Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 173
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Sofia
Щом пишеш, че си спряла бял хляб, предполагам че консумираш друг. Спирай и него, както и всякакви зърнени храни, варива, плодове ако още не си.

# 1 036
На мен вече ми бият витимин Д, защото Солигамата 20 000IU адски ми пречи на стомах и черва. Ще подновя и взимането на магнезии, че го бях спряла.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 15:22 от mimi.7299

# 1 037
Реално съм спряла много от храните, като картоф, ориз, бял хляб, сладко и пр. Гледам да се храня по глюкозната революция. Тренирам също, но не пия никакви добавки, а тази седмица си пуснах изследвания и инсулина ми е дори по-висок от последния път. В момента е 20, захар 5.5, алат 68 и заради високия алат се загледах в тази добавка. Ясно е, че не правя нещо както трябва, но не мога да разбера какво е, дори си сложих сензор няколко пъти да си следя захарта, а тя при хранене не надвишава повече от 8-9 в зависимост какво съм яла, обикновено вдига до 7.8. Не мога да разбера от къде идва този висок инсулин. Не съм дебела, но коремът ми е супер голям и само ме питат да не съм бременна.
Много е 8-9 захар, че и 7-8 е много според мен. Цели се в 6-6 и нещо.

# 1 038
Съгласна съм с Невър.

Кое ти я вдига до 8-9?

# 1 039
Не съм дебела, но имам корем си е нагледно доказателство как изглежда ИР.
Явно храненето не е изчистено, за да има такива стойности. КЗ 9 не е от нищото.

# 1 040
Нана, напиши как изглежда дневно храненето ти.

# 1 041
Закуска около 9 краставица, 1 яйце, парче кашкавал, 1 хляб живена жълтата опаковка или хляб  с квас от пекарна, домашен
Обяд салата домати с краставици цяло лято, сега сменям и със зеле, печена чушка и обикновено някакво месо/ пържола, кюфте, шишче, печено бутче/, рядко ям манджи, понякога си взимам чушка бюрек, паниран кашкавал. Почти не ям хляб за обяд. Следобед към 4-5 вече става мазало , зверски изгладнявам, захарта пада под 5 и не разтреперва, обикновено ям тогава сурови ядки или си правя някаква закуска по зоната (ябълка с кашкавал и ядки или скир с ябълка) ако това ме засити добре,но ако не , като се прибера ми е прималяло и ям краставица с 1 филия хляб с кашкавал. За вечеря обикновено вече не съм гладна, защото съм се заситила от храната след работа и хапвам пак някаква салата и каквото съм сготвила за домашните, като избягвам картофи и ориз. Ще видя дали мога да прикача един ден от сензора, за да видите как върви . Основния ми проблем е следобед като прегладнея и въпреки че хапвам ме държи разтърсена  много време.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 19:16 от nana7777

# 1 042
Това разтреперване е от високия инсулин. Идеално са ми познати тия следобедни прималявания, имало е случаи да не мога да се прибера след работа, та минавах бързо през някой магазин да ям нещо, защото съм била пред припадък. Така започнах да търся на какво се дължи и какво да правя. Оттогава минаха около 7-8 години и такова нещо не ми се е случвало, а хапчета не съм пила, само режим.
За начало, бих те посъветвала да пробваш сутрин фаст. Само вода и кафе (ако пиеш) поне до 12-13 ч. Кафето без мляко и захар, естествено. Така да започне да се успокоява инсулинът. Падне ли той, няма да имаш такива прегладнявания следобед. На обяд яж нещо плътно, не само салати, а пържола, яйца и зеленчук колкото за украса, за да се заситиш. Добавяй зехтин и масло към яденето, това също дава гориво и не вдига инсулина. Хлябове, каквито и да са - махни ги.

# 1 043
Ако така лесно прималява, може и да е рано да пробва фаст на този етап, не всеки може отначало. Като махне тоя хляб и навакса с повече съществена храна, ще се стабилизира в някаква степен и от това само. И вече малко по-нататък си струва и фастове, дори и да не са ежедневни а пак постепенно.

# 1 044
Този хляб прецаква всичко.
Колко г е такъв хляб, не пише филия, пише хляб. Другите неща без хляба са си добре. С хляб всичко отива на кино.

# 1 045
Този хляб прецаква всичко.
Колко г е такъв хляб, не пише филия, пише хляб. Другите неща без хляба са си добре. С хляб всичко отива на кино.
1 филия хляб, не ям повече от две филии за целия ден

# 1 046
Махни ги.

# 1 047
И една е много в случая. Казвам го от опит. Опитах се преди време да въведа лимецов хляб без мая, с квас, домашен ала бала… Уж по една филийка, ама айде някой път две… Не става работата, пак взеха леко да се връщат всички неприятни неща, заради които си промених режима. Минах рязко пак на почти изцяло животинска храна с малко зеленчуци, без никакви филийки и всичко се стабилизира. Сега толкова съм отвикнала, че наскоро взех един залък да пробвам - все едно пясък дъвчех.

# 1 048
Освен хляба бих махнала и пърженото/панираното. Млечните продукти съвсем ограничено в началото. Готвеното зеле и печените чушки също влияят на захарта.

# 1 049
Пържени и особено панирани храни, не. Тази панировка нали пак е въглехидрат, в комбинация с олио става супер отрова. Плюс много калории.

Общи условия

Активация на акаунт