Инсулинова резистентност - тема 4

• 27 420
  • 932
  •   1
Отговори
# 885
Еми като питате ще ви кажа, като ям само белтъчини ме хваща зверски запек...та за това ям и други неща... 🤣
Ако консумираш достатъчно мазнини, няма да имаш проблеми.
Лесно е да се каже...но аз много мазно не обичам...

# 886
И аз това щях да кажа.

# 887
Ами какво да ти кажа, проблемът си е твой Simple Smile

Не е нужно всичко да плува в мазнина. Да не говорим че едно да плува в олио, друго е масълце.

# 888
Пак с контрата... Съвсем добронамерено, потърси не на парче предложения ами примерно като цяло как изглежда такова хранене. И тогава решавай харесва ли ти.
Че като видя "само белтъчини" или пък "много мазно" и ми става ясно че съдите по някакви градски легенди или пък с тях се оправдавате просто. Цинична съм, знам. Но това съм го видяла безброй пъти. А то не помага, най-много да попречи на някого да опита поне.

# 889
Пак с контрата... Съвсем добронамерено, потърси не на парче предложения ами примерно като цяло как изглежда такова хранене. И тогава решавай харесва ли ти.
Че като видя "само белтъчини" или пък "много мазно" и ми става ясно че съдите по някакви градски легенди или пък с тях се оправдавате просто. Цинична съм, знам. Но това съм го видяла безброй пъти. А то не помага, най-много да попречи на някого да опита поне.
Значи да се записвам в темата за Високомазнинно ниско ВХ хранене. Явно това е идеята?

# 890
Това е правилният начин.
Изборът е твой, Мими. Не е задължително. Simple Smile

# 891
Ти ако искаш се записвай, просто ти казвам че отхвърляш нещо без да знаеш какво е. И на тая база повечето отговори тук просто все едно че не сме ти ги написали, ти по подразбиране казваш как няма да стане.
Дали ще е твоето или не, е отделна тема. Но ти не си пробвала че да знаеш че не е.

# 892
Тя и майка ми викаше, ама как, аз без хляб не мога, аз без друго не мога, а сега реве, че има полиневропатия от диабета. Сега може без много неща, но е късно, пораженията са нанесени.
Стигне ли се до диабет, късно е. Затова се вземат мерки още на ниво ИР. И не като диета, а като трайна промяна в храненето.

# 893
Никой не печели, ако се запишеш, в която и да е тема. Просто повечето хора сме били в различни положения и това конкретно хранене ни е помогнало. Аз ти препоръчвам да отвориш и няколко рецепти, за да видиш, че нищо не е гадно или мазно.

Виж например: nosugar, vili’s time, healthy with deny.

Тези въглехидрати ги отпиши. Нищо положително не ти носят. Без тях също можеш да живееш, но трябва първо да го поискаш, второ да го направиш за седмица-две. Като ти дойде енергията и сама няма да искаш овес, грах, леща. Не че веднъж в месеца е грешно. Просто чисто психологически не го мисли толкова това и въглехидратите ката цяло.

# 894
Колкото повече масълце хапваш вместо въглехидратите, толкова по-малко ще ти липсват, а то ще ти става по-вкусно и по-вкусно. И аз имах запек преди години, като изключих ВГХ, ама не си бях оправила приема на мазнини. Освен това магнезий цитрат много помага. Сега съм часовник.

# 895
Ама аз енергията никога не съм я губила... 😀 Боб, грах, леща винаги ще искам...по веднъж на седмица.
Но ако захвана това хранене със сигурност и кила ще смъкна, което е добре! 😀

# 896
Имах колежка преди години, която и тя така подочувала що за хранене е това, даже дали не беше се навряла на Узунов в групата, хептен да се уплаши... Само това слушах от нея Ооо, не мога аз толкова месо и само месо! Ооо, не мога аз толкова мазно!
Да не помислите че някой я караше, просто знаеше че аз се храня ВМНВ и това бяха коментарите. Докато ям пред нея примерно печено пилешко бутче и салата... Кое му е странното на такава храна че не може да я яде човек?? И кое му е яденето само на белтъци или пък много мазното? Обаче те "всички знаят" че тоя режим бил само месища и много мазно и как щели да се повредят от неядене на зеленчуци... Аман.

Каквото и да изберете, просто го разучете първо а не на парче. Защото с половинчато не става.
А въглехидрати дето не пречат има, разбира се. Наричат се фибри и ги има във всички зеленчуци. Нишестетата не, съжалявам.
Другото е че при по-съществена промяна има нагаждане винаги. И ако на някой на втория ден му е станало тежко или пък не отишъл нормално до 00 сутринта, все още не значи нищо.
Какъвто и режим да се избере, се съди след повече време. Изкарай седмици и тогава виж как е.

Не е единственият ВМНВ, разбира се. Просто за много хора е най-лесен той, не че няма опции.

# 897
За проблем е проблем да не отида и ден до 00, аз съм оперирана два пъти от фисура...но всеки си знае него си! Цял живот с тия операции внимавам за това.

# 898
Грах, боб и леща ям два пъти годишно, като ходя на санаториум, само там. Ами после по 2-3 седмици не мога да си оправя стомаха, толкова съм отвикнала от варива.
Салатите са чудесни за перисталтиката, Мими, с повече зехтин, яйца, маслини, авокадо. Гарантирам ти, че няма да имаш проблеми.

# 899
Абе всеки си е различен кое колко го бърка и колко не.
Но и да не е ВМ хранене, каквото и да е ако е съществена промяна в храненето, може да има промяна в перисталтиката докато си дойдат нещата по местата. Няма как, различните храни различни бактерии хранят, променя се флората. При повечето хора това е много временно, но аз не бих се наела на никого до обещавам че на него няма да се случи. Няма как да знам, никой не знае.
Пробва се просто. На практика, не просто на приказки как няма да стане.
И на мен представите ми кое как ми се отразява се промениха много, но и аз някои неща само от опит повярвах. Ами добре че съм си любопитна, та от пробване не се дърпам.

Общи условия

Активация на акаунт