Инсулинова резистентност - тема 4

• 26 524
  • 877
  •   5
Отговори
# 825
Правете си и желатинова баница, секундно хлебче. При мен за 5 минути.
Не знам какво да кажа по темата, но на мен Невър, Невена, Елора, Долче и Натка най-много ми помогнаха в тази борба. Вярно, пиша в другата тема, но и четох първия пост дълго и мъчително. Имах и саботаж от лл, според която съм искала да съм болна от " модерната болест". Тя явно щеше да ме алармира за проблем, когато кз станеше над 7. От тези момичета и други, и от темите, се поддържам в отлично състояние, но аз , разбирайки проблема си, изключих изобщо споровете и тропането с краче как без това и онова не мога. Мога. Искам да съм здрава. Карам на режима над 4 години, нищо трудно няма. И да, спрях да се потя, да се задъхвам, не ми прималява, не ми прилошава, спя идеално и имам енергия за двама.
Който иска да е здрав, може.
Не е опитал просто.

# 826
Казвайте тогава идеи за протеин. И аз не съм убедена, че яденето само на месища е много здравословно!
7 години ям "само месища". Ако ти кажа, че на почти 50 съм много по-здрава и енергична от на 35-40, може и да не ми повярваш, но е факт.

tays, като ти опре яйцето до дупето и се оказва, че много неща може човек. Въпрос на мотивация е. Ако човек не се чувства крайно зле и отчаян от състоянието си, започва да си търси извинения. Новичките имат много път да извървят. Някои успяват, други си карат по течението или се фръцкат като не им хареса тонът на някого, а то си е само и единствено за тях. Техни са си телата, техни последствията.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 18:39 от Nevermoresleep

# 827
Е, месища. Blush
Ти си настроена анти, не така.
Както някои си мислят, че ядем мас с лъжицата. Joy
Месо, риба, яйца, млечни - но и там е според как ти действат.
Ядене има колкото искаш.
Маслини, авокадо, масло, зеленчуци.
Ма аз обичам месо бе хора, винаги съм обичала... Wink Цял живот това съм яла...месо, сирене, яйца, но искам и разнообразие. Обичам си зеленчуците много също.
Ми и аз не страдам от липса на енергия..също всички показатели в норма, без инсулина. Той и той е в норма, ама тези норми не са правилни! 🤣🤣🤣
ПП Щом за 6 месеца свалих 7 единици инсулин, за още 6 ще сваля 4. На правилния път съм... Wink

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 19:58 от mimi.7299

# 828
И аз обичам зеленчуци и си ям, без картофи де. Тях много рядко, макар че обичам. Никой не ти е казал да не ядеш зеленчуци, манджи или каквото там явно си си наумила че е за жертване. Но да пропускаш протеините... Малко като малките деца става - ако им дадеш лакомство, ще предпочетат него и няма да изядат вечерята.
Спорът си губи смисъла, то няма и смисъл да е спор, де. Пита се кой как се е справил за себе си, отговаряме евентуално. На някого не му допадат отговорите - аз проблем с това нямам, най-много да се откажа да отговарям като видя че всъщност никой не ми ще отговора.
Всеки си кара според неговите си разбирания и си избира и на кого да вярва - тук сме един куп непознати просто.

# 829
Зеленчуци яж колкото си искаш. Салата с маслини, лимон, авокадо и въобще каквото си харесваш.

# 830
Аз съм само от четящите и взимащи съвети от темата. Включвала съм се само веднъж по един спор за модерните медикаменти. Впрочем той ми помогна да сваля едни 6 кг и да си превъзпитам хранителните и двигателните навици. Останалите 15 кг, които съм свалила са плод на много работа.
tays е права, че в тази борба няма време за безмислени спорове и тропане с крак. В някои случай късаш рязко връзката със стария си начин на живот и това е… особено като “опре яйцето”.

# 831
Така е, зависи колко ти е опряло яйцето...! 😀 При случаи дето имат да се свалят 20-30 кг работата е сериозна, те не са дошли от правилен начин на живот и рязко трябва да се скъса със стария!

# 832
В интерес на истината проблем имах още докато бях слаба, но го игнорирах докато не качих 25 кг в рамките на 2-3 години, така че мерки се взимат о време.

# 833
В интерес на истината проблем имах още докато бях слаба, но го игнорирах докато не качих 25 кг в рамките на 2-3 години, така че мерки се взимат о време.
Абсолютно! Колкото по рано се хване,  и се започнат мерки толкова по добре!
Аз се усетих като заформих коремче, кила драстично не бях качила, уж менопауза, менопауза ама ...и си пуснах изследвания! Наложи се освен колело по 20 км всяка събота и неделя да включа и ежедневно върввяне...5 км

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 10:10 от mimi.7299

# 834
Включвам се да кажа на тези,които ядат хляб и си позволяват други прегрешения ...сложете си сензор за 10 дена и няма да ядете повече.От 1 праскова и от няколко крекери се вдига страшно много ,даже над 10,аз се изплаших и много внимавам,все пак става въпрос за здравето ни дългосрочно.

# 835
  • София
Истината е, че не може да се избегне ограничаването на храна и режима. Аз от две години се опитвам с лек вариант на режим и диета да се справя с проблема. Първата година плавно свалих 10 кг., но за цялата втора година съм свалила 1-2.
Ако не съумея да се справя сега, след няколко години ще ми се наложи да се справям, но вече като диабетичка.
Така че някои истини е по-добре да се отработват навреме Wink

# 836
Не всички имат кг за сваляне. Това е по повод на "яйцето". Моите кг винаги са били дори под нормата. Което не пречи да си имам проблеми с въглехидратната обмяна. Но, ако не бях спряла тестените, сладкишите и слушах ендокринолозите, че съм слаба и КЗ ми е в норма, хем щях отдавна да съм дебела, хем инсулина да е нанесъл много поражения.

# 837
Както стана ясно, аз кг не свалям. По-скоро качвам само като погледна по-калорична храна.
Та едва ли мога да кажа нещо полезно....
От години в обедната почивка хапвам на едно заведение - винаги месо със салата. Никога не ям с друга гарнитура.
От близо година обикновено не закусвам.
Ефект нула.
Обикновено и на вечеря ам месо. По-рядко нещо зеленчуково. /като това е често зелен боб от кръглия, замразения, броколи/
Картофи и ориз по принцип не консумирам. Хляб - веднъж на високосна година и то "Живена".
Паста също изключително рядко.
Пасти и торти не ям и никога не съм си падала.
Сладкото ми винаги е било няколко парченца шоколад, шоколадов бонбон, рядко бисквита.
Желирани бонбони обичам също.

Сега, като прочетох за много високия инсулинов индекс на киселото мляко, аз малко се обърках вече. Значи кисело мляко не е ок за нас?  А аз често консумирах.
Предполагам, че в такъв случай и скир не е добре....

# 838
Утро ми какво движение имаш, трябва горене на тоя инсулин? Киселото мляко е кофти да, спрях го аз.
Имам да чистя аз 4-5  кг, миналото лято покрай операция се обездвижих и резултата е налице.
Ендото миналото лято ми отказа изследване за ИР, като ми вика ти нямаш кг, зимата настоях и резултата лъсна.

# 839
Писала съм и друг път. Носила съм постоянен глюкомер няколко пъти и от тесто (солено), захарта ми се качва в космоса + ми вдига базовата линия поне за няколко дни след това. Може не при всички да е така, но при много може и да е. За протокола, никога не съм била дебела. И аз като Дева, даже през повечето време съм била поднормена.

Общи условия

Активация на акаунт