Инсулинова резистентност - тема 4

• 24 182
  • 776
  •   1
Отговори
# 765
Мими, то на повечето с ИР кръвната захар е много добре. Проблем е инсулина. А тази ендокриноложка е като повечето, с които сме се сблъсквали. Т.е. не достатъчно осведомена, меко казано.
На последните ми изследвания КЗ ми е 4.4, инсулина на гладно е 4.37.
Но, от 10+ години съм на режим.
И основно се информирам от форума, дори сама се насочих към ИР. На ендокринолози не разчитам.

# 766
Ми то и аз не разчитам, на за това идвам в темата. Wink Ма какво още да редуцирам в това пусто ядене...май и млечните не е добре да се ядат и те бая ВХ имат.

# 767
Че ти добре си ядеш, евентуално бобовите всеки различно го бъркат, а и едва ли с тях да се прехранваш. Млечните също всеки различно ги толерира но това само ти можеш да си установиш. Не е само заради лактозата при тях.
За плодовете и сладките напитки съм същата откак се помня - не са моето. И съм се вбесявала като бях 100 кила и вкички по инерция ми мелеха "да спра безалкохолните и сладките неща, включително плодовете" - кой попитан, кой не, но ми беше писнало.

# 768
Мими, а щитовидната гледала ли си? Пробвала ли си да правиш фастове? Колко често ядеш, тоест 2 пъти или 5 пъти ядеш на ден?

# 769
Мими, а щитовидната гледала ли си? Пробвала ли си да правиш фастове? Колко често ядеш, тоест 2 пъти или 5 пъти ядеш на ден?
Ям три пъти на ден - в 8, в 12 и в 18, 18,30. Фастове не желая да правя, имам гастрит и не мога да издържам дълги часове без храна. Щитовидна е гледана, всичко е в норми, но вероятно неоптимални. Вит Д и В 12 са в граници. Та така...стресът и тревожността при мен са високи и това бърка нещата...и движението ми е малко. Не спортувам нищо. Напоследък ям в 18 и излизам да вървя 5 км. Друго движение и спорт нямам. Ааа и не пия вода...изобщо!

# 770
Лошо е да не пиеш вода.
Магнезий пиеш ли?
Нищо няма да редуцираш, просто си ядеш правилните храни. За глад никой не говори. Нито за калории.

# 771
Лошо е да не пиеш вода.
Магнезий пиеш ли?
Нищо няма да редуцираш, просто си ядеш правилните храни. За глад никой не говори. Нито за калории.
Магнезии не пия.  Но за всеки случай имам една голяма туба с магнезиев цитрат, ако ми се допие 🤣🤣🤣. И по принцип не искам да пия никакви добавки. Имам изключително негативно отношение към пиенето на такива.

# 772
А, без вода и без движение не е работа, трябват ти и двете. Няма нужда да е нещо екстремно но трябва да се мърда.
Ако се уседна, качвам и то по много типичен за ИР начин, без да съм прояла грешни неща редовно - корем, но и торс и горна част на ръцете. Аз не че не си го знаех, но го давам тук като пример и опит.
Глад в смисъл на недохранване, не знам да е излекувал някого, това тяло с кое по-напред да се справя тогава?
Магнезия добре ще направиш да си го вземаш, ще ти допадне даже. Стега да не си от тези на които цитратът действа много лаксативно, че и там е индивидуално.

# 773
Глад не е за мен, аз имам гастрит и ме боли корема. Ще се напъна с водата, цитрата и него ще пропия...но движение освен вървяне и колело не мога друго. Нито имам време, нито желание за спорт.
Най ми е трудно да измислям закуската. Дайте предложения за такава?

# 774
5 км са ти ОК.
Магнезий е много важен за целия организъм, при ИР и диабет, особено важен. За сърцето, за нервната система, за мускулите. Не може без него. Не е лекарство, да се пие определено време и да го спреш. Трябва постоянно. Ако с цитрат не се чувстваш добре, има и други форми.
Аз сега пия един на Миволис, оксид с калий. То малко на шега стана работата. Една съфорумка в темата за ДМ щеше да го хвърля, че не ѝ допада вкуса, плюс един флуид за коса. На мен ми стана жал за флуида, любим ми е, и викам пращай ми ги с Еконт, как ще ги хвърлиш? Та момичето ми ги изпрати и магнезия се оказа истинска находка. Много добре ми действа. Дори съня ми се подобри с него. А уж оксид го дават като не особено добра форма.
Мисълта ми е да пробваш с различни и да си намериш твоя.
Не може без добавки. Само с храна не става. Нито витамин Д, нито витамин В12, нито магнезий. А и трите са ключови елементи.

# 775
За глад дума не е ставало, не сме такива Grinning
Даже повечето много добре знаем какво е хем гладна, хем дебела - видяли сме че не е това начинът. Тия приказки с яж по-малко и мърдай по-много и всичко ще е топ ако си в дефицит - ами не е баш така. А ти както казваш че и стресът ти е много, не ти трябва и недохранване да добавяш към това.
Ходенето си е екстра, абе каквото и да се раздвижиш ти е плюс спрямо да не се.

# 776
Вит B 12 ми е на горна граница, без никакви добавки, вит. Д по средата, понякога през месец, два ми бият ампула...магнезия и той на горна граница. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт