Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 151
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Шумен
Гликираният хемоглобин е по-скоро към горна граница, което според мен не е оптимално към момента.

# 1 126
Значи само по някакви цифрички от изследване не може да се каже категорично има или няма. Симптоми има ли? Поради каква причина е правено изследването? 10 си е висок инсулин, но например на моите последни изследвания, инсулинът беше 11, а аз нямам ИР персе вече. Миналата година ми беше 2,78, а по-предната 4 и нещо. Но аз знам защо толкова висок ми излезе този път. При този висок инсулин, при мен няма симптоми. Ако имаше, в съчетание с изследването, щях да помисля, че нещо не е наред, но тъй като знам защо този път така излезе, не се притесних като видях числото. Та така. Контекстът е много важен.

Какво е обяснението ти за повишения инсулин? От приемания протеин ли? (чета те и в други теми, та оттам разбрах, че спортуваш силово и приемаш протеин на прах)

Figs, триглицеридите ти не са добре, според мен. Хубаво е да са под 1. И не са свързани (както и холестерола като цяло) с яденето/неяденето на месо.
Също и хипофункция има за мен. Тя също води до повишен липиден профил.

# 1 127
*stella, не от протеина, а от това, че малко залитнах по сладолед и шоколад, а по принцип не ям такива неща и тялото ми реагира по-бурно когато му подам неща които не трябва.
Иначе сега като каза, може и протеина на прах да има участие. Не ми беше хрумнало за него, защото моят е неовкусен. Догодина ще тествам без залитания преди тестовете да видим.

# 1 128
Това са резултатите ми от днес.
Преди 6месеца КЗ беше 4,8 , а Инсулин 8.
Още по- старите ми резултати бяха с по- високи стойности.
Изключих ВХ, захар и спазвам препоръките от темата.
Снощи си позволих порция пълнозърнести спагети.
За първи път при вземането на кръв изпитах много силна болка.
Предстои ми лекуване на зъб с гранулом за който не знаех.
Съвет, препоръки? Благодаря.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 14:10 от Пролетно цвете

# 1 129

Figs, триглицеридите ти не са добре, според мен. Хубаво е да са под 1. И не са свързани (както и холестерола като цяло) с яденето/неяденето на месо.
Също и хипофункция има за мен. Тя също води до повишен липиден профил.
Благодаря ти! Да с хипофункция и Хашимото съм в допълнение към ИР и холестеролите. Пуснах пълните щитовидни хормони + антитела. Ще питам и за тях в съответната тема - там има няколко невероятно начетени (по неволя) потребителски, дано се отзоват.
Ииии... почвам да чета темите на ред и за ИР и тази за Хаши вероятно

Общи условия

Активация на акаунт