Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 415
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 150
Абе точно в лаборатории бива да не държат такива дето не се справят добре с вземане на кръв... Не знам има ли много желаещи де, може и да нямат голям избор, ама все пак.

# 151
Не слагат ли абокат при ОГТТ?
Не, 2 пъти са ми правили, виждала съм и други хора в лабораторията да правят огтт, също без абокат, може би при някакви силно специфични случаи се налага, но стандартно не поставят.

# 152
О, за стандартно не съм си и помисляла, че споставят.🙂 Просто съм забелязала, че на някои хора са слагали.

# 153
И аз съм си патила от лоши лаборанти по малките клонове на лабораториите и затова ходя само в централите. Например - Бодимед на Лайош Кошут - ами винаги ми взимат от първия път кръв, а са различни лаборанти.

# 154
Привет,
Днес правих изследвания, но не знам дали трябваше,  защото снощи се наложи да посетя спешно отделение и ми сложиха метилпреднизалон (увеличава КЗ ме предупреди доктора)
Сега се чудя, възможно ли е да е повлияло на резултатите и колко лоши са те
Инсулин - 7.60 при норми 3-25
Глюкоза - 5 при норми 3.5---5.6
НОМА - 1.7

# 155
Повтори ги другата седмица, за всеки случай и ще знаеш колко е повлияло лекарството.

# 156
Здравейте. Можете ли да ме посъветвате какви изследвания да си пусна при оплаквания за покачване на тегло и липса на всякаква енергия.

# 157
Отивате на лекар ендокринолог и той ви предписва. Сам не става ,защото е скъпо, много неща трябва да се изследват и не се знае какво точно ще иска лекарят.

# 158
Аз искам да отида направо с изследванията че при този доктор се чака много за час с месеци ще си платя каквото трябва

# 159
Аз искам да отида направо с изследванията че при този доктор се чака много за час с месеци ще си платя каквото трябва
На първо време и важни във Вашия случай при тези симптоми:
- Кръвна захар и инсулин на гладно.
- Пълен пакет щитовидна жлеза: TSH, FT3, FT4, TAT, MAT
- Витамин Д
- Витамин Б12
- пълен железен панел - желязо, феритин, ЖСК, фолиева киселина
При нужда и съмнения за ИР, може директно да се направи ОГТТ с трикратно измерване на захар и инсулин.

# 160
  • софия
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в темата.
Тук сте много наясно с изследванията. Пускам моите, че нещо не мога да се ориентирам. На ендокринолог съм чак след 2 седмици.

Благодаря предватително!

# 161
Не са ти зле изследванията. Можеш само с диета и спорт да оправиш нещата. Не знам какъв е повода за изследванията, но са сравнително добре.

# 162
  • софия
Благодаря!
Правих си ги по мое усмотрение. Имах някакви съмнения, че имам ИР. Покачване на тегло от нищото, постоянна умора и така. Аз вече месец съм на диета и гледам да се движа повече.
С килограмите много трудно се движат надолу, но трябва търпение.
 Още веднъж благодаря!
Така или иначе имам час за ендокринолог. Ще отида , пък да видим  и тя какво ще каже.

# 163
За умората виж В12 и витамин Д.

# 164
За умората виж В12 и витамин Д.

От известно време имах умора, нямах сили за нищо. От няколко години съм с дефицит на двата витамина. От близо 3м използвам спрей с вит.Б12 и капки -вит.Д, усещам голяма разлика.

Общи условия

Активация на акаунт