Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 503
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 180
Не си прави експеримент. Тъкмо си тръгнала по правилния път.

# 181
И според мен не си заслужава. Не знам от колко време си на това променено хранене, но всяка по-драстична промяна в диетата изисква адаптационен период. Имаш някаква база с тези изследвания, продължавай така както сега за няколко месеца и пак тествай да видиш дали има промяна и в каква посока. Това е много по-важно, отколкото какво точно показват цифрите в еднократно изследване.

# 182
За изследване на гладно няма нужда от вдигане на въглехидратите. Проблемът е при натоварването с глюкоза при вече адаптиран към НВ пациент, при това и с добре опразнени глюкогенови депа. Тогава като изпиеш глюкозата, тялото ти реагира по различен начин и може който тълкува изследването да се подведе.
За когато няма да пиеш глюкоза, това съображение го няма.
От много чести изследвания също няма смисъл, ако се зачетеш ще видиш че дори тези които са на медикаменти ги викат на контрола през няколко месеца, дори след първоначалното назначаване.
Т.е. никой не очаква да се случват бързо нещата. Но се случват, като се захване човек.

# 183
  • софия
Благодарение на вас ми се изясни картинката.
Продължавам си така. То наистина няма какво толкова да изследвам.
Важно е да продължа и ако мога да сваля още няколко килограма. Поне знам защо ми е толкова трудно.
Важното е , да се чувствам добре.
Прави сте, вече имам някаква база за сравнение. Дали е било по- високо новото все тая. И сега не е в норма.

# 184
Здравейте! Възможно ли е от глюкофаж да имам замайване и световъртеж? Има го като страничен ефект, но аз го приемам вече от година и то в ниска доза , първо 750 мг, после изследванията ми бяха ок и минах на 500 мг вечер, и от 1 месец насам така ми се мотае главата...Лошото е, че и глюкозата сутрин пак е около 6, пазя диета, приемам по малко бавни въглехидрати, до декември бях стигнала до 4.8 сутрешна глюкоза, 2 месеца не я мерих и с новите ленти под 6 не е падала. Обмислям да си купя нов глюкомер, но на този етап световъртежа много ме тревожи, ходих на отоневролог, на доплер на шийни съдове, сега остава и на офталмолог, никой нищо конкретно не казва..

# 185
Когато са подобрени показателите глюкофажа вече не е необходим и се получават такива странични ефекти.
Разбира се само лекар може да отмени назначението му, така че посети го и говори с него.

# 186
Не ми звучи добре това, вдигната КЗ при положение че си и на метформин, и на режим.
Съмнявам се са е от самия метформин този световъртеж и прочие, не е като да ти сваля КЗ много, от това което пишеш. "Пазя диета" не знам какво точно значи в твоя случай и не го коментирам това, а и казваш че до скоро е вършело работа и не споменаваш да си променила храненето. Разликата в дозата на метформина е много малка, не съм убедена че само от това би се качила КЗ с над единица.
Мисля си, да не би да си назад с електролитите и както е доста топло напоследък това да ти се отразява повече.
Това поне е лесно и безопасно да го изпробваш, то бързо ще си проличи дали от това си имала нужда.
Много хора си мислят че е достатъчно да пият чиста вода, но не е точно така и особено в жега... Ако сте обезводнени и ви вливат системи да ви хидратират, водата в тях не е чиста ами е солен разтвор, нали?

# 187
Не се доверявай на домашни апарати. Майка ми така ми изкара акъла с нейния. показваше стойности на КЗ 8-10. В лаборатория - 5.2, гликиран - 5.4.

# 188
Не се доверявай на домашни апарати. Майка ми така ми изкара акъла с нейния. показваше стойности на КЗ 8-10. В лаборатория - 5.2, гликиран - 5.4.
Наскоро и аз имах подобен случай, но с по-малка разлика (лаборатория-домашен). Понеже единия апарат ми е над 4г и взех нов. На едно и също мерене имаха разлика помежду си над 1ца.

# 189
  • София
Някъде бях чела, че трябва да се носят в лаборатория да се калибрират. Знаете ли дали някоя лаборатория го предлага това?

# 190
Момичета които пият метформин 2000 мг как точно са ви разпределени дозите?

# 191
  • Sofia
При мен бяха по 500 сутрин и обед,вечер-1000

# 192
Чудя се защо на мен лекарката ми е написала 1000 на обяд и 1000 вечер, а сутрин нямам.

# 193
Момичета които пият метформин 2000 мг как точно са ви разпределени дозите?
Както ти ги разпредели лекарят, общо взето. Не е задължително да е еднакво при всички.

# 194
Закусваш ли? Ако не, нормално е да нямаш сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт