Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 299
  • 1 129
  •   2
Отговори
# 75
  • Бургас
Тонка, а вие дали сте се изследвали? Как сте с килограмите?
Обикновено има наследствен елемент. Начин на живот, начин на живот, но и това с късата клечка си го има.
Аз произхождам от семейство на слаби хора с диабет тип 2, без вредни навици в храненето. Те тия с вредните навици най-бързо влизат в норма, когато ги променят и отстранят. За другите е много трудно, защото там явно нещата са на ниво някакъв физиологичен проблем.
Успех на дъщеря ти. Не се отчайвай. Тя е млад човек и при тях нещата се случват бързо.

# 76
  • София
Благодаря ви!
Както вече писах, но явно не сте обърнали внимание, дъщеря ми приема голяма доза вит. Д, след консултация с ендокринолог. Разбира се, че след като видях резултата, веднага записах час. Самата ендокриноложка не ми допадна, много приказки за несъществени неща, липса на сериозно професионално отношение. Така хвърлено в пространството - не яж сладко, просто не ми върши работа и не е достатъчно. Искам отговори на въпроси, разяснения, рискове... Както и да е, намерих друг ендокринолог и ще запиша час, за да ми обясни конкретно какво да правим, за да не се стигне до ИР.
Това много трудно ще Ви го каже някой ендокринолог. Първо, че от организъм до организъм има разлика, и второ, че ИР не е като да те боли глава, пиеш едно хапче, и минава.
Четене, информираност, намиране на точния режим (хранителен и двигателен), и точно хората с опит (т.е. от първа ръка) могат да бъдат полезни. Успех!

# 77
Здравейте, може ли коментар на моите изследвания на гладно:
Глюкоза 4.42 mmol/L (3.5-6.1)
Инсулин  4.07 mU/mL (2.6-24.9)

# 78
Резултатите ти ми изглеждат напълно в норма

# 79
А защо е изследван този инсулин? Резултатите са мечта. Каква е причината тогава?

# 80
Изследвах се защото имам постоянни иглички по тялото мислех, че може да е невропатия от ИР. От друга страна не ям месо, а предимно въглехидрати. Тогава вероятно може би проблемите мис са заради анемията ми(желязо дефицит)

# 81
КЗ и инсулин си изглеждат чудесни, поне на гладно.
По-скоро б12 виж щом не ядеш месо, ако той е нисък може да има неврологични симптоми.
Невропатия само от ИР трудна работа, обикновено я свързват с диабет и е от високата кръвна захар тогава.

# 82
Изследвах се защото имам постоянни иглички по тялото мислех, че може да е невропатия от ИР. От друга страна не ям месо, а предимно въглехидрати. Тогава вероятно може би проблемите мис са заради анемията ми(желязо дефицит)
Но вие сте изследвали стойностите на гладно. Мойте също са перфектни, но ИР ми се крие в стойностите след прием на глюкоза, след първия и втория час.

# 83
  • София
Скрит текст:
Но вие сте изследвали стойностите на гладно. Мойте също са перфектни, но ИР ми се крие в стойностите след прием на глюкоза, след първия и втория час.
Тъкмо това щях да кажа. Не съм слециалист, но ОГТТ ще даде ясна картина.

# 84
И при мен е така. Стойности на гладно без забележки, след обременяване става зле.

Момичета, да ви питам за В12. На майка ми е на долната граница. Обаче и желязо и хемоглобин са ниски. При прием на В12 още ли ще падне желязото? Че такъв спомен имам?

# 85
Дева, да, възможно е да падне още желязото при прием на големи дози Б 12. Аз приемах успоредно Сорбифер (с удължено освобождаване е), Б 12, вит. С (в Сорбифер също има по малко) и фолиева киселина. Като гледах желязото да е вечер около половин час преди лягане и да има голямо отстояние между него и Б 12. При мен това беше успешната формула.

# 86
И аз знам, че желязото може да падне при прием на Б12. Щом има вече налична анемия, може би е добре да се взима паралелно с желязо.

# 87
Благодаря ви!
Тя пие желязо периодично, даже доскоро пи. Но пак ще трябва, успоредно с В12.
Долче, В12 сутрин ли го вземаш?

# 88
Дева, сутрин или в първата половина на деня.

# 89
Баба нали е на инжекции Б12, в след като получи инсулт при Б12-0, та тя още от болницата е с изписано желязо. За сега обаче е добре, не се е понижило. Ние вече с нея бая разредихме инжекциите. Сега ще я водя чак края на  юни някъде. Постабилизира се лека полека вече е 280 референтното беше някъде 560 май.. нещо такова. Пие и на добавка Б12 всеки ден. Та и тя пие и желязо де, освен него пие и магнезии и още една шепа хапове...

Общи условия

Активация на акаунт