Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 565
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 210
Ако се съмняваш в глюкомера, винаги можеш да го вземеш с теб като ходиш в лаборатория и да измериш и с него по същото време. После вече ще си сравниш твоето измерено и тяхното. Това ако ходенето до лабораторията не ти е прекалено сложно де, всеки си знае ежедневието и локацията. Но особено ако разтворът за калибриране не е евтин, тази опция също си струва да я имаш предвид.
Другото е да смениш батерията на глюкомера с нова, понякога показват щуротии когато се е поизтощила, но още не достатъчно че да откаже да работи. Тест лентите май спомена че са нови, така че тях да кажем че ги изключваме.
Разтворите за калибриране не знам дали са различни, те май не са и много популярни. Поне аз май не познавам някой да е ползвал такъв, освен един приятел който взе цял комплект на Keto Mojo или някакво подобно, в който освен двата вида ленти имаше и малки шишенца разтвори за калибриране, техни си.

# 211
И аз съм калибрирала кето моджото ми. Дойде си с разтворите и тест ленти. Други два глюкомера съм купувала и те нямаха такива екстри.

# 212
Аз останах с впечатление, че откакто се използват новите лентички, все има проблем с измерената КЗ...Та е възможно и в лентичките да има проблем (на мен не ми се е случвало, но не го изключвам като вероятност).

# 213
Здравейте.Нов съм тук.Става въпрос за съпругата ми.Наскоро и откриха инсулинова резистентност.Тя е с наднормено тегло и трябва да отслабнем.Обаче няма никаква воля и не и се занимава.Може ли да ми препоръчате някаква диета или диетолог? От София сме

# 214
Здравейте.Нов съм тук.Става въпрос за съпругата ми.Наскоро и откриха инсулинова резистентност.Тя е с наднормено тегло и трябва да отслабнем.Обаче няма никаква воля и не и се занимава.Може ли да ми препоръчате някаква диета или диетолог? От София сме
Най-добрия хранителен режим за хора с ИР е "Зоната" Има много информация в интернет, книги, рецепти...

# 215
Най-добрия хранителен режим за хора с ИР е "Зоната" Има много информация в интернет, книги, рецепти...
Благодаря,много

# 216
Най-добрият е НВВМХ. Зоната е често твърде либерална. Зависи от конкретния човек и състоянието му и колко затънал в метаболитните нарушения е.

# 217
  • София
Аз си пправих контролни изследвания. Инсулин на гладно - 15, кръвна захар на гладно - в норма, гликиран обаче 5,5 Sad
Ще трябва да коригирам менюто, явно настоящето либерално не е достатъчно. И да сваля едно десетина килца

# 218
Зоната на някои хора помога, за други може и особено отначало да не е достатъчна. Другото е че за човек поначало без много мотивация може да бъде твърде лесно да каже че е много занимавка това смятане и теглене и да се откаже... За съжаление не е за подценяване и този фактор, всички дето пишем тук знаем колко енергия има човек с неовладяна ИР - и физически, и ментално. И вътрешна съпротива си има - къде осъзнато, къде не.
Поне от моя опит - много е важно да започнат да се случват нещата, да набереш инерция пък ако ще и с малки успехи отначало но да видиш че стават работите. Не е нужно да е перфектно всичко от първата стъпка, но да започнеш да правиш по нещо малко. След него още нещо. После още. И да виждаш че можеш.
Супер малко хора успяват с промяна изведнъж, на по-малки стъпки е по-осъществимо за повечето.

# 219
Зоната е твърде сложна и повечето бързо се отказват.
Хиляда пъти по-лесно, и бързо за приготвяне, е с НВ ВМХ. И най-вече ефективно.

# 220
А какво е това HB BMX? А какво мислите за тази добавка инсу резист на биотика.Дали ще има някакъв ефект или е само реклама?

# 221
ИР е основно проблем на начина на живот, това е първото което трябва да ви стане ясно. Дори и медикаменти с рецепта не я "лекуват", не и в общоприетия смисъл да пиеш хапче някое време и да ти "мине" и готово, вече здрав. Тая добавка поне аз не бих очаквала да промени нещо, освен портмонето ви, видях я какво съдържа.
Има си място и за добавки в цялата работа, но такива за попълване на дефицити - витамин Д, магнезий, често б12 и от сорта, омега 3 обикновено също не е излишно да се добави... Поне аз май не съм виждала досега човек с ИР хич да няма нужда от такива.
Но главното е начинът на живот - хранене, движение, сън.

# 222
А какво е това HB BMX? А какво мислите за тази добавка инсу резист на биотика.Дали ще има някакъв ефект или е само реклама?
НВВМХ - означава ниско въглехидратно високо мазнинно хранене. И за него има много инфо в нета. Ядат се и се готви с повече мазнини като масло, свинска мас...Може да пробвате и с него, зависи кое ви допадне. На мен Зоната повече ми харесва. И аз съм в процес още на разучаване, но има много рецепти, които улесняват приготвянето на храната. Само трябва да си пресметнете дневно от колко блока имате нужда.

# 223
Само да вметна че така както звучи като "ауу, колко много мазно!" е малко подвеждащо, те са пак вариации и там де, но обикновено хората които още от първото изречение контрят с "аз толкова много мазно не мога да ям!" се оказва че си представят някакви страхотии направо, едва ли не мас с черпака... Това и аз не бих го харесала.
В реалността ВМ може просто да означава да не се пазя изрично от повечето мазнини в храната - пилешко бутче с кожата а не сухо филе, вратна свинска пържола пак вместо филе, в салатите маслинки/авокадо, по-мазни риби за който яде... Т.е. на практика съвсем нормална храна с избягване на високовъглехидратни неща и на нискомаслени продукти. Аз всъщност много рядко добавям мазнина при готвене, така че да се "готви с повече мазнини" е подвеждащо малко. Не че не може, но не е чак нужно това.
Не говоря за строго кето, на което и аз де съм голям фен и не смятам че е за всеки.

Определено ВМНВХ е по-лесно за спазване за който не иска или не може да тегли и смята, както и за който не е навит на голям брой хранения на ден че май в зоната бяха 5 на ден ако не бъркам. Поне на мен това са ми много сериозни фактори, друг може и да не го бъркат.

Та в тая връзка напомням човек като търси варианти да си ги проучи по-подробно че не винаги са каквото звучат на първо четене.

# 224
Аз съм с хома индекс 2,6 (кръвната ми захар на гладно е 5,19, а инсулинът 11,220). Споделих в предишен пост, че се колебаех каква добавка да включа в режима си и накрая реших да е инозитол. Сутрин на гладно го приемам под формата на разтворим прах с мерителна лъжичка. Обаче много се стреснах да прочета отзиви, че някои жени получавали обилно и неспирно кървене от прием на инозитол, понеже повлиявал яйчниците и цикъла при поликистозни яйчници... Аз съм с редовен цикъл и нямам хормонални проблеми, взех инозитола заради хома индекса ми, но сега се притеснявам да не ми обърка нещо хормоните и цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт