорили Вие.

Здравейте. А на каква възраст е детето/децата ви?